Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 03.10.2009, 23:19:36
Anna Anna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.04.2006
Religia: Ortodox
Implicit

El spune ca de ce Dumnezeul din Noul testament e altfel decat cel din Vechiul, s-a schimbat Dumnezeu sau era altul?

"Daca Dumnezeu nu exista atunci totul este permis" (tot Dostoievski)
Reply With Quote
Vechi 04.10.2009, 00:05:15
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Anna Vezi mesajul
El spune ca de ce Dumnezeul din Noul testament e altfel decat cel din Vechiul, s-a schimbat Dumnezeu sau era altul?
Nu s-a schimbat Dumnezeu, s-a schimbat perceptia oamenilor despre El.
Dumnezeu se reveleaza oamenilor atata cat sunt ei in stare sa-l inteleaga.
Vechi 05.10.2009, 10:35:48
windorin's Avatar
windorin windorin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.10.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Anna Vezi mesajul
In copilarie, parintii se folosesc uneori si de pedeapsa (in educatie), iar mai apoi, dupa o anumita varsta, pedeapsa nu mai poate avea roade bune, deci dragostea ii ia locul. In primii ani, copilul nu intelege de ce parintele este uneori aspru (sa nu treaca strada, sa nu se joace cu cutitul, etc), de aceea el are nevoie de mustrare si de pedeapsa. Copilul mare asculta de parinti din dragoste, intelegand ca aceia ii vor numai binele, iar nu din teama sau frica. Aceiasi parinti sunt si in copilarie si mai apoi.

Dumnezeu s'a revelat deplin in Hristos. El este cunoasterea lui Dumnezeu asa cum este El.

Nu cauta sa'l convingi pe prietenul tau de acest lucru. Va intelege singur, cand va binevoi Domnul sa'i lumineze mintea.
Apostolii propovaduiau, nu umblau sa convinga lumea. Roaga'te pentru el si ai pace.

Reply With Quote
Vechi 16.03.2010, 21:04:24
cris3369 cris3369 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 16.03.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de costel Vezi mesajul
Daca aproapele este iubit, el este primit cu deficiente cu tot, nu este judecat. Daca nu-l iubesti, atunci il judeci si pierzi din vedere si calitatile pe care el le are.
foarte frumoase cuvinte
Reply With Quote
Vechi 16.03.2010, 22:02:28
luminita- luminita- is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.03.2010
Locație: bucuresti
Implicit

am si eu o intrebare...de ce in momentul in care ne greseste cineva primul gand care ne trece prin minte este acela de a ne supara pe persoana respectiva?si mie mi s-a intamplat sa-mi greseasca mai mullti oameni si prima data m-am suparat chiar daca mai apoi m-am pus in locul lor,i-am inteles(chiar daca in prima faza m-au deranjat anumite gesturi sau vorbe),i-am gasit scuze si am iertat dar de ce nu se poate sa iert din prima?
Reply With Quote
Vechi 16.03.2010, 22:08:41
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de luminita- Vezi mesajul
am si eu o intrebare...de ce in momentul in care ne greseste cineva primul gand care ne trece prin minte este acela de a ne supara pe persoana respectiva?si mie mi s-a intamplat sa-mi greseasca mai mullti oameni si prima data m-am suparat chiar daca mai apoi m-am pus in locul lor,i-am inteles(chiar daca in prima faza m-au deranjat anumite gesturi sau vorbe),i-am gasit scuze si am iertat dar de ce nu se poate sa iert din prima?

Si mie mi se intampla la fel... cred ca este din cauza mandriei si a iubirii de sine... ne iubim pe noi muult mai mult decat pe ceilalti si de aceea primul gand se indreapta catre onoarea noastra lezata. Cred ca asta se rezolva prin rugaciune.
Vechi 01.07.2011, 01:08:44
George.m George.m is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.12.2010
Implicit

"A judeca este a spune: Cutare e mincinos, cutare e un om furios, cutare e un curvar. Prin aceasta a judecat insasi starea dinauntru a sufletului aceluia si s-a rostit impotriva vietii lui intregi, zicand ca este asa, si l-a judecat pe acela ca atare.

Si lucrul acesta e foarte grav. Caci altceva este a spune: s-a maniat si altceva a spune ca e furios si a se rosti, cum am spus, asupra vietii lui intregi. A judeca orice pacat e asa de grav, ca Insusi Hristos a zis: Fatarnice, scoate intai barna din ochiul tau si apoi vei vedea sa scoti si pail din ochiul fratelui tau (Luca 6,42). El a asemanat pacatul aproapelui cu paiul, iar judecata lui cu barna. Vezi cat de rau lucru e a judeca?

Ce voim noi de la aproapele? De ce trebuie sa ne incarcam cu povara lui? Avem noi pentru ce ne ingriji, fratilor! Fiecare sa ia aminte la sine insusi si la pacatele sale. Numai lui Dumnezeu I se cade sa indreptateasca si sa osandeasca. Caci numai El cunoaste starea dinauntru a fiecaruia, purtarile, darurile, firea si destoinicia lui, ca sa poata judeca potrivit cu fiecare, precum numai El stie" (Avva Dorotei).

Last edited by George.m; 31.08.2011 at 00:32:14.
Reply With Quote
Vechi 31.08.2011, 00:31:27
George.m George.m is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.12.2010
Implicit

Sfantul Ioan Scararul afirma ca "dracii ne silesc fie sa pacatuim, fie, daca nu pacatuim, sa judecam pe cei ce pacatuiesc, pentru ca prin lucrul al doilea sa patam pe cel dintai. Cunoaste ca semnul clevetitorilor, sau al pizmasilor, este acesta: barfesc si ponegresc cu placere si cu usurinta invataturile, sau faptele, sau implinirile aproapelui, scufundandu-se jalnic in duhul urii."
Reply With Quote
Vechi 31.08.2011, 15:01:30
costel's Avatar
costel costel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.09.2006
Implicit

Mi-au placut aceste cuvinte: "Sa mori oricarui om, nu prin indiferentism, ci prin a nu da importanta cuvintelor si comportamentului sau care-ti starneste mania sau alte patimi". Poate ii foloseste cuiva, atunci cand vine vorba de judecata.
Reply With Quote
Vechi 31.08.2011, 15:09:48
Adriana-Simona's Avatar
Adriana-Simona Adriana-Simona is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.01.2010
Smile

Citat:
În prealabil postat de zaharia_2009 Vezi mesajul
Desi se uita in mod voit amintim ca Hristos nu a iubit pe :
- pe farisei ,saduchei ,pe irod
- pe zarafi
- pe Iuda
- pe ispititorul
s.a.m.d.
Sau i-a iubit si nu am inteles eu bine ?
I-a iubit, dar ei nu au primit sa fie iubiti. Zic sfinti ca e suficient sa zica aghiuta un "Doamne miluieste-ma!" si s-ar transforma din nou in inger de lumina. Dar e mandru si nu zice, degeaba il asteapta Dumnezeu cu bratele deschise, ca nu vrea.

Cat despre zarafi, saduchei, farisei, ii iubea, ca de aceea ii dadea pilda si-i certa, caci incerca sa-i indrepte, sa-i schimbe si cu unii chiar a reusit (deseori se spune ca era dezbinare intre ei, dupa ce le vorbea, caci unii isi deschideau inima, alti nu)...
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Parintele Cleopa : Sa nu judecam preotii spre_rasarit Generalitati 0 12.11.2011 22:30:55
Cum putem sa nu judecam ? Mirela0110 Generalitati 10 13.10.2011 00:05:20
De ce nu avem dreptul sa judecam pe altii florina_drossu Generalitati 28 29.04.2010 22:02:00
Judecam iar.. danyel Biserica Ortodoxa Romana 17 10.03.2010 22:15:52