![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
deocamdata e suficient ca realizezi asta juli, cu timpul va veni si pocainta sincera, daruieste-mi sa-mi vad pacatele mele si sa nu mai osandesc pe fratele meu...frumos si adev spune rug lui efrem sirul nu??:D
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
2. Fratilor, va laud ca în toate va aduceti aminte de mine si tineti predaniile cum vi le-am dat. 3. Dar voiesc ca voi să stiti că Hristos este capul oricarui barbat, iar capul femeii este barbatul, iar capul lui Hristos: Dumnezeu. 4. Orice barbat care se roaga sau prooroceste, avand capul acoperit, necinsteste capul său. 5. Iar orice femeie care se roagă sau prooroceste, cu capul neacoperit, îsi necinsteste capul; căci tot una este ca si cum ar fi rasă. 6. Căci dacă o femeie nu-si pune văl pe cap, atunci să se și tundă. Iar dacă este lucru de rusine pentru femeie ca să se tundă ori să se radă, să-si pună văl. 7. Căci bărbatul nu trebuie să-si acopere capul, fiind chip și slavă a lui Dumnezeu, iar femeia este slava bărbatului. 8. Pentru că nu bărbatul este din femeie, ci femeia din bărbat. 9. si pentru că n-a fost zidit bărbatul pentru femeie, ci femeia pentru bărbat. 10. De aceea si femeia este datoare să aibă (semn de) supunere asupra capului ei, pentru îngeri. 11. Totusi, nici femeia fără bărbat, nici bărbatul fără femeie, în Domnul. 12. Căci precum femeia este din bărbat, așa si bărbatul este prin femeie și toate sunt de la Dumnezeu. 13. Judecati în voi însivă: Este, oare, cuviincios ca o femeie să se roage lui Dumnezeu cu capul descoperit? 14. Nu vă învată oare însăsi firea că necinste este pentru un bărbat să-si lase părul lung? 15. Și că pentru o femeie, dacă îsi lasă părul lung, este cinste? Căci părul i-a fost dat ca acoperământ. 16. Iar dacă se pare cuiva că aici poate să ne găsească pricină, un astfel de obicei (ca femeile să se roage cu capul descoperit) noi nu avem, nici Bisericile lui Dumnezeu. 17. Si aceasta poruncindu-vă, nu vă laud, fiindcă voi vă adunați nu spre mai bine, ci spre mai rău. |
|
|||
|
|||
![]()
Am citit recomandari din partea unora, referitor la smerenia recomandata aici....
Ai bine, pot sa va spun ca pana la varsta de 31 ani, eream atat sambetele cat si duminicile la biserica si nu de putine ori, dupa slujba, preotii, in dialog cu enoriasii, au fost spirituali si au facut ca acestia sa zambeasca si sa rada. Biserica, nu este numai un lacas al parastaselor si tristetei, Cel de Sus, dorind ca oamenii sa fie bucurosi.Nu propavaduiesc ca o regula generala de a se rade cu gura pana la ureci, dar...cum am mai spus, nu-i necesar sa fim mai katolici decat Papa. Dumnezeule din Cer Sub a-l camerei ungher Unde stau si ma gandesc Lectia, sa o sfarsesc.. Catre tine ma indrept Tu a-l lumii intregi stapan Caci esti Mare,drept si bun Intr-u mare mila ta Numai Tu ma poti salva Pentru ce si intr-u cat Vinovat eu pot sa fiu Fiindca lectia, n-o stiu Si`n al anilor sirag.... Unii, fac si altii trag.... Nwton, Pluton, Galileu Pentru ei, sa trag pacatul eu...? Adchimede de-ar fi vrut Sa se scalde si a vazut Ca in apa scufundat Are capul usurat Si...? da sa spuna ca A gasit !!! Daca donul Kopernic, A baut mai mult un pic Si....asa i se parea Ca pamantul se-nvartea Mult necaz si mult venin M-i sa tras de la Frnklin Ce cu zmeula sa jucat Cand erea timpul n-orat Si...mai stii Traznetul lovii in zmeul lui Fara voie, fara tel Mai bine -l traznea pa el Stefan Cel Mare Fiind un pic racit Sa gasit el om invatat Ca sa fiarba ceai cu mac Ïn ulcica cu capac Oamenii sau apucat Turnul Babel au ridicat Si tu Doamne suparat si maniat Limbile, le-ai incurcat Tie Doamne sa-ti spun God Si la paine sa-i spun strot Banului sa-i spun harjan Si mamei sa-i spun maman...? Iar, acuma intr-o doara... Ma retrag din aceasta scoala... Iar de vrei sa mai raman Schimbane programul tot Fane ore de jucat Si recreatii de fumat Fa tu Doamne tot ce stii Sa stiu lectia pe a doua zi... |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Re: cristiboss56
Am specificat clar si citet ca nu propavaduiesc sau recomand sa se rada cu gura pana la urechi intr-un lacas sfant, ad...am vazut in multe ocazii la cununii, botezuri cand atat preotul cat si toti enoriasii sau nucurat de ceva si toata lumae a ras de bucurie. Nu cred ca cineva isi atrage un pacat din aceasta sau este lipsa de smerenie si decenta.... Tot clar si citet, am mai reamintit ca acesta este un FORUM de discutii si pareri, nici decum un lacas declarat sfant, dar asata nu inseamna ca nu iau in consideratie, ca titusi aici se inpune o atmosfera cat mai adeqvata, cu rezervatia de a nu se exagera.... pentru simplu exemplu ca aici nu voia avea nici odata, acel sentiment al ecoului dintr-o biserica mare sau scataitul bancilor din lemn dintr-un schit. Nu de putine ori, am avut ocazia ca la un botez, de exemplu, cand preotul a inaltat pruncul din cazan, si pana ca nasa(ul) sa-l ia in fase, prumcul, nevinovat a facut pipii chiar in acel moment, si toata audienta cat si preotul au rras cu pofata Este de condamnat, sau de ridicat din sparnceana....???? |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Re.
Cristiboss56 Asa cum am intuit, FORUMUL este o posibilitate de pune teme si discutii, fireste, ca intodeauna, acestea fiind pro sau kontro Este positiv, ca ai inteles, ce vroiam sa explic. Numele meu, real, este Emilian, dar nu la intamplare ni-am ales nicknamnet "Kontroversiell " A nu se rastalmacii gresit cu razvratit, sau negativist, dar ca fiecare am convingerile mele, care nu intodeauna, nu sant sinonime sau de aceiasi natura, cu ale altuia.... |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Tinuta barbatului in biserica | Hartford | Tinuta in Biserica | 55 | 19.02.2025 19:02:45 |
tinuta femeii in biserica | lore86 | Tinuta in Biserica | 469 | 04.08.2016 15:47:33 |
Spovedania trebuie tinuta | costel | Pocainta | 10 | 29.01.2010 15:08:28 |
Biserici Ortodoxe si Biserici Schismatice | adelin | Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni | 4 | 27.01.2010 22:34:48 |
trebuie sa eavem tinuta aprte | beatrice | Tinuta in Biserica | 66 | 13.11.2007 22:02:57 |
|