Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sfanta Scriptura > Rugaciuni

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 18.02.2010, 01:27:36
ioana.ctin ioana.ctin is offline
Member

Data înregistrării: 04.02.2010
Locație: Liverpool
Religia: Ortodox
Implicit

Catisma 10

Psalmul 70

1. Spre tine, Doamnă pururea Fecioară, am nădăjduit și nu mă voi rușina în veac.
2.Cu mila ta izbăveste-mă si mă scoate din toate răutățile.
3. Pentru păcatele mele sunt foarte înrăutățit.
4. Vrăjmașii mei au covârșit capul meu întărâtatu-m-au si m-au ocărât toată ziua.
5. Ia aminte, preamilostivă Doamnă, că mă amarase întinde dreapta ta și ajută-mă pe mine cel pierdut.
6. Să nu slăbești rugăciunile tale de Maică Preasfântă!
7. În tine m-am întărit din pântecele maicii mele, tu ești singura mea aco peritoare nemincinoasă.

Psalmul 71

1.Dumnezeule cel veșnic, viu si adevărat, judecata Ta cea dreaptă, dă-o Iubitului Tău Fiu, împăratului împăraților, ca să judece pe poporul Tău întru dreptate.
2. Trimite mila Ta asupra noastră, ca prin Iubita Lui Maică, să vedem în brațele ei pe Fiul lui Dumnezeu, Care este mântuirea si viata noastră cea veșnică.
3. Cerul și pământul sunt pline de slava ei.
4. O, preamilostivă Stăpână, prin tine se îndulcesc inimile noastre.
5. Fă ca să uităm patimile iubitoare de păcat, ale acestei vieți deșarte!
6. Atrage-ne cu legăturile bunătății tale si trezește în sufletele noastre setea bunătăților tale celor veșnice.
7. Adapă inimile si gândurile noastre cu dulceața raiului.

Psalmul 72

1. Cât de bun este Domnul celor drepți cu inima, celor ce iubesc și cinstesc pe Preacurata Lui Maică.
2. Cu rugăciunile ei suntem bineplăcuti Domnului.
3. Cu apărarea ei se întoarce, de la noi păcătoșii, mânia lui Dumnezeu.
4. Cu ajutorul ei, ostenelile noastre se binecuvintează.
5. Pentru cei ce o iubesc și o cinstesc, ea va sta înainte ca o mijlocitoare, la înfricoșata Judecată a lui Dumnezeu,
6. Iar cei ce se îndepărtează de ea vor pieri.

Psalmul 73

1. Preasfântă Doamnă, pururea Fecioară, nu ne lepăda pe noi, până în sfârșit, în ziua întristării noastre.
2. Sa se îndrepteze rugăciunea noastră înaintea ta și glasul celor ce suspină, nu-l trece cu vederea.
3. Vrăjmașul sufletului și-a încordat arcul împotriva noastră,
4. Dar tu, atotputernică împarătea-I să, întinde mâinile tale spre trufia lui pana în sfârșit și alungă-l spre locul veșnicei osânde.

Slavă... Și acum...

Psalmul 74

1. Mărturisi-mă-voi ție, Doamnă Fecioară, cu toată inima mea și de lauda ta mă voi veseli.
2. Cântați-I, cei ce trăiți pe pământ și lauda ei vestiți-o printre oameni!
3. Închinați-vă ei întru cereasca ei frumusețe, slăviti-o în negrăita ei bunătate.
4. Pomeniți în vecii vecilor, numele ei.
5. Țineți minte puterile și minunile ei.

Psalmul 75

1. Cunoscut este în ludeea Dumnezeu si Numele Lui mare este în Israelul cel Nou după Har!
2. Preaslăvit si mai dulce decât mierea și fagurul este numele Prea binecuvântatei pururea Fecioarei Măria.
3. Îndurările ei sunt mai plăcute decât aromatele.
4. Mântuire si viată, mir si slavă din feciorescul Rod ni s-au dăruit nouă fără plată.
5. S-o preaslăvească cerurile și pământul, toate făpturile să-i dea laudă si mila ei s-o înălțați cu mulțumită!

Psalmul 76

1. Cu glasul meu către Preasfânta Fecioară Măria am strigat și a luat aminte cu mila ei
2. Si m-a scos din deznădejdea și necazul meu, cu blândețea sa mi-a înviat duhul.
3. Slăbiciunea voinței mele mi-a schîmbat-o în bună nădejde.
4. Cu privirea ei de porumbiță cerească a făcut să cânte toate cele dinlăuntru ale mele.
5. Cu ajutorul ei Domnul m-a scos din ghearele morții, din mâinile vrăjmașului si m-a izbăvit de cel râu.
6. Iți mulțumesc Ție, Dumnezeul si Mântuitorul meu si Preaiubitei tale Maici, grabnica mea ajutătoare!

Slavă... Si acum...

Dupa catisma a 10-a

Sfinte Dumnezeule...Preasfântă Treime...Tatăl nostru...

Apoi troparele acestea- glasul 2

Către acoperământul tău, o, Preasfânta Doamnă, Născătoare de Dumnezeu, alerg, cerând apărarea ta. Nu mă epăda pe mine, Preacurată, ci cu bunătatea ta, primește-mă pe mine, cel ce te chem. Ca Om L-ai născut pe Doctorul sufletelor noastre și te rog, vindeca si sufletul meu cel bolnav de păcate.

Slavă...

Cu lumina ta cea dumnezeiască, întunericul inimii mele alungă-l departe, ceea : ce ești bună, dându-mi râuri de lacrimi, ca să-mi spăl întinăciunea păcatelor mele, cel care L-am întristat pe Preabunul Dumnezeu, Dar numai în tine îmi găsesc mântuirea!

Și acum...

Viața mea, Stăpână, de Dunezeu Născătoare, este plină de multe ispite, pricinuite de răutățile mele, dar tu izbăvește-mă de toate acestea, ca să-ți slăvesc cu credință numele tău cel dumnezeiesc!

Apoi: Doamne miluiește (de 40 de ori) și rugăciunea aceasta:

O, Preasfântă Doamnă, Fecioară Născătoare de Dumnezeu, ceea ce ești mai presus de Heruvimi și de Serafimi și mai Sfântă decât toți Sfinții, la tine cad si cu osârdie mă, rog, apărătoarea mea preabinecuvântata, Stăpâna neamului omenesc, în pribegia noastră pământească, care este cu multe necazuri și cu multe tulburări, nu mă lipsi de apărarea ta și de aco-perământul tău cel stăpânesc! Mântuiește-mă si mă apără, Stăpână, de săgețile înfocate ale vicleanului vrăjmaș al mântuirii noastre, întărește voința mea cea neputincioasă în lucrarea poruncilor lui Hristos, înmoaie inima mea cea împietrită cu iubirea de Dumnezeu și de aproapele meu. Dăruiește-mi inimă zdrobită și pocăință adevărată pentru ca, de întină-ciunea păcatului curățindu-mă, să pot aduce Creatorului roade bineplăcute de fapte bune. Si să mă învrednicesc de sfârșit creștinesc, cu pace și de răspuns bun la înfricoșata Judecată, la care nu caută la fața omului! Așa, Doamnă preamilostivă, în ceasul cumplit al morții mele, să mă aperi cu și mai multă putere, să te grăbești să vii în ajutorul meu, cel ce sunt fără de nici un ajutor și cu mâna ta cea tare să mă răpești de sub stăpânirea cumplitului stăpânitor al lumii. Căci cu adevărat, mult poate rugăciunea ta înaintea Feței Domnului și nimic nu este cu neputință mijlocirii tale, numai de vei voi. Drept aceea, privind cu umilință la sfântul tău Chip și închinându-mă înaintea lui cu bună nădejde, ca și cum ai fi vie printre noi, unul pe altul și toată viața mea, după Dumnezeu, cu rugăciunea, ție o predau și te măresc cu Cel ce S-a nascut din tine, Mântuitorul și Domnul nostru lisus Hristos, Căruia cu Tatăl Cel fără de început și cu Preasfântul Duh, I se cuvine slava, cinstea si închinăciunea, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin!
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Acoperamantul Maicii Domnului dorinastoica14 Diverse Sarbatori 17 01.10.2013 21:43:55
NASTEREA MAICII DOMNULUI georgeval Diverse Sarbatori 53 07.09.2013 22:56:58
Adormirea Maicii Domnului dan73 Generalitati 3 05.07.2012 16:22:32
Braul Maicii Domnului Marinela Rugaciuni 7 22.08.2011 09:39:14
Psaltirea Maicii Domnului Tia Rugaciuni 24 09.10.2010 20:34:38