Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 24.02.2010, 17:43:13
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
Daca parintele CHIAR a spus acest lucru si nu-i este atribuit asa arbitrar cum este la moda, atunci imi pare rau de dinsul ca nu a inteles legatura intre opera si duhovnicie.

Dar sincer eu ma indoiesc ca ar fi zis A. Papacioc asa ceva
Da, chiar asa a spus si a vorbit in cunostinta de cauza. Daca reusesc sa gasesc unde a afirmat, voi reveni cu amanunte. Oricum e vorba de unul dintre volumele intitulate: "Ne vorbeste Parintele Arsenie". Patriarhia i-a invitat cu nu mai stiu care ocazie la opera si a participat si Pr. Braga, cu care a purtat un dialog dupa spectacol exact pe aceasta tema.
Reply With Quote
Vechi 24.02.2010, 18:45:10
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
Da, chiar asa a spus si a vorbit in cunostinta de cauza. Daca reusesc sa gasesc unde a afirmat, voi reveni cu amanunte. Oricum e vorba de unul dintre volumele intitulate: "Ne vorbeste Parintele Arsenie". Patriarhia i-a invitat cu nu mai stiu care ocazie la opera si a participat si Pr. Braga, cu care a purtat un dialog dupa spectacol exact pe aceasta tema.
Ce sa zic draga, in cazul asta este....... trist!
Reply With Quote
Vechi 24.02.2010, 20:12:30
mihailt mihailt is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.01.2008
Locație: Bucuresti
Implicit

Mai frate gaseste-ti un duhovnic si vezi ce te sfatuieste.
In saptamana mare a Sfantului si Marelui post cred ca nu e voie sa mergi la opera.
Reply With Quote
Vechi 24.02.2010, 21:30:43
Traditie1 Traditie1 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Implicit

Muzica clasica e admirata de oamenii semidocti dar plini de ifose. Toti cei cu pretentii de intelectuali asculta muzica clasica pentru ca ea le creaza impresia ca sunt cultivati. Dar nu e decât o muzica kitsch, asemenea manelelor, o muzica pentru oamenii falsi.

Prefer muzica populara care îmi transmite sufletul poporului (muzica autentica, culeasa acum câteva decenii, nu cea recenta care reflecta pervertirea morala actuala), prefer muzica pop si rock care exprima aspiratia spre fericire si mai ales prefer muzica psaltica care e linistitoare si datatoare de gânduri curate. Dar mai buna ca orice e linistea, în care omul se regaseste pe sine.
Vechi 24.02.2010, 21:37:42
ory ory is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2006
Locație: Galați
Implicit

Bine ca ne intrebam daca este pacat sa mergem la o inofensiva opera, daca este pacat sa ne supunem unui gand mediocru, daca este pacat sa privim peste umar, dar nu prea ne intrebam daca este pacat sa ne uitam urat la celalalt, sa-i vorbim cu ignoranta, sa ne prefacem ca suntem sensibili in acelasi timp in care suntem capabili de atata ipocrizie si ura.
Si uite-asa ajunge crestinul nostru sa uite ce inseamna adevaratul pacat, venit mai cu precadere din interiorul nostru ca si fiinte inteligente si atat de egoiste, si nu din atatea lucruri exterioare, care, in cele din urma nu ne apartin.
Vechi 24.02.2010, 22:48:37
gogulet
Guest

Implicit

Traditie1 - Vai de capul tau. Saracul Verdi.....saracul Donizetti, saracul Wagner, Puccini.... Opera e atat de complexa, atat de frumoasa si atat de sensibila incat tu esti prea obtuz si bigot ca sa o intelegi. Existenta unor persoane ignorante, obtuze care nu inteleg
frumusetea acestei forme de arta si care indraznesc sa o numeasca kitsch ma uimeste.

Evident acest topic a vrut sa fie o parodie a topicului legat de rock. Din pacate am fost eu trollat de acest Traditie1. Traditie1 esti un troll foarte reusit sau un imbecil foarte reusit.

http://www.youtube.com/watch?v=3JA8JXtNhSk&translated=1 - Asculta aici, una dintre cele mai frumoase voci ale tuturor timpurilor.

http://www.youtube.com/watch?v=hz5uaxC_WaI&translated=1 - O alta arie superba cu maestrul Pavarotti.

http://www.youtube.com/watch?v=cp4svDXY1ns&translated=1 - O alta voce incredibila si o arie superba.

http://www.youtube.com/watch?v=tB9TjEjiszM - Vocea mea preferata pt. rolul lui Lohengrin. O arie incredibila, linistitoare, superba si foarte dificila.

http://www.youtube.com/watch?v=VnU9oZju76A - Din nou o arie superba!

Opera este apogeul muzicii.
Reply With Quote
Vechi 24.02.2010, 23:01:13
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Implicit

Gogulet, ce compozitor iti place cel mai mult? Mie mi-a spus un mare meloman ca sunt trepte pe care un iubitor de muzica clasica le poate parcurge. intai se incepe cu Mozart, iar ultima treapta e Wagner. Daca reusesti sa treci si de Wagner (care nu prea este "inghitit" de melomani), sa il asculti pana la satietate si sa simti ca vrei ceva mai mult, ajungi la muzica psaltica, care reprezinta apogeul oricarei creatii muzicale. Deci asculta muzica clasica!

Traditie, esti prea transant! E adevarat ca multi snobi spun ca asculta muzica simfonica numai pentru a parea intelectuali, dar eu una cunosc oameni cu adevarat cultivati pentru care acest tip de muzica e de-a dreptul minunata si le aduce foloase sufletesti. Gandeste-te cat talent si cata munca se gaseste intr-o asemenea bucata. Nu oricine poate face asta, trebuie sa ii dea Dumnezeu un talant special. Sunt de acord, in tot cazul, ca trebuie masura in toate!
Vechi 24.02.2010, 23:04:59
mihailt mihailt is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.01.2008
Implicit

Mai frate nici mie nu imi place muzica de opera.
Acum ce vrei suntem oameni diferiti si cu pareri diferite.
Nu cred ca se va pagubi cineva la mantuire de nu asculta muzica de opera.
Reply With Quote
Vechi 25.02.2010, 00:07:50
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Traditie1 Vezi mesajul
Muzica clasica e admirata de oamenii semidocti dar plini de ifose. Toti cei cu pretentii de intelectuali asculta muzica clasica pentru ca ea le creaza impresia ca sunt cultivati. Dar nu e decât o muzica kitsch, asemenea manelelor, o muzica pentru oamenii falsi.
Nu pot spune decat ca imi pare rau de tine, daca consideri marea muzica a lui Bach sau a lui Mozart sau Vivaldi sau sau drept kitsch.

Si mie imi place muzica traditionala a popoarelor in general.
Dar Bach si Mozart imi aduc armonie si pace in suflet.
Vechi 25.02.2010, 05:32:16
mirelat
Guest

Smile sper sa mai placa si altora

Citat:
În prealabil postat de Fani71 Vezi mesajul
Nu pot spune decat ca imi pare rau de tine, daca consideri marea muzica a lui Bach sau a lui Mozart sau Vivaldi sau sau drept kitsch.

Si mie imi place muzica traditionala a popoarelor in general.
Dar Bach si Mozart imi aduc armonie si pace in suflet.
E foarte linistitoare muzica clasica, si mie imi place mult.
Chiar aseara, sa mai imi treaca oboseala, am ascultat un pic Handel "Muzica apelor" si "Focuri de artificii", superbe.
http://www.youtube.com/watch?v=Pq473x1rOrE&feature=PlayList&p=83061CC2509 035DA&playnext=1&playnext_from=PL&index=22

si batranul vals "Valurile Dunarii" al lui Iosif Ivanovici. :) http://www.youtube.com/watch?v=CQVOk6e2Rdg

asta ca sa mai schimb un pic registrul si sa-l nu exasperez prea tare pe al meu sot,
cu frumoasa melodie Agni Partene - preferata mea, varianta postata de Anastasia pe portalul video :)
http://video.crestinortodox.ro/AjsV4..._Parthene.html

si Muzica bizantina a lui ortodox4life, care sper ca e bine sanatos, desi nu mai da nici un semn de viata pe aici http://video.crestinortodox.ro/GD8o8...BIZANTINA.html
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Mergem din nou la Sfanta Parascheva! glykys Generalitati 27 01.05.2013 10:26:46
Cat de des mergem la biserica? cristian sergiu Generalitati 30 16.07.2011 21:25:20
Sambata mergem la Sf.Paraschiva!!! elizabeta Generalitati 67 23.11.2009 23:12:37
Cum ar trebui sa mergem la Sfanta Biserica! alecsandru Tinuta in Biserica 35 26.07.2009 01:57:02
De cate ori trebuie sa mergem la Sf Maslu pui Maslul 16 10.06.2008 20:23:11