![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Si egoismul cred ca este gradual..nu poate fi judecat cu aceeasi masura.Dumnezeu spune sa intoarcem si celalalt obraz..dar nu sa fim si fraieri..de multe ori se profita de smerenia desavarsita..iar atunci putin egoism..nu cred ca strica de loc.In formele "evoluate"..cred ca este un mare pacat..si poate provoca multa durere celor din jur...
|
|
|||
|
|||
![]()
"Cel care crede că este destoinic să îndrepte pe alții are mult egoism.”
|
|
|||
|
|||
![]()
egoismul eu cred ca este o trasatura de caracter,unii sunt, altii nu,dar nu cred ca se poate ,,vindeca" decat ca poate fi controlat sau poate fi sters definitiv din personalitatea cuiva dar cu credinta multa si doar cu ajutorul lui Dumnezeu
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Interesant! |
|
|||
|
|||
![]()
Nu la acest gen de indreptare se refera Cuviosul Paisie Aghioritul.
|
|
|||
|
|||
![]()
Ai putea oare elabora un pic, ca tot nu pricep
|
|
||||
|
||||
![]()
Egoismul se naste in om atunci cind el nu se simte iubit! De aceea e atat de importanta relatia cu Dumnezeu. Numai El poate satura foamea noastra de iubire! Dea Domnul sa raspundem cum se cuvine iubirii Lui!
|
|||
|
|||
![]()
Egoismul este izvorul si rezumatul tuturor greselilor si nenorocirilor de orice fel.
"Un monstru taras in gaoacea-i blindata./El singur si-e nava, carmaci, marinar;/gonind spre alti monstri marunti, dar la fel,/aici se ridica, aici cade iar,/de val nu s-atinge, nici valul de el;/deodata plezneste de pare o basica, /de viata lui nimeni nu stie nimica/si nici de sfarsitu-i sinistru:/acela era egoistul !"(A.Mickiewicz, Oda tineretii)
"Nu va temeti de cei care ucid trupul si dupa aceea nu pot face nimic mai mult...Temeti-va de acela care , dupa ce a ucis , are putere sa arunce in gheena;adevar spun, temeti-va de acesta"(Lc.12,4-5) |
|
|||
|
|||
![]()
eu cred ca atunci cand cineva este prea iubit se naste egoismul pt ca un om daca este iubit si rasfatat de toata lumea se invata ca totul ii revine lui fara sa depuna efort si automat devine egoist fara sa se gandeasca si la ceilalti.....daca cineva nu se simte iubit de toata lumea atunci acel om intelege ca nu totul ii revine lui si se invata sa mai si daruiasca
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Egoismul, cauza tuturor rautatilor | EMANUELA | Generalitati | 14 | 14.12.2014 16:10:59 |
|