Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 16.03.2010, 15:28:38
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de penticostalulmantuit Vezi mesajul
Ai prins exact sensul mesajului meu.
Dar cand se fac astfel de afirmații: „Vorbirea in limbi la penticostali = posesie demonica”, cum Doamne iartă-mă ai putea sa răspunzi?
Pai ce poti raspunde?

E clar ca ei nu pot impartasi convingerile tale si nici tu nu ai argumente cu care sa-i convingi.
Ramane de vazut daca au ei argumente sa te convinga pe tine de pozitia lor.
Vechi 17.03.2010, 10:52:00
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2009
Implicit

Citat:
In cazuri extrem de rare - afirmatia ta poate fi notata cu A (de la adevarat)
In majoritate zdobitoare a cazurilor - afirmatia ta poate fi notata cu F (de la fals)
Si cum imi dovedesti ca poate fi notata cu F?
Vechi 17.03.2010, 14:46:00
sunsine sunsine is offline
Junior Member

Data înregistrării: 15.03.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de qlavinia Vezi mesajul
Nu mi-am exprimat bine punctul de vedere, eu cred ca este o singura cale catre cer: Domnul Iisus Hristos.
Si de fapt, ceea ce am vrut sa exprim a fost ca NU printr-o religie ajungi in cer, ci prin credinta in Domnul Iisus Hristos(si bineinteles, daca traiesti conform Scripturii, pentru ca Biblia spune caci credinta trebuie urmata de fapte).
Asta a fost ideea pe care am vrut sa o scot in evidenta: ca nu prin religie suntem mantuiti.
Nu stiu daca gandim diferit aici, sau daca mi-am exprimat eu gresit punctul de vedere.
Pentru ca nici eu NU cred ca se poate ajunge ORICUM in cer: numai prin Domnul Iisus si numai printr-o viata traita conform Scripturii:
"6. Iisus i-a zis: Eu sunt Calea, Adevărul și Viața. Nimeni nu vine la Tatăl Meu decât prin Mine. " Ioan 14:6

Inca ceva: Qlavinia, nu Glavinia :d
Nu vreau sa jignesc pe nimeni, e ultimul lucrul pe care il vreau. Daca prin neglijenta si necunostinta mea gresesc sa ma pedepseasca Dumnezeu si sa ma muste si sa imi deschida ochii sa pot vedea adevarul.

Am citit cateva din parerile voastre, a mai multor de diferite religii, si toti suntem de acord cu un singur lucru: mantuirea exista doar prin Iisus si credinta. Ce nu inteleg sunt manifestarile penticostalilor in biserica. Acestia sustin cu tarie ca Duhul Sfant vorbeste prin ei si vorbesc in limbi. Am participat la slujbe si de ortodocsi si penticostali si alte religii sau secte sau cum vreti sa le spuneti. Nicaieri nu am vazut in afara de penticostali vorbirea asta in limbi cand il mai "apuca" pe cate unu sa urle mai tare decat toti ceilalati, si toti ceilalti sa se roage nu cu voce tare, cu urlete, caci cica doar asa se aud rugaciunile in cerurile. Adica voi penticostalii credeti ca Duhul Sfant se pogoara doar peste voi, voi sunteti cel alesi, cei luminati? Si noi restul ce suntem? Peste noi nu se pogoara, nu avem dreptul? Oameni din celelalte religii de ce nu propovaduiesc? Cunosc oameni de diferite religii foarte credinciosi, care traiesc o viata intru Domnul, si sunt fericiti si sunt SMERITI, nu urla si se falesc ca pe ei i`a ales nu stiu cine sa propovaduiasca, chiar daca apartin din personalul bisericii sau nu. Celor care le e dat sa propovaduiasca o fac in liniste, in smerenie si oferesc darurile tuturor celor ce au nevoie. Daca peste penticostali se revarsa Duhul Sfant si vorbiti in limbi, asta se poate intampla oricand, nu? Cum de nu se intampla sa propavaduiti cand suntem pe strada, sa ne luminati si pe noi cei ignoranti si nestiutori, ca sa ne intoarceti pe calea Domnului? Doar voi intre voi? Nu spune Carte Sfanta sa ajuti pe aproapele tau? Ajuta`ti`ma sa inteleg.

Eu personal m`am rugat si in gand si Domnul mi`a ascultat rugaciunea, mi`a dat liniste si pace, nu era necesar sa strig ca sa ma auda. Pana la urma fiecare se roaga cum ii place si cum il lasa inima.
Vechi 17.03.2010, 20:07:16
gabriela8 gabriela8 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 31.10.2009
Locație: Romania
Send a message via Skype™ to gabriela8
Implicit

Eu totusi cred ca vorbirea in limbi s-a petrecut o singura data la Pogorarea Sfantului Duh...
Vechi 18.03.2010, 10:16:42
penticostalulmantuit
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Danut7 Vezi mesajul
Si cum imi dovedesti ca poate fi notata cu F?
Intr-un mod foarte simplu: la fel cum dovedesti tu „Vorbirea in limbi la penticostali = posesie demonica”.

Este modul meu de a spune: „ - Cand afirmi despre un grup de 500.000.000 de creștini ca sunt posedați demonic ar fi cazul sa prezinti si un argument, două.

Sau, cel mai bine, înainte de a face acuzații atat de grave, sa te informezi puțin.

Last edited by penticostalulmantuit; 18.03.2010 at 10:41:41.
Vechi 18.03.2010, 10:27:17
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Implicit

Citat:
La fel cum dovedesti tu „Vorbirea in limbi la penticostali = posesie demonica”.
Sunt aici ca sa te "ascult".
Vechi 18.03.2010, 10:41:04
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Implicit

Citat:
La fel cum dovedesti tu „Vorbirea in limbi la penticostali = posesie demonica”.

Este modul meu de a spune: „ - Cand faci o afirmatie atat de grava la adresa a 500.000.000 de oameni ar fi cazul sa prezinti si un argument, două.
Am prezentat un argument,doua ... unul chiar ieri aici : http://www.crestinortodox.ro/forum/s...8&postcount=27

Am inteles ca dumneata vorbesti in limbi, sunt si eu tare curios sa ne spui ce si cum se intampla atunci cand are loc aceasta vorbire.
Vechi 18.03.2010, 11:05:55
penticostalulmantuit
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de gabriela8 Vezi mesajul
Eu totusi cred ca vorbirea in limbi s-a petrecut o singura data la Pogorarea Sfantului Duh...
Credeti aceasta pentru ca, probabil, nu ati citit in intregime cartea Faptele Sfinților Apostoli si nici Epistola întâia către Corinteni a Sfântului Apostol Pavel.

Va recomand sa le cititi. Sunt foarte frumoase.
Vechi 18.03.2010, 11:25:27
florin1966 florin1966 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.08.2007
Implicit

Citat:
Credeti aceasta pentru ca, probabil, nu ati citit in intregime cartea Faptele Sfinților Apostoli si nici Epistola întâia către Corinteni a Sfântului Apostol Pavel.

Va recomand sa le cititi. Sunt foarte frumoase.
si de ce nu faceti minuni fara sa vorbiti in limbi? 500.000.000 de unde ai scoso?daca vreti sa fiti luati in serios nu mai mintiti atat si nu va mai laudati ca lauda de sine nu miroase bine
Vechi 18.03.2010, 11:33:35
penticostalulmantuit
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Danut7 Vezi mesajul
Am prezentat un argument,doua ... unul chiar ieri aici : http://www.crestinortodox.ro/forum/s...8&postcount=27
Nu ati prezentat absolut nici un argument, ati facut din nou afirmatii fara acoperire si v-ati exprimat o parere personala cu privire la penticostali.

Credeti cumva ca ca daca spuneti:
- satana vorbeste in limbi
- tot la fel si penticostalii
ati adus vreun argument?

Recititi postarea dumneavoastra http://www.crestinortodox.ro/forum/s...8&postcount=27. Ce argumente ati prezentat?

Pai, daca vorbesc in limbi preotii samani si mai stiu eu ce pagani si idolatri sau satanisti aceasta invalideaza vorbirea in limbi biblică?

Vorbirea în limbi au practicat-o Sfintii Apostoli si unii dintre Sfintii Părinți. Îi puneti si pe ei laolalta cu preoții șamani?

Va rog sa nu mai insistati. Vorbirea in limbi este de la Dumnezeu. Diavolul a creeat imitații.
Nu este singura lucrare imitata de satana. Cel rău, prin natura lui este un imitator.

Daca aveti un argument conform căruia toți penticostalii care vorbesc în limbi sunt posedați demonic, prezentati-l. Daca nu, poate va prezentati, în mod crestinesc, scuze.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre vorbirea cu mortii strajeru Secte si culte 2 09.04.2018 22:32:16
Care este adevarul despre vorbirea in limbi ? petrut-angel Secte si culte 1534 12.03.2018 22:00:37
Vorbirea in limbi - ajutor Archangel Reguli generale de utilizare a forumului 37 03.01.2013 12:16:48
Dilema unui ortodox privind darul vorbirii in limbi la penticostali gpalama Secte si culte 4 29.05.2010 21:11:29
DESPRE VORBIREA IN LIMBI Ioan_Ciobota Generalitati 4 24.03.2010 17:09:10