Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 25.03.2010, 23:30:35
penticostalulmantuit
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de florin1966 Vezi mesajul
da date din alte surse nu penticostale de exemplu din ultimile recenseminte sursele penticostalre sunt la fel de mincinoase ca si tine si nu spui adevarul nici mie nici la altcineva . doar adevarul tau nu al lui dumnezeu .nu sunt rautacios cu tine personal ci cu ineptiile pe care le sustii cu date false si interpretari tendentioase personale si gresite . penticpstalii se folosesc doar de 2 carti chiar daca nu recunosti . ai dreptate dar se pare ca tu nu intelegi sau nu vrei ca fratele daniel tia dat lamuriri clare dar nu le iei in seama si de aceea ma deranjeaza aroganta si minciunile pe care le vehiculezi ca sa -ti justifici ratacirea . daca ai fi constient ca si dracul e un personaj real teai gandi de doua ori cand ai sustine ca darul limbilor mai e de actualitate si penticostalii nu sunt decat niste copii fara minte inselati de duhul cel rau .sustineti atat de infocati ca si cum ar scrie undeva ca doar prin vorbirea in limbi vine mantuirea????
Asa este frate Florin.
M-am gandit de doua ori să am ajuns la concluzia ca este mai bine să ma las de minciuni.
Multe binecuvantări și să-ți dea Domnezeu mântuirea Lui!
Vechi 25.03.2010, 23:41:58
penticostalulmantuit
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de danyel Vezi mesajul
Ce-i drept exista in ardeal o comunitate de baptisti desprinsi din cultul traditional baptist, care practica glosolalia,

dar probabil tu ai vrut sa subliniezi ca aceasta dogma a glosolaliei este specifica penticostalilor si asa si este, charismaticii, baptistii, luteranii etc au luat aceasta practica de la penticostali ei insisi ne-avand-o mentionata in invatatura de credinta
Danyel, îți mulțumesc că ne mai temperezi un pic, avem nevoie de asta.
De fapt darul vorbirii în limbi nu merită atâtea controverse în creștinism si, eu unul, recunosc că m-am cam lăsat dus de val și l-am apărat cu prea multa înverșunare.

Darul vorbirii în limbi nu are nimic de a face cu mântuirea si, până la urmă aceasta este cea mai importantă și o căutăm cu toții. Multe binecuvântări.
Vechi 26.03.2010, 11:53:00
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Ideea e ca exista si falsa vorbire in limbi, si nu numai la pagani si vrajitori, ba chiar si in crestinism au existat.Vezi montanistii si altii.Acest dar a incetat in Biserica dupa cum si Sfintii Parinti au zis.Mai apare doar in cazuri izolate si la anumite necesitati.
Vechi 26.03.2010, 12:19:04
caryna caryna is offline
Member

Data înregistrării: 18.03.2010
Implicit

De ce ati ajuns la concluzia ca sunteti PENTICOSTALUL MANTUIT???
Ce v-a determinat sa credeti asa ceva??

MANTUIREA O AFLAM DE LA DUMNEZEU, NU LUAM NOI DECIZII DE CAPUL NOSTRU...

MANTUIREA o castigam cu ajutorul Domnului nostru,Maicii Sale,Sfinti,Rugaciune, post,Spovedanie,Impartasanie,etc...

Sufletul omului este nemuritor și după moarte intrăm în veșnicie. Și de aici depinde unde va fi așezat sufletul omului după moarte. Să ne îngrijim deci de sufletul nostru și să-l avem cât se poate de curat.
Conștiința fiecărui om va fi cel mai mare acuzator la judecata lui Dumnezeu. De aceea, acum, când suntem în viață, să ne schimbăm și să ne pocăim. Să-L rugăm pe Dumnezeu ca sfârșitul vieții noastre să fie creștinesc și să dăm răspuns bun la Înfricoșătoarea Judecată.
Vechi 26.03.2010, 14:44:28
penticostalulmantuit
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Danut7 Vezi mesajul
Ideea e ca exista si falsa vorbire in limbi, si nu numai la pagani si vrajitori, ba chiar si in crestinism au existat.
Daca ai urmărit postările mele ai putut vedea ca eu sunt un tip care știe să recunoască un adevar când i se pun în față argumentele.

Ai spus multe lucruri rele din biserica penticostală și, pentru că erau adevărate, eu am confirmat deschis și public, pe acest forum, că ceea ce spui e adevarul. Vezi de exemplu mesajul #250.

Când însă nu spui adevărul nu pot fi de acord cu tine. Tu o ții una și bună (rea, normal) că doar penticostalii și vrăjitorii vorbesc în alte limbi și amandoua categoriile au primit darul de la satana.

Nu am apucat să discutăm dacă darul e de la Dumnezeu sau de la satana.
Am vrut să-ți prezint mai întâi că nu doar penticostalii și vrăjitorii vorbesc în alte limbi ci și credincioși din alte confesiuni creștine.

Ți-am prezentat statistici, date conform carora nu doar penticostalii ci și creștini din multe confesiuni (inclusiv ortodocși) vorbesc în limbi.

Ți-am dat numele Părintelui Ortodox Eusebius Stephanou care este doar unul dintre cei care au crezut ca vorbirea în limbi din zilele noastre e de la Dumnezeu. El nu a fost excomunicat, caterisit de Biserica Ortodoxa. Dimpotrivă lucrarea lui a fost sustinută si moral si financiar de o parte a episcopilor ortodocși greci. La moartea lui, Părintele Eusebius a fost elogiat ca preot ortodox și profesor la Seminarul Ortodox Sfânta Cruce. E numai un exemplu. Ar fi suficient.

Dar este plin internetul de statistici, articole și marturii ale nepenticostalilor care îmbrățișeaza darul vorbirii in limbi.

Dar tu o ții tot pe a ta: numai penticostalii vorbesc în alte limbi și sunt posedați demonic.

Concluzia mea este că, dacă nici măcar asupra unui adevăr evident (sunt unii creștini vorbitori in alte limbi și în alte confesiuni decât cea penticostală ) nu putem cadea de acord, nu are rost să continuam argumentarea.

Last edited by penticostalulmantuit; 26.03.2010 at 15:58:14.
Vechi 26.03.2010, 17:35:34
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de penticostalulmantuit Vezi mesajul
Daca ai urmărit postările mele ai putut vedea ca eu sunt un tip care știe să recunoască un adevar când i se pun în față argumentele.

Ai spus multe lucruri rele din biserica penticostală și, pentru că erau adevărate, eu am confirmat deschis și public, pe acest forum, că ceea ce spui e adevarul. Vezi de exemplu mesajul #250.

Când însă nu spui adevărul nu pot fi de acord cu tine. Tu o ții una și bună (rea, normal) că doar penticostalii și vrăjitorii vorbesc în alte limbi și amandoua categoriile au primit darul de la satana.

Am vrut să-ți prezint mai întâi că nu doar penticostalii și vrăjitorii vorbesc în alte limbi ci și credincioși din alte confesiuni creștine.

Ți-am prezentat statistici, date conform carora nu doar penticostalii ci și creștini din multe confesiuni (inclusiv ortodocși) vorbesc în limbi.

Ți-am dat numele Părintelui Ortodox Eusebius Stephanou care este doar unul dintre cei care au crezut ca vorbirea în limbi din zilele noastre e de la Dumnezeu. El nu a fost excomunicat, caterisit de Biserica Ortodoxa. Dimpotrivă lucrarea lui a fost sustinută si moral si financiar de o parte a episcopilor ortodocși greci. La moartea lui, Părintele Eusebius a fost elogiat ca preot ortodox și profesor la Seminarul Ortodox Sfânta Cruce. E numai un exemplu. Ar fi suficient.

Dar este plin internetul de statistici, articole și marturii ale nepenticostalilor care îmbrățișeaza darul vorbirii in limbi.

Dar tu o ții tot pe a ta: numai penticostalii vorbesc în alte limbi și sunt posedați demonic.

Concluzia mea este că, dacă nici măcar asupra unui adevăr evident (sunt unii creștini vorbitori in alte limbi și în alte confesiuni decât cea penticostală ) nu putem cadea de acord, nu are rost să continuam argumentarea.
In ziua de azi vorbirea in limbi este minoritara in crestinism, si avand in vedere ca este prezenta doar in secte heterodoxe am motive sa cred ca nu e de la Dumnezeu.Cu atat mai mult cu cat nu se cunoaste nici sensul ei.O alta dovada ca vorbirea nu poate fi din Duhul este faptul ca se intampla la diferite culte cu dogme sau doctrine care difera.Ori Duhul e numai unul, Duhul adevarului.Nu am zis ca vorbirea in limbi nu se mai poate intampla, insa din punctul meu de vedere vorbirea in limbi la penticostali nu e veritabila.Vreau sa-ti zic ca si eu am vorbit in limbi, in particular fara sa fortez sau sa cauzez acest lucru.Am vorbit, nu am inteles exact ce am zis dar am primit un mesaj.Cred ca despre asta e vorba in vorbirea in limbi,despre "scop".Nu are scop atunci e foarte chestionabila, si din punctul meu de vedere neveritabila.Deci nu vorbesc chiar in asa necunostiinta de cauza.Vorbesc si prin prisma experientei personale.
Vechi 27.03.2010, 09:36:47
ovidiu-s's Avatar
ovidiu-s ovidiu-s is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.05.2008
Locație: Targu Mures
Implicit

Citat:
În prealabil postat de penticostalulmantuit
Am vrut să-ți prezint mai întâi că nu doar penticostalii și vrăjitorii vorbesc în alte limbi ci și credincioși din alte confesiuni creștine
Firește, vorbirea în limbi este comună mai ales practicilor păgâne șamanice, pre-creștine, iar faptul că s-a manifestat și la alți indivizi decât la penticostali arată clar faptul că este un proces psihic auto-indus și nu e de origine divină.
Exemple de călugări demonizați care grăiau în limbi și credeau că vorbesc de la Dumnezeu există și în Paterice, și aceștia nu au fost excomunicați sau anatemizați decât dacă stăruiau în demonismul lor și nu renunțau la această practică.

Citat:
Penticostalii reprezinta doar 20% din vorbitorii în alte limbi
Domnnule, dumitale ți-e rușine cu ceea ce se întâmplă în secta la care probabil ai fost crescut? De unde ai scos-o pe asta?
TRĂSĂTURILE DEFINITORII ALE EREZIILOR PENTICOSTALE ȘI CHARISMATICE SUNT PRACTICA VORBIRII ÎN LIMBI ȘI CREDINȚA ÎN RĂPIREA BISERICII!!
Asta ți-o spune orice eretic penticostal care își cunoaște secta (mă rog, cu alte cuvinte, ei folosesc termenul de "biserica").
Dacă nu ați avea aceste două puncte doctrinare ați fi identici cu frații voștri baptiști.
Vorbirea în limbi apare rar la alte credințe, asta dacă nu consideri vorbire în limbi boscorodelile bolnavilor de la psihiatrie.

Last edited by ovidiu-s; 27.03.2010 at 09:45:51.
Vechi 27.03.2010, 23:17:31
penticostalulmantuit
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Danut7 Vezi mesajul
Cred ca despre asta e vorba in vorbirea in limbi,despre "scop".Nu are scop atunci e foarte chestionabila, si din punctul meu de vedere neveritabila.
Din câte am citit în Sfânta Scriptura am putut vedea câteva scopuri ale vorbirii în limbi:

1. Cel care vorbește în alte limbi primește de la Duhul Sfânt cuvintele unei limbi străine necunoscute lui dar cunoscute de o parte a auditoriului lui. În general scopul este evanghelizarea.

2. Nimeni din auditoriu nu cunoaște limba vorbită. Este însă în biserică un creștin care are darul tălmăcirilor. El va tălmăci prin Duhul Sfânt în limba cunoscută de auditoriu. Scopul este zidirea, întarirea, încurajarea bisericii.

3. Nimeni din auditoriu nu cunoaște limba vorbită. Nimeni din biserică nu are darul tălmăcirilor. Vorbitorul în limbi tace sau vorbește în limbi în așa fel încat să nu deranjeze pe nimeni. Scopul este zidirea, întărirea, încurajarea lui personală.

În ceea ce mă privește eu cred că există vorbire în limbi din următoarele surse:

A. De la Duhul Sfânt. Sfinții Apostoli și alți creștini de-a lungul secolelor, inclusiv astăzi.

B. Omul scornește o vorbire în alte limbi. Cred că se mai întâmplă din diverse motive, în special în unele cercuri penticostale.

C. De la diavolul. Multe cazuri prezentate din belșug in cele 277 de mesaje de pe acest topic:). Sunt convins de realitatea acestor cazuri.

Cum poti verifica din ce sursa vine vorbirea în limbi pentru mine e un subiect delicat.
Nu fac nici o aluzie dar afirm ca pentru multi crestini e foarte simplu: vorbirea in alte limbi e de la satana.

În ce ma privește cred că doar faptele unui om valideaza slujirea lui. Iisus spunea: „După roadele lor îi veți cunoaște.” Dacă în viața unui creștin se vede dragostea de semeni, are atitudini și fapte bune iar vorbele lui îl califică a fi un om al lui Dumnezeu, omul are roade bune.

Daca în loc de dragoste de semeni se vede dragoste de cultul lui si ură față de ceilalți, daca atitudinile, faptele, vorbele lui îl trădează că e departe de Dumnezeu, oricare ar fi slujirea lui, ea e neveritabilă.
Vechi 27.03.2010, 23:20:18
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Daca ai da si referinte Biblice la afirmatiile care le-ai facut ca fiind desprinse din Sf. Scriptura ar fi fost mai credibil.

Criteriul enuntat de tine vizavi de "discernerea limbilor" este destul de subiectiv.
Diavolul poate lasa aparentele unui comportament moral daca prin aceasta are sansa de a pacali pe unii si a-i atrage intr-o secta.
Nu crezi?

Alte criterii?
Vechi 27.03.2010, 23:45:51
penticostalulmantuit
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu-s Vezi mesajul
Firește, vorbirea în limbi este comună mai ales practicilor păgâne șamanice, pre-creștine,
Firește e așa cum ziceți dumneavoastră dar duhovnicește e comună mai ales Sfinților Apostoli și creștinilor.
Citat:
Domnnule, dumitale ți-e rușine cu ceea ce se întâmplă în secta la care probabil ai fost crescut?
Înainte să puneți întrebarea ați citit cumva nick-ul meu?

Nu sunt nici rușinat nici mândru că sunt penticostal. Alegerea pe care am făcut-o de a rămane în biserica penticostală mi-o asum cu bunele și relele din „secta” mea.

Citat:
Penticostalii reprezinta doar 20% din vorbitorii în alte limbi
Citat:
De unde ai scos-o pe asta?
De curiozitate selectați această informație si căutați-o pe google:
In 2000 the Charismatic Movement numbered 176 million, neocharismatics 295 million and Pentecostals 66 million.

La un calcul simplu veti vedea ca penticostalii sunt mai putin de 20% din vorbitorii în alte limbi din creștinism.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre vorbirea cu mortii strajeru Secte si culte 2 09.04.2018 22:32:16
Care este adevarul despre vorbirea in limbi ? petrut-angel Secte si culte 1534 12.03.2018 22:00:37
Vorbirea in limbi - ajutor Archangel Reguli generale de utilizare a forumului 37 03.01.2013 12:16:48
Dilema unui ortodox privind darul vorbirii in limbi la penticostali gpalama Secte si culte 4 29.05.2010 21:11:29
DESPRE VORBIREA IN LIMBI Ioan_Ciobota Generalitati 4 24.03.2010 17:09:10