Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Cultura, Arta, Stiinta > Teologie si Stiinta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 01.04.2010, 15:01:35
eodor nastasa's Avatar
eodor nastasa eodor nastasa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 31.03.2010
Locație: ...
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ai2 Vezi mesajul
Te discreditezi singur cand vorbesti aiurea de "reactor" cand la Geneva e un accelerator.
Ce spui tu nu e cu nimic mai deosebit fata de alte conspiratii.
Eu nu zic nimic de nici o conspiratie,pentru ca totul este la "vedere",prietene.Apropo,
cea mai buna metoda de a ascunde ceva este tocmai asta :Tine la vedere si bate campii in rest.Si, da, am zis "reactor" pentru ca exista unul, aparte de "accelerator".Cu timpul ai sa-l vezi si tu,probabil...Depinde ce intelegi tu prin "reactor",probabil,te gandesti la o chestie cu conotatie nucleara unde zdurda electronii si mai stiu eu ce.

Ai vrut un link,l-am postat...mai sunt si multe altele mai elevate,asa ca, te invit sa le gasesti singur, daca ai trebuinta.

Last edited by eodor nastasa; 01.04.2010 at 15:06:18.
Reply With Quote
Vechi 01.04.2010, 15:04:38
ai2 ai2 is offline
Banned

Data înregistrării: 24.10.2008
Locație: Micul Paris medieval
Implicit

Citat:
În prealabil postat de eodor nastasa Vezi mesajul
Eu nu zic nimic de nici o conspiratie,pentru ca totul este la "vedere",prietene.Apropo,
cea mai buna metoda de a ascunde ceva este tocmai asta :Tine la vedere si bate campii in rest.Si, da, am zis "reactor" pentru ca exista unul, aparte de "accelerator".Cu timpul ai sa-l vezi si tu,probabil...Depinde ce intelegi tu prin "reactor",zic eu ca te gandesti la o chestie cu conotatie nucleara unde zdurda electronii si mai stiu eu ce.
Ok deci nu stii ce-i ala accelerator dar pretinzi ca nu te discreditezi singur!? Ce legatura zici tu ca are reactorul cu acceleratorul?
Reply With Quote
Vechi 01.04.2010, 15:12:50
eodor nastasa's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Ok deci nu stii ce-i ala accelerator dar pretinzi ca nu te discreditezi singur!? Ce legatura zici tu ca are reactorul cu acceleratorul?
In discreditarea(si ignoranta) mea jalnica si patetica, pot sa-ti raspund doar asa: cauta schema "reactorului" si vei vedea care este legatura. Iti urez succes !

Last edited by eodor nastasa; 01.04.2010 at 15:20:17.
Reply With Quote
Vechi 01.04.2010, 15:21:55
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
Si-mi ziceai mie ca l-am luat in serios!
Ma roade prea tare curiozitatatea.
Sa vad cam pana unde..........intelegi tu
Reply With Quote
Vechi 01.04.2010, 15:43:09
ai2 ai2 is offline
Banned

Data înregistrării: 24.10.2008
Locație: Micul Paris medieval
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Ma roade prea tare curiozitatatea.
Sa vad cam pana unde..........intelegi tu
Bafta! Eu ma retrag.
Reply With Quote
Vechi 01.04.2010, 16:04:14
hmiron hmiron is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.08.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Traditie1 Vezi mesajul
Dar când îti propui sa gasesti Principiul Existentei în materie prin asta dovedesti ca vrei sa te convingi ca materia este singura realitate, ceea ce este o autoamagire.
Materia si antimateria au la un loc 4% din masa universului. Restul de 96% e materie intunecata si energie intunecata despre care nu stim mai nimic, in afara de faptul ca are masa si ca nu se compara sub nici o forma cu materia si antimateria. Daca descifram tainele materiei si ale antimateriei, descifram tainele a 4% din univers.

Citat:
Un om matur nu poate fi impresionat de asemenea experimente fiindca el întelege ca taina existentei nu poate sta în niste particole materiale, ca ea trebuie sa fie ceva infinit mai profund si mai viu, care sa explice si natura mareata a existentei umane, a sufletului.
Un om matur da reply pe threadul asta numai dupa ce a citit intreaga discutie.

Citat:
Poate ca acesti cercetatori si cei care îi admira se vor trezi din aceasta aiureala copilareasca a negarii lui Dumnezeu si a sufletului si aceste evenimente pe care le traim vor fi ulterior privite cu regret, ca un moment jenant din istoria omenirii. Daca nu, oricum ele vor constitui un motiv de amuzament pentru oamenii cu judecata sanatoasa.
Sunt sigur ca la CERN sunt multi credinciosi printre cercetatori si ca experimentele care au loc acolo nu le altereaza cu nimic credinta.

Citat:
Din pacate si multi credinciosi sunt de parere ca experimentul acesta ar constitui ceva de luat în seama, pentru ca nu au o conceptie corecta despre Dumnezeu ca Fiinta absoluta si vie, personala.
Poate cei multi despre care vorbesti sunt credinciosi si interesati de progresele stiintei in acelasi timp.
Vechi 01.04.2010, 16:23:59
Traditie1 Traditie1 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de hmiron Vezi mesajul
Materia si antimateria au la un loc 4% din masa universului. Restul de 96% e materie intunecata si energie intunecata despre care nu stim mai nimic, in afara de faptul ca are masa si ca nu se compara sub nici o forma cu materia si antimateria. Daca descifram tainele materiei si ale antimateriei, descifram tainele a 4% din univers.
Nu stiti mai nimic dar stiti ca nu exista Dumnezeu! Si prin materie întelegeam lumea materiala, inclusiv materie întunecata si ce-o mai fi. Termenul materie are sensuri variabile.

Citat:
Un om matur da reply pe threadul asta numai dupa ce a citit intreaga discutie.
Întâmplator am citit cam tot dar nu vad de ce ar trebui s-o fac ca sa raspund. Oricum, tu puteai sa citesti cu atentie macar ceea ce spusesem eu. Raspunsul tau nu are sens deoarece eu ma referam la altceva, la faptul ca materia nu explica existenta sufletului, a vietii constiente.

Citat:
Sunt sigur ca la CERN sunt multi credinciosi printre cercetatori si ca experimentele care au loc acolo nu le altereaza cu nimic credinta.

Poate cei multi despre care vorbesti sunt credinciosi si interesati de progresele stiintei in acelasi timp.
Nu vorbeam de alterarea credintei ci de fascinatia în fata unui lucru banal.

Un om având constiinta corecta a lui Dumnezeu nu se asteapta la revelatii tulburatoare din domeniul stiintei fiindca tot ce e material e creat, simulat (legile de functionare nu sunt ontologice) si nu poate vorbi despre misterul existentei absolute.

Last edited by Traditie1; 01.04.2010 at 16:29:26.
Reply With Quote
Vechi 01.04.2010, 17:00:49
hmiron hmiron is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.08.2009
Implicit

Citat:
Nu stiti mai nimic dar stiti ca nu exista Dumnezeu! Si prin materie întelegeam lumea materiala, inclusiv materie întunecata si ce-o mai fi. Termenul materie are sensuri variabile.
Lectie simpla de fizica

Universul observabil arata asa:

- 4% materie din care:
- aproape in intregime e materia propriu-zisa, pe care o cunoastem atat de bine: stele, particule elementare, planete, bacterii si alte vietuitoare, galaxii, roiuri de galaxii
- aproape inexistenta: antimateria (nu e prezenta la nivel macroscopic, ci doar la nivel de particule elementare care dispar foarte repede prin anihilare cu materia: antielectron, antiproton etc.)
- 96% restul universului, compus din:
- materie intunecata (sa zicem un sfert)
- energie intunecata (sa zicem trei sferturi)

Ce ciocnesc aia la geneva sunt protoni, adica particule de materie propriu-zisa, iar din ciocnirile astea mai rezulta uneori si particule de antimaterie. Nu tu materie intunecata, nu tu energie intunecata. Despre astea nu stim nimic, in afara faptului ca au masa si ca sunt predominante in univers.

Cu alte cuvinte daca LHC va avea succes, sau chiar daca va reusi ce si-a propus inmultit cu 7, noi nu vom fi descifrat decat niste secrete care tin de 4% din univers. Restul ne va ramane in continuare la fel de inaccesibil.

LHC nu e raspunsul final pentru nimic, nu e o lupa cu care sa-l cautam pe Dumnezeu, nu este unealta providentiala care ne va face dumnezei si nici cheia universului. Acum esti multumit?

Citat:
Întâmplator am citit cam tot dar nu vad de ce ar trebui s-o fac ca sa raspund. Oricum, tu puteai sa citesti cu atentie macar ceea ce spusesem eu. Raspunsul tau nu are sens deoarece eu ma referam la altceva, la faptul ca materia nu explica existenta sufletului, a vietii constiente.
Dar asta e cu totul alta discutie si habar nu am ce legatura are cu LHC.

Citat:
Nu vorbeam de alterarea credintei ci de fascinatia în fata unui lucru banal.
Dupa mintea ta cel care a descoperit electronul a spus la fel: "Banal!" si a strambat din buze. Normal ca e fascinant, dar fizica nu e pentru toti. Tu te poti intoarce linistit la ce te fascineaza pe tine fara sa bagatelizezi pasiunile altora. Sa mai spun ca din "pasiuni" din astea au iesit minuni ale tehnicii moderne care au imbunatatit si prelungit viata a miliarde de oameni?

Citat:
Un om având constiinta corecta a lui Dumnezeu nu se asteapta la revelatii tulburatoare din domeniul stiintei fiindca tot ce e material (nu te mai tulbura de felul cum folosescacest termen) e creat, simulat si nu poate vorbi despre misterul existentei.
Daca pe tine nu te mira nimic, nu inseamna ca pe altii nu-i mira. Sunt oameni care vor sa aprecieze si viata asta pamanteasca, chiar daca o asteapta cu infrigurare pe urmatoarea, si o apreciaza incercand sa lase un viitor mai bun urmasilor: unii doneaza la caritate, altii studiaza fizica, altii sunt artisti sau medici. Tu n-ai decat sa te retragi intr-o chilie si sa te bucuri de tihna si pace pana mori. Dar nu pretinde tuturor acelasi lucru.
Vechi 01.04.2010, 17:34:50
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Implicit

Citat:
Lectie simpla de fizica

Universul observabil arata asa:

- 4% materie din care:
- aproape in intregime e materia propriu-zisa, pe care o cunoastem atat de bine: stele, particule elementare, planete, bacterii si alte vietuitoare, galaxii, roiuri de galaxii
- aproape inexistenta: antimateria (nu e prezenta la nivel macroscopic, ci doar la nivel de particule elementare care dispar foarte repede prin anihilare cu materia: antielectron, antiproton etc.)
- 96% restul universului, compus din:
- materie intunecata (sa zicem un sfert)
- energie intunecata (sa zicem trei sferturi)
Probabil ca masa-lipsa a Universului este data de celelalte dimensiuni inaccesibile noua, "lumi" care ar putea interfera cu lumea noastra prin intermediul gravitatiei. Caci oricum ar fi ordonata energia unui Univers, gravitatia formata nu-se-stie-cum transcende celelalte Universuri din acest Cosmos caruia i se mai spune si Multivers.

Dar deocamdata notiunile de mai sus sunt la stadiul de teorii. Neverificabile, demonstrabile pur matematic si atat.

Raiul si Iadul trebuie sa aiba si ele masa, daca acceptam faptul ca singur Dumnezeu este Duh. :) Pana si ingerii au un trup ca dintr-un foc subtire, o forma mai superioara de energie care presupune bineinteles o masa, cat de infima. Dar si informatia care se transmite de la orice entitate la cealalta este tot o forma de energie, creata sau necreata, care are bineinteles masa. Si uite-asa ajungem la diferenta de 96% pe care marii oameni de stiinta o cauta si nu stiu unde-i. :))

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote
Vechi 01.04.2010, 18:41:26
eodor nastasa's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Ce ciocnesc aia la geneva sunt protoni, adica particule de materie propriu-zisa,...
De unde se naste o intrebare simpla, de unde au astia protoni ? Ii au in conserva ? Parca
protonii astia erau prin nucleul atomului...Aviz amatorilor...
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
„Cu pace să ieșim”,„Întru numele Domnului” VladCat Sfanta Liturghie 4 07.01.2013 18:54:33
„Motto-ul” de zi cu zi Delalucaci Generalitati 3 20.01.2012 20:25:48
„Viața cuiva nu stă în...” VladCat Spiritualitatea ortodoxa 0 20.11.2011 14:18:21
Este ingaduit crestinilor „sa minta pentru Dumnezeu”? mariamargareta Secte si culte 19 16.01.2011 16:01:02
Dumnezeu a zis: „Să fie lumină!” cozia Biserica Ortodoxa si Massmedia 0 13.01.2008 05:33:55