Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 05.05.2010, 12:13:43
Scotianul
Guest

Implicit Salut TigerAvalo

Citat:
În prealabil postat de tigerAvalo9 Vezi mesajul
Sunt sectele foarte periculoase?Sunt sectele in cautare doar de adepti si nu de adevaratul sens al cunoasterii lui Hristos?
Am observat ca fiecare secta se crede cea mai buna,cea mai dreapta,am auzit recent ca adventistii cred ca sunt adevaratii si adevarata credinta(o aberatie dupa parerea mea) din mai multe motive(cum ca sambata ar fi binecuvantata de la Dumnezeu si nu duminica care este binecuvantata de necurat) (o alta aberatie dupa parerea mea) si multe altele.
Asa si celelalte secte,martorii lui Iehova care mi se par foarte foarte ciudati si nu mai zic de penticostali si de ritualurile lor.
Si totodata protestantii care s-au despartit de Biserica Catolica si reprezinta pentru catolici ceea ce reprezinta sectele (adventistii,penticostalii,martorii lui Iehova)pentru noi.
Intrebarea mea este:cum sa luam atitudine fata de ei?Sunt sectele periculoase?Care este scopul lor?Cum sa ii aducem la crestinismul adevarat(ortodoxie sau catolicism)?De ce sunt asa de raspinditi in zilele noastre?

DUMNEZEU SA-I LUMINEZE!
Intrucat tu esti ortodox iata un link pentru tine.Sper sa fie util
http://prieteniisfmunteathos.wordpre...a-de-sectanti/
Si un alt articol extrem de interesant
http://prieteniisfmunteathos.wordpre...i-desavarsiti/

Sper sa nu fiu acuzat de prozelitism pt ca ar fi p premiera sa faci reclama protestantismului cu ajutorul calugarilor de la Muntele Athos.Sper sa nu gandeasca nimeni asemenea aberatii.
De ce le-am postat?Pt ca asa am vrut eu si pt asta nu simt nevoia sa cer aprobarea nimanui.Multumiti?:))Bye
Vechi 05.05.2010, 12:16:54
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Scotianul Vezi mesajul

Sper sa nu fiu acuzat de prozelitism pt ca ar fi p premiera sa faci reclama protestantismului cu ajutorul calugarilor de la Muntele Athos.
Chiar nu vad de unde ar reiesi asta?
Ba chiar dimpotriva.
Ii iubim, dar nu trebuie sa-i aprobam.
Vechi 05.05.2010, 13:43:03
Scotianul
Guest

Implicit Sincer sa fiu...

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Chiar nu vad de unde ar reiesi asta?
Ba chiar dimpotriva.
Ii iubim, dar nu trebuie sa-i aprobam.
O sa-ti spun ce cred.Eu cred ca ipocrizia detine acest secol fara putinta de tagada.Pe linga altele.Cred ca ne jucam(aproape toti) folosind cuvinte mari si ne referim la stari pe care nu suntem capabili sa le simtim.Sau foarte putini simt asta si aceia,de obicei,ramin niste ilustrii anonimi.Dar cum fiecaruia ii place sa para(o vanitate!)cel mai bun din parcarea credintei
...nimeni nu se da in laturi de la a judeca cu patos,a condamna,a da exemple moralizatoare(desi poate in viata personala nu este nici pe departe asa de bun crestin)a cita din carti sfinte(desi putini dintre noi le citesc cu sufletul si nu doar cu ochii).Multi folosesc credinta ca pe un fel de topogan pt frustrarile personale,altii o folosesc ca paravan pt propria lor lasitate sau violenta dar putini sunt cei care chiar incerca sa urmeze pildele celor din trecut.Nu putem fi toti calugari sau asceti dar fiecare,in mod discret,poate incerca sa faca ceva bun dupa puterile lui.Dar noi in loc sa ne judecam pe noi mai intati suntem gata sa-i pleznim una peste bot cretinului din fata noastra>care in timpenia lui nu sesizeaza cat de drept mergem noi si cat de stramb merge el.Cine crede ca netul este un loc sfant se inseala amarnic.Este exact contrariul,un balci si un iarmaroc al desertaciunii in care esti tentat,sub protectia anonimatului,se devii un fel de inchizitor fata de ceilalti.Un proverb galez spune>,,spune-mi pe cine urasti ca sa iti spun de cine iti este teama".Cam asa si cu noi,in public fiecare este un mare exemplu dar in particular ne cam tremura chilotii pe noi cand stam fata in fata cu noi insine si realizam cat de falsi,ipocriti si lasi suntem.

Acestea fiind spuse as dori sa precizez ca ortodoxismul este extrem de frumos din ce am reusit sa-l inteleg pina acum,are o bogata traditie,preoti si calugari remarcabili si multi crediniciosi.Cartile pe care le-am citit si le citesc sunt extrem de interesante si cred ca cei care le citesc ar trebui sa stea cu picioarele intr-un lighean cu apa rece cand le citesc pt ca asa(poate)vor gasi ceea ce cauta in loc de felul cum se comporta(nu toti si doar uneori ca peste tot>la faza asta suntem toti mai asemanatori decat credeti>fie ca ne place sau nu)Prin urmare ortodoxismul nu va fi schimbat de nimic pina la final.Este prea adanc inradacinat ca sa fie schimbat si nu trebuie sa fii un geniu ca sa intelegi asta.

Lucrurile,in general,de acest tip nu se schimba decat in baza unor evenimente radicale si dramatice.Cred ca ne vom reconcilia toti cand fiecare se va reconcilia cu el insusi.Daca va exista un singur om care va considera ca nu a gresit cu nimic>atunci nu se va realiza nimic.
Cred cu tarie ca doar Cel de Sus ne va da calea cum sa fim iar un singur ,,trup"pt ca noi oamenii suntem clar incapabili de asa ceva.Iarasi nu trebuie sa fii un geniu ca sa realizezi asta iar timpurile in care traim>sunt dovada unde am dus lumea asta cu nebunia si imbecilitatea noastra.

In concluzie>sa ne rugam fiecare cum credem de cuvinta la Cel de Sus sa ne lumineze pina nu distrugem si ultima ramasita de umanitate si decenta din nou.Poate cand il vom privi pe cel de linga noi ca pe un frate pierdut si nu ca pe un inamic>atunci vom fi capabili sa ,,invingem lumea"precum Mantuitorul.Daca cineva crede ca ma refer la ecumenism
>atunci postu asta ar trebui intitulat ,,loc de dat cu capul".

Totul trebuie sa vina din noi .Rugati-va sa ne gasim in suflete puterea de a crede si de a fi mai buni ca sa nu ne fie rusine cand vom fin chemati in fata Lui.Nu am folosit citate biblice.V-am spus ce cred in mod direct si simplu.Atat si nimic mai mult.

Bye
Vechi 05.05.2010, 14:31:59
carmina carmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.01.2009
Locație: Bucuresti
Implicit

Multumesc pt.sinceritate si disponibilitatea de a impartasi din gandurile tale.

Ai dreptate cand spui ca atunci "cand il vom privi pe cel de langa noi ca pe un frate pierdut si nu ca pe un inamic, atunci vom fi capabili sa "invingem lumea"precum Mantuitorul.

Nadajduiesc ca nu este timpul trecut si inca ne mai putem intoarce la acea starea de normalitate in care fiecare poate constientiza propriile neputinte.
"De te vei amărî după ce ai căzut în ispită, și-ți mai faci și făgăduințe hotărând că ,,de-acum înainte n-o să se mai întâmple niciodată”, este semn limpede că te afli pe un drum greșit: ți s-a rănit încrederea în tine.

Acela ce nu se bizuie pe sine însuși e uimit cum de n-a căzut mai rău și dă slavă lui Dumnezeu că i-a trimis ajutorul la vreme, fără de care ar fi zăcut mai departe acolo în adânc."

Vechi 05.05.2010, 17:35:05
lacrimi's Avatar
lacrimi lacrimi is offline
Senior Member

Data înregistrării: 19.02.2009
Locație: LONDON
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Scotianul Vezi mesajul
Acestea fiind spuse as dori sa precizez ca ortodoxismul este extrem de frumos din ce am reusit sa-l inteleg pina acum,are o bogata traditie,preoti si calugari remarcabili si multi crediniciosi.Cartile pe care le-am citit si le citesc sunt extrem de interesante si cred ca cei care le citesc ar trebui sa stea cu picioarele intr-un lighean cu apa rece cand le citesc pt ca asa(poate)vor gasi ceea ce cauta in loc de felul cum se comporta(nu toti si doar uneori ca peste tot>la faza asta suntem toti mai asemanatori decat credeti>fie ca ne place sau nu)Prin urmare ortodoxismul nu va fi schimbat de nimic pina la final.Este prea adanc inradacinat ca sa fie schimbat si nu trebuie sa fii un geniu ca sa intelegi asta.

Lucrurile,in general,de acest tip nu se schimba decat in baza unor evenimente radicale si dramatice.Cred ca ne vom reconcilia toti cand fiecare se va reconcilia cu el insusi.Daca va exista un singur om care va considera ca nu a gresit cu nimic>atunci nu se va realiza nimic.
Cred cu tarie ca doar Cel de Sus ne va da calea cum sa fim iar un singur ,,trup"pt ca noi oamenii suntem clar incapabili de asa ceva.Iarasi nu trebuie sa fii un geniu ca sa realizezi asta iar timpurile in care traim>sunt dovada unde am dus lumea asta cu nebunia si imbecilitatea noastra.

In concluzie>sa ne rugam fiecare cum credem de cuvinta la Cel de Sus sa ne lumineze pina nu distrugem si ultima ramasita de umanitate si decenta din nou.Poate cand il vom privi pe cel de linga noi ca pe un frate pierdut si nu ca pe un inamic>atunci vom fi capabili sa ,,invingem lumea"precum Mantuitorul.Daca cineva crede ca ma refer la ecumenism
>atunci postu asta ar trebui intitulat ,,loc de dat cu capul".

Totul trebuie sa vina din noi .Rugati-va sa ne gasim in suflete puterea de a crede si de a fi mai buni ca sa nu ne fie rusine cand vom fin chemati in fata Lui.Nu am folosit citate biblice.V-am spus ce cred in mod direct si simplu.Atat si nimic mai mult.

Bye

Nu cred ca am cuvinte pentru a-mi exprima bucuria ca ai ajuns sa citesti din scrierile Sfintilor Parinti. Eu cred ca, daca macar jumatate din cei de pe acest forum, care fac parte din alte grupari/culte religioase, ar avea taria de a citi aceste lucrari, ar intelege odata pentru totdeauna ca ortodoxia nu este doar o religie invechita si plictisitoare, ci asa cum spui, bine inradacinata si nimeni, niciodata nu o va putea schimba. Ca este de la inceput, dovada fiind scrierile din primele decenii dupa Hristos, asta tot nu ne-o poate lua nimeni...
Sa stii ca noi nu va vedem ca pe niste inamici... Dovada fiind faptul ca voi ati intrat pe forumul nostru (fiecare cu motivul lui) si ati fost primiti omeneste si nu banati, asa cum am fost eu pe acel site penticostal, doar pentru ca eram ortodoxa...
Incercam sa purtam discutii amicale si poate ne iesim putin din fire atunci cand incepeti sa ponegriti Cele Sfinte si sa luati in deradere ceea ce pentru noi are semnificatii aparte...
Iarta-ma
Doamne ajuta
Vechi 12.05.2010, 12:46:05
Anna Maria's Avatar
Anna Maria Anna Maria is offline
Junior Member

Data înregistrării: 12.05.2010
Implicit Numai Hristos...

In Isaia 55 putem citi:
8. Caci gandurile Mele nu sunt gandurile voastre, si caile voastre nu sunt caile Mele, zice Domnul.
9. Ci cat sunt de sus cerurile fata de pamant, atat sunt de sus caile Mele fata de caile voastre si gandurile Mele fata de gandurile voastre.

Dumnezeu nu judeca lucrurile dupa principiile noastre subiective. Pentru El Biserica este formata exclusiv din cei care Il recunosc pe Iisus Hristos drept Fiul Lui Dumnezeu si Mantuitor personal prin jertfa de la cruce, aceste persoane regretand sincer si renuntand la viata de pacat (pentru care isi cer iertare) si, curatati fiind prin sangele Domnului Iisus de orice intinare, incep o viata noua, avand o relatie vie si personala cu Dumnezeu, aducandu-I numai Lui inchinare si cinste, cu dorinta sincera de a trai in conformitate cu Sfanta Scriptura, cu poruncile si invataturile Lui Dumnezeu in toate domeniile vietii. O biserica nu este reprezentata de ziduri, ci de suflete vii. Cultele si denominatiunile sunt create de om, iar un bilet membral la orice cult, fie el ortodox, catolic, luteran, baptist, penticostal, evanghelic etc. nu este si nu va fi niciodata un bilet de intrare in Cer. Este bine pentru cresterea noastra spirituala sa frecventam un locas de inchinare unde este respectat Cuvantul Lui Dumnezeu, insa nu acesta este criteriul prin care putem merge in Imparatia Lui. Singura modalitate pe care a stabilit-o Dumnezeu pentru ca oamenii sa poate avea parte de Cer este pocainta si credinta in Iisus Hristos. Domnul Iisus a spus:
“Eu sunt Calea, Adevarul si Viata. Nimeni nu vine la Tatal decat prin Mine. (Ioan.14:6).

Este esential ca orice crestin veritabil sa inteleaga aceste invataturi biblice de baza, care ar trebui sa il defineasca. Dragostea, indurarea si iertarea, dar si dreptatea si judecata Lui Dumnezeu sunt la fel pentru toti oamenii. Depinde de noi daca alegem sa ne incredintam fiintele Lui Hristos pentru a avea parte de o vesnicie alaturi de El sau preferam sa ne pierdem concentrarea de la lucrurile cu adevarat importante si sa ne amagim cu fapte, atitudini si discutii inutile, fara fundament biblic, care ne indeparteaza de adevaratul scop al existentei noastre. Suntem chemati la dragoste reala de Dumnezeu si dragoste neconditionata pentru semeni, carora trebuie sa le aratam, prin vietile noastre, pe Iisus Hristos, pentru ca si ei, la randul lor, sa cunoasca dragostea, iertarea si mantuirea Lui.

"Sa se lase cel rau de calea lui, si omul nelegiuit sa se lase de gandurile lui, sa se intoarca la Domnul care va avea mila de el, la Dumnezeul nostru care nu oboseste iertand." (Isaia 55:7)
Domnul sa ne ajute pe toti la aceasta (inclusiv pe mine)! Toti avem nevoie de intelepciune si calauzire divina pentru a infaptui voia Tatalui Ceresc.

Inchei cu un verset care imi place extraordinar de mult:
"O, adevarat si cu totul vrednic de primit este cuvantul care zice: "Hristos Iisus a venit in lume ca sa mantuiasca pe cei pacatosi", dintre care cel dintai sunt eu." (1 Timotei 1:15)
Cu dragoste in Hristos,
Anna M

PS: Pentru cine doreste o lista a cultelor din Romania las un link: http://www.culte.ro/DocumenteHtml.as...biserici-culte

Last edited by Anna Maria; 12.05.2010 at 12:55:46.
Vechi 03.07.2010, 20:36:42
kesarion_breb kesarion_breb is offline
Banned

Data înregistrării: 30.06.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tigerAvalo9 Vezi mesajul
Sunt sectele foarte periculoase?Sunt sectele in cautare doar de adepti si nu de adevaratul sens al cunoasterii lui Hristos?
Am observat ca fiecare secta se crede cea mai buna,cea mai dreapta,am auzit recent ca adventistii cred ca sunt adevaratii si adevarata credinta(o aberatie dupa parerea mea) din mai multe motive(cum ca sambata ar fi binecuvantata de la Dumnezeu si nu duminica care este binecuvantata de necurat) (o alta aberatie dupa parerea mea) si multe altele.
Asa si celelalte secte,martorii lui Iehova care mi se par foarte foarte ciudati si nu mai zic de penticostali si de ritualurile lor.
Si totodata protestantii care s-au despartit de Biserica Catolica si reprezinta pentru catolici ceea ce reprezinta sectele (adventistii,penticostalii,martorii lui Iehova)pentru noi.
Intrebarea mea este:cum sa luam atitudine fata de ei?Sunt sectele periculoase?Care este scopul lor?Cum sa ii aducem la crestinismul adevarat(ortodoxie sau catolicism)?De ce sunt asa de raspinditi in zilele noastre?

DUMNEZEU SA-I LUMINEZE!
Da sectele sunt foarte periculoase pentru ca ele incearca sa ofere o asa-zisa viata "crestina" asemanatoare cu viata primara a Bisericii, insa ceea ce ofera este de fapt un surogat LIPSIT DE SFINTENIE SI DE DUMNEZEU, LIPSIT DE SFINTELE TAINE SI IN SPECIAL DE SFANTA EUHARISTIE care este o unire sacramentala a omului credincios si vrednic cu Dumnezeu prin Iisus Hristos inca din aceasta viata.

Last edited by kesarion_breb; 03.07.2010 at 20:37:34. Motiv: completare
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Atitudine crestina fata de ceilalti iustin10 Generalitati 35 18.02.2013 20:17:39
Haideti sa luam atitudine! Crestin_Simona Stiri, actualitati, anunturi 256 13.12.2010 21:07:35
Să luam atitudine impotriva reclamei Red Bull ce huleste Nasterea Domnului colaps Generalitati 16 10.12.2010 21:17:27
Sunt foarte deprimat.... BaLLaNcE Intrebari utilizatori 41 09.10.2010 13:22:20
Sunt sectele foarte periculoase?Cum sa luam atitudine fata de ele? tigerAvalo9 Generalitati 5 03.05.2010 14:24:13