Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox
 
 


Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde
 
Thread Tools Moduri de afișare
  #31  
Vechi 08.03.2010, 14:45:04
NTatiana NTatiana is offline
Member
 
Data înregistrării: 25.02.2010
Locație: Irlanda
Religia: Ortodox
Mesaje: 40
Implicit mA SCARBITI !!! (3)

Si doar le-as sugera preotilor sa fie atenti in ceea ce investesc banii ...!!! ca daca nu-i investesc cu intelepciune s-ar putea sa-i piarda ...ha ha ha ...and it's not funny at all !!! mai exista si alte moduri mai sigure si eficiente de investitie decat cumpararea a mai multor case sau masini !!!
Reply With Quote
  #32  
Vechi 08.03.2010, 14:51:15
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Religia: Ortodox
Mesaje: 2.750
Implicit

Citat:
În prealabil postat de NTatiana Vezi mesajul
Ma scarbiti pur si simplu criticand atat cata avere au preotii ...; mai lasati-ne in pace !!! ce , preferati sa-si vedeti in zdrente ?!? eu nu !!! uitati-va in scoli si mai ales in licee si facultati : primeste respectul cuvenit o profesoara care vine imbracata in haine mai demodate si mai ponosite chiar daca sunt curate si decente ???? NU , va spun eu ca nu primeste respectul si ascultarea cuvenite ...atata timp cat elevele ei vor fi mai cu mot ...nu incercati sa me contraziceti ca nu veti avea succes !!! asta e adevarul ...si se aplica si preotilor ...ce ascultare si respect li s-ar mai oferi daca acei credinciosi mai cu dare de mana i-ar vedea mai saraci decat ei in Biserica sau ar sti ca acasa nu au dupa ce bea apa ??????!!!!!???????? sunt unii care saruta Sfanta Cruce pentru ca e confectionata din aur , nu pentru ca reprezinta spiritual ceva pentru ei , daca nu stiati inca ........come to real life once and for all !!!
NTatiana, dar sunt si preoti care au o viata foarte modesta, pacat insa ca cei care stau si pandesc masinile preotilor sau casele/vilele, nu cunosc de fapt toti preotii din intreaga tara, si probabil nici din orasul lor, insa sunt preoti modesti si la oras, si la la sat....deci slava Domnului, ar gasi de toate pentru toti...si nu s-ar mai impiedica numai in " averile preotilor"!!!!

Eu una, chiar ma bucur pentru averile preotilor, ma bucur pentru Bisericile frumoase...pentru ca asta e doar semn ca intreaga parohie isi iubeste Preotul, si e credincioasa...ce sa mai!

Nu inteleg aceasta preocupare, si acest fel de a pune problema din partea cartitorilor, oare or fi vazut ei oameni dusi in lanturi la Biserica, cu biciul pe spinare sau cu ardeiul iute in nas?...ca eu una nu am vazut asa ceva niciodata!
Reply With Quote
  #33  
Vechi 08.03.2010, 14:55:43
Miha-anca
Guest
 
Mesaje: n/a
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Bilibox_ Vezi mesajul
Dupa cum zice intrebarea. Ce averi are preotul din localitatea voastra ?

In localitatea mea preotul are doua-trei masini straine, Rover, Volkswagen, o vila cu aprox. 12 camere, aproape la fel de mare ca biserica . Mai are si alte afaceri dar vilele si masina se vad.
Bilibox, dar in ce tara traiesti, ca nu scrii nimic despre locul in care te afli, religia ta, sau alte amanunte cat de cat. Sper ca nu vrei doar sa ne ispitesti... ceea ce nu ar fi greu, acum ca suntem in Post. Tu nu tii post, de te duce gandul la acest topic? Iarta-mi te rog curiozitatea, dar trebuie sa stim cui raspundem.
Reply With Quote
  #34  
Vechi 08.03.2010, 15:11:58
umilul umilul is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 04.11.2006
Religia: Ortodox
Mesaje: 175
Implicit Iertati-ma !!

Sunt niste vorbe foarte frumoase ale Sfantului Ioan Gura de Aur, care te ajuta sa te pazesti de astfel de discutii, pe care am sa le redau mai jos, fara a incerca sa supar pe cineva :
[SIZE=3]"Cel ce vorbeste de rau manânca suflet de om.[/SIZE]
[SIZE=3]Ca sa se înspaimânte, Pavel a zis: “Daca va mâncati între voi si va sfâsiati unii pe altii, bagati seama sa nu va distrugeti laolalta”. N-ati înfipt dintii în carnea altuia, ci i-ati înfipt bârfirea în suflet, ati sfâsiat prin relele voastre judecati, ati pricinuit mii de rele – si voua însiva si celui bârfit si multor altora.[/SIZE]
[SIZE=3]Caci, defaimând pe aproapele, ati înrait pe cel ce va asculta; daca-i pacatos, numaidecât îsi va afla tovaras întru pacat; daca-i un drept, trufia îl va încalzi, greseala altuia îi va sta prilej, gata, sa se amageasca de mândrie. Mai mult, veti strica prin aceasta însasi obstei Bisericii, caci cei care va asculta, nu vor judeca numai pe cel care a pacatuit, ci îsi vor extinde dojanele asupra întregii obsti crestinesti. ......[/SIZE]
[SIZE=3]Si nu ma adresez numai bârfitorilor.[/SIZE]
[SIZE=3]Pe cei care aud pe altii bârfind, îi rog sa-si astupe urechile si sa mearga pe urma vorbelor profetului, care zice: “Pe cel ce în taina vorbea rau de aproapele lui, l-am alungat”. Ziceti aproapelui nostru: “Vreti sa dati cuvânt de încuviintare cuiva sau sa-i aduceti lauda? Iata deschid urechile mele ca sa va primesc cuvintele, ca pe o buna mireasma. Ci, de vreti sa spuneti de rau, nu mai las cuvintele sa intre, caci nu pot primi gunoiul si tina”.[/SIZE]
[SIZE=3]Ce am învata daca aflu ca acela sau altul e rau? Pentru ca aceasta nu poate decât sa-mi strice si sa-mi aduca o grea paguba.[/SIZE]
[SIZE=3]Asadar, sa ne îndeletnicim cu treburile noastre, caci vom avea de dat socoteala de greselile noastre – vietii noastre însine sa-i dam bagarea noastra de seama, iscoditoare si cercetatoare. Care va fi acoperirea noastra, si la ce bunavointa vom fi îndreptatiti, daca în faptele noastre ne pripim îndeletnicindu-ne cu cercetarea faptelor celorlalti?"[/SIZE]
Reply With Quote
  #35  
Vechi 08.03.2010, 15:21:31
sergiu's Avatar
sergiu sergiu is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 23.06.2007
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Mesaje: 451
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ory Vezi mesajul
Vai !, vai ce profund esti tu in gandire, dar mai ales intr-o simtire pioasa...
Si mai vad ca prezinta interes pentru tine atitudinea si gandirea mea de tip new age, de ma tot analizezi atat ! In locul tau nu as avea rabdare, de fapt, cu o gandire de tip new age nici nu ar fi de mirare, nu-i asa !
Mai omule !, revino-ti in fire ca s-ar putea sa dai pe laturi de atata precizie.
Nu cred ca sunt profund, ti-am spus ce cred, ma bucur ca tu ai vazut profunzime dar ma si intristez. Gandirea ta prezinta interes pt mine la fel ca a oricui altcuiva.
Nimeni pe acest thread nu a spus ceva de new age si nu te-a acuzat de nimic, cred ca vorbesti cu entitati din lumi paralele. Nu am nici un fel de precizie din moment ce nu am tintit nimic. Iarta-ma daca parerile mele sunt ofensatoare. Nu mai vreau sa continui aceasta discutie.
__________________
Doamne, Dumnezeul meu, desi nu am facut nici un bine inaintea Ta, da-mi dupa harul Tau, sa pun inceput bun.
Reply With Quote
  #36  
Vechi 08.03.2010, 15:21:45
corindb corindb is offline
Junior Member
 
Data înregistrării: 19.06.2006
Mesaje: 22
Implicit Averea vs. Mantuire

Bilibox, nu ne-ai spus nimic despre cum arata Biserica, parintelui respectiv... Pentru ca daca este ingrijita si curata, cel putin pentru mine nu are nici o relevanta "averea" preotului respectiv... Pentru dumnealui, cel putin, aceasta poate fi o piedica sau nu pentru Mantuire (vezi pilda cu gaura acului si camila). Cum isi poarta averea? Epateaza? Sau se poarta normal... La mine in oras, unul dintre parinti, are o pensiune, printre primele deschise, dar pentru asta a ranit ani de zile la porci, si a muncit pana peste poate, neuitand nici de biserica: acoperis nou pus, termopane, gazul metan tras.... Nu sunt nici pe departe, unul care crede direct ca daca o persoana are harul preotiei, nu poate sa greseasca sau este deasupra judecatii omenesti (de obste). Dar daca vrei sa se schimbe, dupa ce cercetam,(putem cere parerea Consiliului Parohial) putem sa avem o discutie pe aceasta tema cu respectivul parinte. Sunt convins ca in asemena situatii zidirea va fi comuna. Poti incerca, in cazul tau si sunt curios sa ne impartasesti, apoi, din experienta ta...
Reply With Quote
  #37  
Vechi 08.03.2010, 15:30:23
danyel danyel is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 17.06.2006
Locație: Cluj Napoca, Ardeal ,Romania
Religia: Ortodox
Mesaje: 1.306
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Bilibox_ Vezi mesajul
Averea BOR este estimata la circa 120mii de miliarde lei vechi. Sau 3 miliarde de euro, sper ca am convertit bine in lei vechi.
Mie mi se pare ca BOR la cata influenta are in tara e chiar saraca, intreaga biserica nu are avere cat primi 2 miliardari ai tarii, , Dinu Patriciu poate face concurenta cu intreaga BOR
__________________
"Cine seamana in firea pamanteasca va secera din firea pamanteasca putrezirea dar cine seamana in Duhul va secera din Duhul Viata Vesnica"Galateni 6;8

Pacea lui Hristos, la care ați fost chemați, ca să alcătuiți un singur trup, să stăpânească în inimile voastre, și fiți recunoscători.(Coloseni 3:15)
Reply With Quote
  #38  
Vechi 08.03.2010, 15:32:13
costel's Avatar
costel costel is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 21.09.2006
Mesaje: 4.827
Implicit

Parintele Savatie Bastovoi spunea la un moment dat, ca a ajuns la o manastire, unde a gasit printre monahi pe unul care era foarte gras. Se intreba cum este posibil ca un monah, care trebuie sa cunosca asceza sa fie gras? Dar la plecarea din manastire, a primit raspunsul. Dintre toti monahii de acolo, numai acest monah gras a venit sa ceara binecuvantare si i-a sarutat mana. Asa pot sta lucrurile si in cazul preotilor cu case, masini... Pot fi multi altfel decat credem. Ce bine ca Dumnezeu are alta judecata decat cea a omului. Sa nu se creada prin asta ca incurajez preotii sa aibe case cat mai mari si masini cat mai scumpe, incerc doar sa-i fac pe oameni sa priveasca si in ei, nu doar in afara lor.
Reply With Quote
  #39  
Vechi 08.03.2010, 15:38:45
danyel danyel is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 17.06.2006
Locație: Cluj Napoca, Ardeal ,Romania
Religia: Ortodox
Mesaje: 1.306
Implicit

La noi in parohie avem 2 preoti, unul dintre ei are o casa frumoasa facuta din averea parintilor deoarece provine dintr-o familie instarita si e unicul copil, deci nu foloseste casa parohiala desi ar avea loc,venit are si sotia si ambii copii care locuiesc cu el, are o masina straina adusa din germania la mana a doua ceea ce nu e chiar extravagant, aici in ardeal mai toata lumea isi aduce masini din parcurile auto nemtesti deoarece sunt ieftine

Celalalt preot si-a vandut apartamentul proprietate personala pt a finaliza lucrarile la casa parohiala, dar el nu sta propriuzis in casa parohiala ci intr-o anexa cu 2 camere o baie si o bucatarie
__________________
"Cine seamana in firea pamanteasca va secera din firea pamanteasca putrezirea dar cine seamana in Duhul va secera din Duhul Viata Vesnica"Galateni 6;8

Pacea lui Hristos, la care ați fost chemați, ca să alcătuiți un singur trup, să stăpânească în inimile voastre, și fiți recunoscători.(Coloseni 3:15)
Reply With Quote
  #40  
Vechi 08.03.2010, 15:58:42
dorinastoica14
Guest
 
Mesaje: n/a
Implicit

Pe mine personal nu mă interesează câtuși de puțin ce avere sau ce afaceri are un preot sau altul.Importantă este relația lui cu enoriașii ,ținuta sa morală,felul cum își educă copii,cum își respectă preoteasa și cât este de apropiat de oameni.

Sigur că bogăția este incompatibilă cu calitatea de preot dar aceasta este până la urmă problema lui și el va da socoteală.
Sunt multe persoane care nu au pe nimeni și atunci când mor lasă averea preoților sau bisericii!

Fără a judeca însă, la fel ca în evanghelia "Samariteanului milostiv" cam rar preoții care să ajute pe sărmani din prinosul lor!

Cât despre preoții de la mănăstiri pot spune că oriunde am fost (și am fost slavă Domnului) în chilia starețului era cam la fel ca și în chilia ultimului călugăr! Ba am văzut stareți sau preoți în a căror chilie era doar un pat cu scânduri pe care se odihneau!
De asemenea am văzut stareț,preoți călugări frați și muncitori trudind cot la cot de nu știai care și cine e!
Așadar să fim cu luare aminte când judecăm .
Reply With Quote
Răspunde



Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Cate minciuni spui zilnic? absolutep0wer Generalitati 22 19.06.2012 15:22:07
Cate kilograme de aur vedeti aici ? cocacoc Generalitati 71 02.11.2011 09:42:00
Cate nume dam copiilor la Botez ? cartib Intrebari utilizatori 9 15.01.2011 14:03:33
Dumnezeu cel ascuns in cate un vers... inorog Arta bisericeasca in general 4 31.01.2010 22:49:41