Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 30.03.2010, 10:13:13
antoniap
Guest

Implicit

Danion Vasile: Un raspuns la atacurile legate de asa-zisa „propaganda stilista”
Reply With Quote
Vechi 30.03.2010, 10:24:05
BogdanF2 BogdanF2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.10.2008
Implicit

Da, sunt de acord cu Danion, trebuie spus adevarul, insa trebuie si putin tact. Danion ar trebui sa fie mai clar ca nu-i denigreaza pe cei 2 Parinti, care, oricat de mari duhovnici or fi fost, au mai avut si scapari.
Reply With Quote
Vechi 30.03.2010, 10:36:33
mishi55's Avatar
mishi55 mishi55 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.03.2010
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit Doamne ajuta!

Citat:
În prealabil postat de BogdanF2 Vezi mesajul
Da, sunt de acord cu Danion, trebuie spus adevarul, insa trebuie si putin tact. Danion ar trebui sa fie mai clar ca nu-i denigreaza pe cei 2 Parinti, care, oricat de mari duhovnici or fi fost, au mai avut si scapari.
Bine punctat, Bogdan! Nu-i denigreaza! Nu pe parinti i-a aratat cu degetul, ci a aratat anumite scapari, scaderi, greseli pe care le-au avut. Oare este cineva fara pacat? Oare este cineva perfect? Cineva a spus, o data, ca daca un singur om ar fi fost perfect si fara de pacat, Hristos nu ar mai fi avut de ce sa vina - pentru ca ar fi insemnat ca ne-am fi putut mantui prin noi insine.
Si ar fi bine sa intelegem ca noi nu il urmam pe parintele cutare sau cutare, noi nu urmam pe teologul x sau y, noi trebuie sa urmam pe Hristos ! Iar oamenii, ca oameni, pot avea greseli.

Iar in ceea ce priveste tactul... aici e totusi discutabil. Danion nu este un caldicel. Nu spun ca este perfect. Spun ca este foarte daruit lucrarii lui, spun ca nu poate sa fie altfel decat flacara care arde. Si asta ii arde si deranjeaza pe multi!
Vechi 30.03.2010, 13:39:44
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de BogdanF2 Vezi mesajul
Nu-ti dai seama? Dreptate sau nu, e o lovitura de imagine in primul rand.

"Marturisitorul" Danion, pune piciorul pe gatul parintelui Cleopa si Arsenie.
In acelasi timp!
Parintele Cleopa este un mincinos, asta a vrut sa arate clar, chit ca n-a folosit direct cuvantul.
Desi cum a aratat mihailt aici http://www.crestinortodox.ro/forum/s...8&postcount=37, parintele Cleopa n-a mintit ci Danion a mintit!

Vremurile celor doi au apus, sa privim spre noul-viitor-sfant-pe-vechi, mr. Danion care pe toate le tine drept si pe cele gresite le indreapta!

Last edited by AlinB; 30.03.2010 at 13:43:30.
Reply With Quote
Vechi 30.03.2010, 13:52:36
Antoni0's Avatar
Antoni0 Antoni0 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.09.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul

In acelasi timp!
Parintele Cleopa este un mincinos, asta a vrut sa arate clar, chit ca n-a folosit direct cuvantul.
Desi cum a aratat mihailt aici http://www.crestinortodox.ro/forum/s...8&postcount=37, parintele Cleopa n-a mintit ci Danion a mintit!

Vremurile celor doi au apus, sa privim spre noul-viitor-sfant-pe-vechi, mr. Danion care pe toate le tine drept si pe cele gresite le indreapta!

Observ ca nu intelegi! Acele Patriarhii nu vor schimba NICIODATA calendarul (doar daca vor lua puterea masonii si din cate vad asta se intampla)!

Uite ce zicea Patriarhul Ierusalimului Diodor in 1989 intr-o vizita la "stilisti":

După cum știți, Patriarhia Ierusalimului urmează vechiul calendar tradițional. Nu s-a schimbat niciodată, și nu se va schimba niciodată cât de puțin în canoanele și învățăturile Bisericii noastre. Le va păstra cu orice preț. Vom trudi, chiar ne vom sacrifica să le păstrăm. Amenințările care sunt îndreptate zilnic asupra noastră și acțiunile opozanților noștri nu ne sperie. Vom rămâne păzitori neclintiți, credincioși învățăturilor Bisericii.

Mulțumesc Înalt Preasfințitului Mitropolit și mă rog ca Dumnezeu, prin rugăciunile Sfântului Ciprian, să-i dea putere, sănătate și răbdare pentru a-și purta crucea, întru Slava Ortodoxiei. Vă dau tuturor binecuvântarea Sfântului Mormânt, a Golgotei și a Sfintei Peșteri și mă rog, de asemenea, ca Dumnezeu să vă întărească, să vă păzească și să va statornicească în Credința Părinților noștri. La mulți ani!

http://traditiaortodoxa.wordpress.co...ctombrie-1989/

Lasa TU minciuna Aline!

Spune de schimbarea calendarului athonitilor! Sa vezi daca aceia il vor accepta! De ce crezi ca Vatopedu s'a intors inapoi la calendarul bisericesc?
Reply With Quote
Vechi 30.03.2010, 13:57:57
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Antoni0 Vezi mesajul
Lasa TU minciuna Aline!
Uite cum strica hotul "Hotul!".

Arata-mi unde am mintit.
Reply With Quote
Vechi 30.03.2010, 14:02:17
Antoni0's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Uite cum strica hotul "Hotul!".

Arata-mi unde am mintit.
Ti-am aratat dar vad ca esti "orb"!

Citeste din nou ce a zis Patriarhul Ierusalimului!
Reply With Quote
Vechi 30.03.2010, 14:08:15
Antoni0's Avatar
Senior Member

Implicit

Declaratia Episcopului Bartolomeu Anania:

"De ce nu hotarasc Bisericile ca Invierea Domnului sa fie praznuita de toti crestinii la aceeasi data? Oare nu ar trebui sa se ajunga la o intelegere, cu atit mai mult cu cit data Pastilor nu este o problema de dogma, ci doar una de practica liturgica? Doresc sa informez opinia publica de la noi ca tema unificarii datei pascale se afla pe agenda Consiliului Ecumenic al Bisericilor", a precizat IPS Bartolomeu.

El avertizeaza insa ca nu va fi suficienta o decizie impusa pentru stabilirea unei date unice, ci este nevoie ca intregul cler si credinciosii tuturor Bisericilor sa fie de acord.

"Raminem optimisti si trebuie sa avem rabdare, probabil voi, cei mai tineri, veti apuca ziua aceea ca si unitatea Bisericilor sa fie infaptuita", a aratat Bartolomeu marele sau deziderat.

Sinodul Ecumenic de la Niceea a stabilit in secolul IV ca Pastele sa fie sarbatorit in prima duminica de dupa luna plina care urmeaza echinoctiului de primavara. In 1924 a fost adoptat calendarul gregorian, dar numai de catre o parte din tarile crestine, restul raminind la cel iulian, de aici aparind diferenta de data dintre Pastele ortodox si cel catolic.

http://www.cotidianul.ro/bartolomeu_...lic-24349.html

Ce mai zic acum razboinicii de la razbointrucuvant care afirmau ca Bartolomeu este mare "anti-ecumenist"! In loc sa incerce sa aduca BOR-ul inapoi la calendarul vechi-iulian, si sa lupte cu adevarat impotriva ecumenismului, (ca sa unim Ortodoxia dezbinata) el ce face? Vrea pascalia gregoriana si unitatea "crestinilor" si a "bisericilor"!

Trist...
Reply With Quote
Vechi 30.03.2010, 14:10:04
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Antoni0 Vezi mesajul
Ti-am aratat dar vad ca esti "orb"!

Citeste din nou ce a zis Patriarhul Ierusalimului!
Vad ca tu esti cel cu probleme cu vederea.
Te-am intrebat unde am mintit eu, n-am treaba cu Patriarhul Ierusalimului.
Reply With Quote
Vechi 30.03.2010, 13:55:03
BogdanF2 BogdanF2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.10.2008
Implicit

Citat:

In acelasi timp!

Cred ca depinde de unde citezi, aici scrie si de Serbia: http://www.sfantuldaniilsihastrul.ro...-calendar.html

Problema e ca zicerile Pr. Celopa nu sunt citate 100% la fel de fiecare data, de exemplu vedenia Pr. Ioanichie Moroi cu cei 3 Sfinti care i-au spus deppre calendar e relatata cu alte cuvinte in cartea "Urcus spre inviere" a Pr. Cleopa fata de cuim e relatata in celelalte locuri, si intelesul e si oarecum diferit, dupa cate mi se pare mie.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Stie cineva? delia31 Biserica Ortodoxa Romana 8 06.12.2013 20:08:13
Stie cineva...? Noesisaa Generalitati 14 07.05.2011 12:05:14
stie cineva felixlivadaru Din Noul Testament 6 25.08.2010 00:31:42
Stie cineva??????? pui Generalitati 10 24.10.2008 12:46:18
Stie cineva..???? tigerAvalo9 Generalitati 6 20.09.2008 17:18:04