Citat:
În prealabil postat de AlinB
Daca reducem religia la o chestiune de credinta asa cum fac de multe ori ateii cu argumente care dovdesc o puternia credinta in lucruri pe care niciodata nu le-a vazut sau verificat personal, atunci cred ca putem spune lejer ca si ateismul este o religie, doar ca difera reperele.
|
Aceeasi ineptie ca nu am verificat personal. Dupa voi ar trebui sa reinventam toti roata?
Citat:
Cum sa nu? Are Biblie cu capitole scrise de unii ca Darwin, MareleAteu1,MareleAteu2, etc.
|
Darwin e istorie, nu biblie! Va tot legati de ce a fost acu 150 de ani (nici nu-i de mirare cat timp va ghidati dupa texte vechi de 2000 de ani). Sa-ti dau o veste! Lumea a evoluat in ultimul secol ceva de speriat! Evident ma refer la stiinta. Darwin, in conditiile date, a formulat o teorie care intre timp (repet, 150 de ani) a fost perfectionata.
Citat:
Ba da. Crede cu putere ca stiinta poate face miracole.
Se cheama "science-fiction" :))
|
Miracol e ce nu se poate explica prin factori naturali iar stiinta nu lucreaza cu asa ceva. SF-ul e alta mancare de peste nu stiu de ce faci aici un ghiveci.
Citat:
Are. Unul desi neinteligent foarte creator: Universul material.
|
Ai vazut tu pe cineva sa se inchine la univers? Sau sa roage universul sa ia un examen? Sau sa sara capra la ora de sport?
Citat:
Poate pentru ca e un soi de protestantism .. :)
|
Tu numai religii vezi in jur?
Citat:
Ar fi chiar stupid sa se roage la zeul Univers.
Stie ca oricum sunt prea insignificanti sa-i bage in seama.
Nu ca ar putea sa-i inteleaga.
|
Deci ne-am inteles ca nu ne rugam. Macar o diferenta tot ai inteles ca exista.
Citat:
Ideea de scop ar presupune o inteligenta superioara. Ori, Zeul Univers, creat dupa chipul si asemanarea lor n-are asa ceva.
Asa ca n-as face din asta o virtute.
|
Cine a creat zeul univers? parca ateii zic ca era aici mult inaintea noastra! si nic macar puteri supranaturale n-are.
Citat:
La cata siguranta pun in afirmatiile pe care le fac, m-as mira ca acest lucru sa fie adevarat.
|
Acuma daca te miri de ce sa te opresti aici? Ar trebui sa fii sigur! Important e ce parere ai tu. Lasa dovezile.
Citat:
Chiar iti trebuie o mare doza de credinta sa afirmi asta.
|
Tu nici macar ce e credinta nu stii daca spui asa ceva.
Citat:
Aberatia fiind care?
Nu te-ai gandit niciodata ca si tu ai putea fi promotorul unor "aberatii ateodoide"?
|
Macar nu unele dovedite false cum e cazul vostru. Si subliniez dovedite!
Citat:
Ah, stai ca minciuna este un lucru permis pentru un ateu, nu exista in Cartea Evolutiei nici o interdictie directa sau indirecta catre asa ceva.
|
Da usor cazi in capcana! Evolutionismul chiar explica de ce animalele au un comportament moral. Voi sunteti cei care perpetuati aberatia crestinoida pe care ai scris-o.