![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]()
Cum spuneam, cu cat nivelul de trai se dezvolta, oamenii tind sa se lase absorbiti in cotidian tot mai mult si sa abandoneze religia in favoarea ateismului sau ignorantei.
Last edited by Zalmoxis_Nemuritorul; 25.02.2010 at 18:05:52. Motiv: am vrut sa inchei fraza mai coerent :) |
|
|||
|
|||
![]()
Cum adica "sau ignorantei" ?
|
|
||||
|
||||
![]()
Ignoranta vis-a-vis de problema existentei lui Dumnezeu. O atitudine ce poate fi caracterizata de fraza "nu stiu, nu ma intereseaza, nu imi bat capul cu asta ca nu are rost".
|
|
|||
|
|||
![]()
Si de ce are rost ?
Las la o parte faptul ca te cam contrazici dupa parerea mea...Dumnezeu ar trebui sa fie perfectiunea intruchipata banuiesc...iar tu cu degetele tale ai scris ca ateii traiesc intr-o societate perfecta sau care e mai aproape de perfectiune. |
|
||||
|
||||
![]()
In momentul in care omul incepe sa isi ridice intrebari existentiale, sa formuleze judecati si rationamente asupra problemei locului si rostului sau in Univers, el se ridica definitiv deasupra conditiei de animal si se implineste ca fiinta rationala (indiferent de valoarea pozitiva sau negativa la problema din speta).
Citat:
Ideea era ca traind intr-o societate mai apropiata de perfectiune, un om poate deveni mult mai susceptibil sa accepte ateismul. Pentru ca societatea respectiva tinde sa ii ofere foarte multe in planul concret al vietii, el se poate refugia in prosperitate scapand astfel de angoasa existentiala. Last edited by Zalmoxis_Nemuritorul; 25.02.2010 at 18:29:42. |
|
|||
|
|||
![]()
De ce crezi ca problema existentei are vreo legatura cu vreun zeu ?
|
|
||||
|
||||
![]()
Pentru ca problema existentei si rostului ei (daca are vreunul) graviteaza oarecum in jurul problemei existentei unei divinitati. Daca exista Dumnezeu, atunci inseamna ca noi, oamenii, am evoluat pe aceasta planeta cu un scop, ca noi si toata arta, creatia, poezia noastra are un scop. Dumnezeu elimina Neantul din ecuatie.
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Ateismul e sexy | Bast-et | Generalitati | 32 | 20.09.2010 19:17:53 |
De ce dragostea este un acziune "murdara" pentru religie? | KittyNou | Generalitati | 27 | 14.06.2010 18:14:36 |
ateismul | andaluzia | Generalitati | 14 | 30.03.2009 12:38:49 |
ATEISMUL | saccsiv | Generalitati | 130 | 28.03.2009 16:19:05 |
Ateismul | spinu | Alte Religii | 411 | 23.07.2008 21:50:10 |
|