Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Intrebari utilizatori
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 03.04.2010, 11:41:07
eodor nastasa's Avatar
eodor nastasa eodor nastasa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 31.03.2010
Locație: ...
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ben_gal Vezi mesajul
De ce m-ar deranja?
Acolo sunt femei frumoase. Poate ca una din ele ma ia ca BodyGuard.
A, da, femeile...Am bagat de seama finetea aluziei...chestia cu arienii, ei, asta e,
nu toti putem fi "alesii", tre' sa fie si unii "nealesi" adica cca 5.5 miliarde.V-as raspunde cu o maxima romaneasca , dar sunt convins ca ati lua in nume personal, si, din moment ce, persoanele de fata se exclud,

Adicatelea "...,daca nu-i si fudul !"

Va doresc o Sambata linistita si cu tihna, si toate cele bune sa se adune, cele rele sa se duca.
Vechi 03.04.2010, 14:05:40
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
Eu am inteles ca scriai de lagatura dintre "uciderea lui Mesia" si pedeapsa distrugerii Templului. Intii pedeapsa - mai apoi pacatul?
Am scris "uciderea lui Mesia" - in ghilimele.
Pentru un evreu, sau pentru oricine care citeste BIBLIA, expresia asta e un non-sens, caci Mesia nu poate fi ucis.
Toate socotelile acestea contabilicesti necesita un anumit sens al umorului pentru a fi mistuite.
Scuze, da?
Eu am scris exact ce am scris, anume anul cand va veni Mesia, nu cand va fi ucis. Daca veti citi cu atentie veti observa.
Aceste socoteli contabilicesti sunt suficient de hazoase incat rabinii sa se teama ca vor fi descifrate si sa puna un blestem asupra celor ce le studiaza.

Spuneti ca Mesia nu va putea fi ucis; Daniel va contrazice si spune ca Mesia va fi starpit. Puteti rade daca vreti, dar radeti de ceea ce a spus Dumnezeu prin Daniel, profetul evreu. Iar aici nu mai e vina mea.
Reply With Quote
Vechi 03.04.2010, 15:56:01
zoridezi zoridezi is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.04.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de eodor nastasa Vezi mesajul
A, da, femeile...Am bagat de seama finetea aluziei...chestia cu arienii, ei, asta e,
nu toti putem fi "alesii", tre' sa fie si unii "nealesi" adica cca 5.5 miliarde.V-as raspunde cu o maxima romaneasca , dar sunt convins ca ati lua in nume personal, si, din moment ce, persoanele de fata se exclud,

Ia uite ce scrie in Vechiul Testament, la capitolul 7 al Deuteronomului:
6. Că ești poporul sfânt al Domnului Dumnezeului tău și te-a ales Domnul Dumnezeul tău ca să-I fii poporul Lui ales din toate popoarele de pe pământ.

Daca asta a fost Voia lui Dumnezeu, putem noi sa ii judecam?
Reply With Quote
Vechi 03.04.2010, 16:09:56
ben_gal
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de eodor nastasa Vezi mesajul

Va doresc o Sambata linistita si cu tihna, si toate cele bune sa se adune, cele rele sa se duca.
Prefer vorbirea directa.
Nu e nicio aluzie aici.
Si evreii si libanezii sunt semiti.
Reply With Quote
Vechi 03.04.2010, 16:12:30
ben_gal
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
Eu am scris exact ce am scris, anume anul cand va veni Mesia, nu cand va fi ucis. Daca veti citi cu atentie veti observa.
Aceste socoteli contabilicesti sunt suficient de hazoase incat rabinii sa se teama ca vor fi descifrate si sa puna un blestem asupra celor ce le studiaza.

Spuneti ca Mesia nu va putea fi ucis; Daniel va contrazice si spune ca Mesia va fi starpit. Puteti rade daca vreti, dar radeti de ceea ce a spus Dumnezeu prin Daniel, profetul evreu. Iar aici nu mai e vina mea.
Si cind va veni Meia?
[raspunsul ca a venit deja mi-e cunoscut].
[i["Daniel va contrazice si spune ca Mesia va fi starpit"[/i].
Apare acolo cuvintul "Mesia"?
Reply With Quote
Vechi 03.04.2010, 16:23:25
ben_gal
Guest

Implicit Decebal si Bicicleta

Citat:
În prealabil postat de zoridezi Vezi mesajul
6. Că ești poporul sfânt al Domnului Dumnezeului tău și te-a ales Domnul Dumnezeul tău ca să-I fii poporul Lui ales din toate popoarele de pe pământ.

Sint care cred ca Deuteronomul este o scriere tarzie si nu-i recunosc autoritatea. Eu nu folosesc expresia "poporul ales" caci stirneste antisemitism. Personal prefer sa cred ca evreii au fost alesi ca raspinditorii credintei monoteiste. Prin indeplinirea acestei sarcini am facut destul rau. Vezi razboaiele religioase intre crestinii ce apartin diferitelor credinte. Tot asa si razboaiele lui Mahomed. Indeplinirea sarcinei ar putea fi motiv pentru antisemitism.
[Copii se pot opri aici]

Dar si fara asta. Evreii doar au adus comunismul. Si sarpele biblic... Stiti? Era evreu. Numele lui era Bercovitzi. Era evreu si s-a nascut pe plaiuri mioritice. Mai apoi el l-a pacalite pe Decebal vinzind-i o bicicleta defecta - rebutul unei fabrici israeliene cu numele "Oi Vai!". Cu bicicleta stricata Decebal nu a putut face ceea ce avea de facut versus Traian, evreu si el.
:D
Reply With Quote
Vechi 03.04.2010, 16:36:44
Senior Member

Implicit

Citat:
Si cind va veni Meia?
Apare acolo cuvintul "Mesia"?
Am stabilit ca "unsul" inseamna "Mesia". Sper ca nu o luam de la capat. Daniel spune ca Unsul [Mesia] va fi starpit.

Citat:
Si cind va veni Meia?
[raspunsul ca a venit deja mi-e cunoscut].
Felicitari! Constientizati intai ideea ca a venit, apoi vorbim si de revenire. [in trup, caci in duh e accesibil oricand oricui Il cheama]
Reply With Quote
Vechi 03.04.2010, 16:53:47
ben_gal
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
Am stabilit ca "unsul" inseamna "Mesia". Sper ca nu o luam de la capat. Daniel spune ca Unsul [Mesia] va fi starpit.

Felicitari! Constientizati intai ideea ca a venit, apoi vorbim si de revenire. [in trup, caci in duh e accesibil oricand oricui Il cheama]
Felicitari nemeritate.
David a fost uns si poate ca si Moise, insa ei nu erau Mesia.
Reply With Quote
Vechi 03.04.2010, 17:47:00
eodor nastasa's Avatar
eodor nastasa eodor nastasa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 31.03.2010
Locație: ...
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de zoridezi Vezi mesajul

Stimablia(Stimabile) eu ma refeream "aicisa", nu alegerea in sine(stii tu, gestul ca atare, nominalizarea), ci la atitudinea "alesu-ului", mai precis la trufia(aroganta) lui...

Eu sunt doar un maimutoi(se stie dealfel ca maimuta nu are ideal) care, totusi, realizeaza ca nu are calitatea(dreptul, permisiunea) sa puna in discutie actiunile Divinitatii. Nu sunt intr-atat de obraznic si fatarnic.

Last edited by eodor nastasa; 03.04.2010 at 17:51:48.
Reply With Quote
Vechi 03.04.2010, 18:09:13
Senior Member

Implicit

Citat:
David a fost uns si poate ca si Moise, insa ei nu erau Mesia.

Deci asteptati un uns [Mesia] pe cal alb, cuceritor si nemuritor...de unde stiti ca nu nimeriti alt uns? doar termenul este acelasi...
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Voia mea sau a Domnului? drexler_justin Reguli generale de utilizare a forumului 25 31.03.2014 00:34:32
Faca-se voia Ta sau voia mea? caliyo Generalitati 22 25.06.2012 17:54:32
Despre sabia de a trecut prin sufletul Maicii Domnului mihailt Generalitati 11 16.04.2012 00:10:35
Steaua lui David - Scutul lui David olaru stefan Intrebari utilizatori 6 20.02.2012 09:47:02
Articol - Sa moara un Rege in locul meu Ioan_Ciobota Generalitati 1 30.10.2008 16:28:21