Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Intrebari utilizatori
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 31.03.2010, 07:21:22
susica's Avatar
susica susica is offline
Junior Member

Data înregistrării: 24.01.2010
Post Saptamana patimilor

Sfanta si Marea Miercuri

In Sfanta si Marea Miercuri, Denia aduce in prim plan doua personaje opuse:Iuda, apostolul, care a devenit vanzator, si femeia
pacatoasa care spala picioarele lui Hristos cu lacrimi de pocainta si Il unge pe Hristos cu mir de mare pret, ca inainte de
ingropare. In aceasta zi a avut loc targuirea lui Iuda pentru a-l vinde pe Mantuitorul Hristos si s-a luat hotararea carturarilor si
fariseilor de a-L ucide pe Domnul. Prin exempul femeii pacatoase, invatam ca o pocainta sincera de pacate, din adancul
sufletului, ne poate invrednici de iertare.

Rugaciunea de Miercuri

Doamne Atotputernice si Atotindurate! Imi aduc aminte ca Te-ai nascut Om din Sfanta Fecioara in pestera si ai fost vandut cu treizeci de arginti de ucenicul cel viclean, ca sa ne rascumperi pe noi, pacatosii, de sub puterea diavolului. Pentru aceasta, Te rog, indura-Te de mine, pacatosul!

Primeste, Doamne, aceasta mica a mea rugaciune, si umilita a mea vointa, ca ma intristez pentru ca Te-am intristat, si ma amarasc pentru ca Te-am suparat fara de numar. La Tine, Prea Bunule Mantuitor, am toata speranta, si cred ca Tu, care din iubire de oameni ai primit sa fii vandut pentru noi, Te vei indura si de mine acum, ca sa ma mantuiesti de chinurile cele de veci, si sa ma invrednicesti Imparatiei Tale.

Nu Te departa de la mine Doamne, si ajuta-mi, ca in toate sa fac voia Ta, si sa nu Te mai rastignesc in toate zilele cu faptele mele cele pacatoase, nici sa Te batjocoresc cu cugetele mele cele rele, precum faceau iudeii cei necredinciosi in timpul Sfintelor Tale Patimi, ci ca femeia cea pacatoasa sa-Ti spal picioarele, cu lacrimile ochilor mei, pentru ca sa ma invrednicesc a auzi si eu din Gura Ta cea dulce: Iertate sa-ti fie pacatele... Amin.

http://iubescicoanele-susica.blogspot.com/

Last edited by susica; 31.03.2010 at 07:24:48. Motiv: Doamne milostiv fii noua pacatosii
Reply With Quote
Vechi 31.03.2010, 07:28:44
susica's Avatar
susica susica is offline
Junior Member

Post Despre evlavia prea mare a Sfintelor Icoane !

Tatal nostru

De cate ori ma plec la rugaciune
Ma simt atat de mic si de stingher
Si-ngenunchez cu-atata sfiiciune,
Oh, Tatal nostru Care este in cer.

Nevrednic sunt si port intrega vina
A tot ce simt si savarsesc in rau;
Sunt om, iat Tu: izvorul de lumnina -
Sfinteasca-se, in veci, Numele Tau.

Pacatul, ce pe toti ne stapaneste,
Il vei zdrobi, Tu il vei sfarama,
De-aceea-astept, precum se prooroceste,
Curand sa vina’mparatia Ta.

Iar pana-atunci, traiesc c-un singur gand:
Ca-n cerul meu sa pot mereu vedea
Precum in cer, asa si pe pamant,
Ca se’mplineste Sfanta voia Ta.

In nesfarsita-ti dragoste, oh, Tata
De-ntreaga noastra fiinta vei griji,
Ca ea sa fie, tot mai mult, curata.
Iar painea cea de fiecare zi,

Precum cu ploaie Tu hranesti pamantul
Si frunza o improspatezi cu roua,
Precum si panzelor, pe mare, le dai vantul,
Rugamu-Te si astazi, da-ne-o noua.

Alege doar din noi, ce-i bun, cuminte,
Ia seama la iubirea ce-Ti purtam,
Si iarta-ne, cerescule Parinte,
Cum noi, la fel, gresitilor iertam.

Invata-ne sa-Ti implinim Cuvantul
Sadit adanc in inima smerita,
La rele Tu ne taie tot avantul
Si nu ne duce, Doamne, in ispita.

Iar mintii noastre da-i intelepciune
Si sufletului, straluciri de crin -
Duh si putere pentru rugaciune
Si izbaveste-ne de cel viclean. Amin!

http://susica-icoanaferestrasprecer.blogspot.com/
Reply With Quote
Vechi 31.03.2010, 07:41:37
susica's Avatar
susica susica is offline
Junior Member

Post gândul meu e să depunem la picioarele crucii toate iluziile noastre deșarte, orgolii,

Luni - 29 martie
Faptele bune - sunt foarte importante în viața fiecărui om, fără dragoste nimeni nu este în stare de sacrificiu propriu. Dacă inima ta nu este plină de iubire atunci nu te poți jertfi pentru alții, nu poți lua din puținul tău și să dai celui ce nu are nimic, nu poți să dezbraci o haină și să-l acoperi pe cel gol... să ai curajul să-l îndrepți pe calea cea bună pe cel care nu o cunoaște...

Marți - 30 martie
Zavistie si fatarnicie - Zavistia este patima cea mai cumplită, este considerată a fi mai rea decât diavolul. Este chipul în care cauți să-l distrugi pe celălalt , să-l pierzi, pentru a obține locul lui sau altceva. Este rădăcina tuturor răutăților!

Fățărnicia - are ca radacină viclesugul, iar ca roade: minciuna, amagirea, maiestria, agoniseala cea rea, necinstea si vătămarea aproapelui. Omul fățarnic este nesincer și mincinos, prefăcut, și viclean. Cel fățarnic nu face niciodată cele ce zice, el vorbește doar cu buzele dar interiorul lui este negru.
O istoioară referitoare la aceste două boli:

Impăratul Leon cel Ințelept, stând odată de vorbă cu niște filosofi , aceia i-au spus că pacatul zavistiei si al iubirii de argint sunt egale în răutate. Iar imparatul a poruncit să-i caute doi oameni care ar fi vătămați la suflet de aceste doua patimi. Cei trimiși de împărat au gasit ce căutau si le-au zis: "Vă cheamă împăratul să vă cunoască ți sș vș dea câte un dar mare". Aceia s-au bucurat mult de aceasta chemare, neștiind la ce sunt chemați. și îndată au venit. "Vreau sa fac milă cu voi și să vă dau câte un dar". Și a chemat mai întâi pe iubitorul de argint și i-a zis: "Ție o să-ți dau daruri mari, iar celui ce vine după tine ii voi da îndoit decât ție. Ce vrei să-ți dau?" Iar iubitorul de argint, stând puțin pe gânduri, a zis: "Măria Ta, eu vreau să-mi iei jumătate din averea mea!" Imparatul a tacut și i-a zis: "Du-te și sș vină celalalt (zavisnicul)". Și i-a zis și acelui: "Cere de la mine orice dar, însa să știi că celuilalt îi voi da îndoit ca ție!" Iar omul cel zavistnic, gândin-du-se puțin, a zis: "Măria Ta, mie sa-mi scoți un ochi!" Apoi chemându-i pe amândoi, le-a zis: "Vai de voi, oameni blestemați, am facut cu voi o experiență și rău ați ieșit înaintea mea amândoi!
Apoi chemând pe filosofi le-a spus de încercare, cum iubitorul de argint a cerut să i se ia jumătate din avere cu scopul ca celuilalt să i se ia toata averea și să nu aibă cumva mai mult decit el. Iar cel zavistnic, cum a cerut să i se scoată un ochi, spre a-i scoate celui de-al doilea pe amândoi. Si a zis catre filosofi: "Acum am vazut că mare dreptate aveți voi, că zavistia si iubirea de argint, sunt egale in răutate".

Miercuri - 31 martie

Vânzătorul - este cel în mintea căruia se află trădarea, mintea lui zvâcnește în orice moment să trădeze, nu contează pe căt și pe cine.

Joi - 1 aprilie
Cina cea de Taină

Spălarea picioarelor – Acest ``ritual`` în Moldova este întâlnit la Mănăstirea Sihăstria. Starețul mănăstirii imediat după Sf. Liturghie iese împreună cu 12 preoți pe un podium . Acolo sunt pregătite 12 scaune, un lighean cu apă și un prosop. Aici începe slujba spălării. Starețul dezbracă veșmântul toarnă apa și începe a le spăla picioarele celor 12 care poartă numele apostolilor. La sfârșit îi sărută pe fiecare pe frunte și citește o rugăciune, după care are loc o masă în amintirea Cinei.

Vineri - 2Aprilie
Răstignirea – gândul meu e să depunem la picioarele crucii toate iluziile noastre deșarte, orgolii, răutăți, să învingem puterea răului alegând binele . În felul acesta Crucea va deveni pentru noi pomul vieții

Sâmbătă - 3Aprilie
Îngroparea și Pogorârea la Iad.
Prohodul – te face să simți urcușul lent al trecutului spre prezent să meditezi mai mult pentru a fi mai bun mai tolerant. Dumnezeu și-a lăsat amprenta pe acest pământ și ție ca Om nu-ți rămâne decât să te adăpi de la izvorul vieții.

Duminica - 4Aprilie
Duminica Paștilor!
Hristos a Înviat!
Învierea a deschis vieții omenești o privire spre veșnicie, moartea nu mai are caracterul de sfârșit tragic. Sărbătoarea Învierii Domnului să ne încălzească inimile, să ne lumineze mințile să ne binecuvinteze viața cu darurile ei.
Ziua Învierii - Ziua Bucuriei!

http://susica-femeiacrestina.blogspot.com/
Reply With Quote
Vechi 31.03.2010, 11:48:23
ben_gal
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de susica Vezi mesajul
Luni - 29 martie
Joi - 1 aprilie
Cina cea de Taină
@
La Cina cea de Taină Yeshua a sarbatorit iesirea stramosilor Sai din robia egipteana.
"Let my people go", dupa cum spunea Moise in filmul americanilor, sau dupa cum scrie in ebraica:
"שחרר את עמי"
Astazi acest eveniment este sarbatorit doar la evrei.
In diaspora sunt doua cine, o seara dupa alta, iar in Israel o singura seara si anul acesta a fost la 30 martie, 2010. Sarbatoarea se termina la data de 5 aprilie 2010.

Sarbatori Fericite.
Reply With Quote
Vechi 31.03.2010, 12:01:16
cojanete cojanete is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ben_gal Vezi mesajul
@
La Cina cea de Taină Yeshua a sarbatorit iesirea stramosilor Sai din robia egipteana.
"Let my people go", dupa cum spunea Moise in filmul americanilor, sau dupa cum scrie in ebraica:
"שחרר את עמי"
Astazi acest eveniment este sarbatorit doar la evrei.
In diaspora sunt doua cine, o seara dupa alta, iar in Israel o singura seara si anul acesta a fost la 30 martie, 2010. Sarbatoarea se termina la data de 5 aprilie 2010.

Sarbatori Fericite.
Personajele din descrierea ta sunt dintr- un film american ?In sf scriptura nu le-am intalnit .
Reply With Quote
Vechi 31.03.2010, 15:13:39
ben_gal
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de cojanete Vezi mesajul
Personajele din descrierea ta sunt dintr- un film american ?In sf scriptura nu le-am intalnit .
"שחרר את עמי" este din "Hagada", o anexa a Bibliei ca si evangheliile.
Din "Hagada" citea Yeshua la "Cina cea de Taina".
Cred ca este foarte ciudat ca nu cunosti chestiunile astea, elementare, as zice, cojanete.
Reply With Quote
Vechi 31.03.2010, 15:29:25
cojanete cojanete is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2010
Implicit

De loc interesant . De chiar chiar deloc.
Reply With Quote
Vechi 31.03.2010, 11:38:58
ben_gal
Guest

Implicit

Ptr. susica
"Iuda, apostolul, care a devenit vanzator"
Dupa ultimele "descoperiri", Yehuda era cel mai bun prieten al lui Yeshua. Singurul prieten personal [afara de Maria din Migdal]..
Yehuda fu rugat de Yeshua sa-l predea romanilor ca prorocirea sa se indeplineasca. Yehuda a refuzat, insa Yeshua L-a rugat frumos si nu a avut alta alternativa. A luat si parale, acei 30 de shekels prea mult discutati si frecati si asta pt. ca asa zisa tradare sa para veridica.
Dupa crucificare Yehuda nu s-a sinucis, dupa cum au scris niste oameni simpli, insa a fost trist.
Vezi "Evanghelia dupa Yeshua", o carte mai veche decit evangheliile celor ultimi 3 [trei] evanghelisti: Matei, Ion si Luca.
Reply With Quote
Vechi 31.03.2010, 12:39:27
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ben_gal Vezi mesajul
Ptr. susica
"Iuda, apostolul, care a devenit vanzator"
Dupa ultimele "descoperiri", Yehuda era cel mai bun prieten al lui Yeshua. Singurul prieten personal [afara de Maria din Migdal]..
Yehuda fu rugat de Yeshua sa-l predea romanilor ca prorocirea sa se indeplineasca. Yehuda a refuzat, insa Yeshua L-a rugat frumos si nu a avut alta alternativa. A luat si parale, acei 30 de shekels prea mult discutati si frecati si asta pt. ca asa zisa tradare sa para veridica.
Dupa crucificare Yehuda nu s-a sinucis, dupa cum au scris niste oameni simpli, insa a fost trist.
Vezi "Evanghelia dupa Yeshua", o carte mai veche decit evangheliile celor ultimi 3 [trei] evanghelisti: Matei, Ion si Luca.
Noi ii credem pe cei care au stat cu El la masa si au trait trei ani in preajma lui nu pe delatorii lui Hristos sau prietenii lui Iuda:

'18. Si pe cand sedeau la masa si mancau, Iisus a zis: "Adevar va graiesc ca unul dintre voi, care mananca impreuna cu Mine, Ma va vinde".
19. Ei au inceput sa se intristeze si sa-I zica unul cate unul: "Nu cumva sunt eu?...".
20. Iar El le-a zis: "Unul din cei doisprezece, care intinge cu mine in blid.
21. Ca Fiul Omului merge cum este scris despre El; dar vai acelui om prin care Fiul Omului este vandut! Bine era de omul acela daca nu s'ar fi nascut!" (Marcu ,cap.14)'

'21. Dar iata, mana celui ce Ma vinde este cu Mine la masa.
22. Ca Fiul Omului merge precum a fost randuit, dar vai acelui om prin care este vandut!"
23. Iar ei au inceput sa se intrebe unul pe altul, care dintre ei ar fi acela care avea sa faca aceasta.'
(Luca ,cap.22)

Hristos ,Dumnezeu fiind , nu era mincinos.
Daca nu era Iuda tot l-ar fi prins fariseii si l-ar fi dat spre rastignire.
Dumnezeu nu predestineaza ,dar stie ce se va intampla.
Am pus doua marturii ,ca sa vezi ca asa a fost ,doi apostoli care au scris in locuri diferite si in momente diferite aceste sfinte Evanghelii.

Last edited by anita; 31.03.2010 at 12:45:06.
Reply With Quote
Vechi 31.03.2010, 15:25:43
ben_gal
Guest

Implicit

@

"Si pe cand sedeau la masa si mancau, Iisus a zis: "Adevar va graiesc ca unul dintre voi, care mananca impreuna cu Mine, Ma va vinde"
@
Din motive lesne de inteles, Yeshua nu le-a spus de intelegerea lui cu bravul Yehuda.
#

"Bine era de omul acela daca nu s'ar fi nascut!" -Marcu ,cap.14

Yeshua i-a spus cinstit lui Yehuda ca din cauza "vinderii" de Dumnezeu, El, Yehuda va fi privit ca un tradator.
Totusi Yehuda a consimtit sa se sacrifice, insa nu a stiut ca crestinii vor gasi in fapta lui motive sa ucida evrei piana si in Holocaust, la 80 de generatii distanta.

"Am pus doua marturii ,ca sa vezi ca asa a fost ,doi apostoli care au scris in locuri diferite si in momente diferite aceste sfinte Evanghelii.
"

#
Ultimul apostol a fost Maleahi si El a trait mai inainte de scrierea acelui testament nou.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Icoane nefacute de mana omeneasca Mihnea Dragomir Pictura si Sculptura Bisericeasca 18 22.04.2025 08:44:12
Icoane nefacute de mana omeneasca. georgeval Arta bisericeasca in general 9 09.08.2012 00:57:35
Icoane inedite - Icoane bizantine cu psalti Lujootm Intrebari utilizatori 0 23.11.2010 19:11:55
prostie omeneasca padrevicentiu Generalitati 51 31.07.2010 18:43:21