![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Cred ca "Biserica-Institutia" daca ar fi intrebata ar raspunde ceva de genul : "Domnule noi ne ocupam cu Mantuirea, nu suntem institutie de caritate..." Se pare ca totul tine de oamenii din "Biserica-Institutia", care, ca oricare alta instituie are plusurile si minusurile ei..
|
|||
|
|||
![]()
Primii crestini se ocupau mult de caritate. Cei sapte diaconi au fost unsi pentru impartirea ajutoarelor, Sf Ap Pavel organizase o strangere de ajutoare si dadea indicatii despre ajutorarea vaduvelor. Biserica trebuie sa se implice in nevoile oamenilor, de orice fel ar fi ele, macar cu un sfat. Asa cum spiritul nu poate fi separat de trup , la fel si spiritualul lucreaza impreuna cu firescul. Domnul ne indeamna sa plangem cu cei ce plang .
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
||||
|
||||
![]()
" Ar trebui " :-)
Propun un exercitiu: fiecare dintre cei care au raspuns la acest subiect, sa mearga "in lume" si sa faca o fapta buna. Fiecare dupa propria judecata si apreciere a ceea ce este o "fapta buna". Apoi sa spuna celorlalti ce anume a facut si care crede ca este importanta gestului sau. Cine se baga? |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
oricum UN SFANT n-ar fi observat ce ai observat tu , ci ar fi gandit ca e cel mai pacatos om din biserica aceea si se minuneaza cum il mai tine Dumnezeu pe pamant desi el greseste in fiecare secunda; de asemenea cand te observi pe tine n-ai timp sa observi pe altii ci ii vezi pe altii mai buni decat tine ; se pare ca neregulile pe care le observai tu la altii sunt din cauza ...ta . pentru ca nu te rogi pentru ei iata in ce stare au ajuns ...asa ca vezi ce faci in continuare.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Biserica se poarta mai mult ca un stapan decat ca un exemplu de conduita. Aici cred ca isi au originea multe din greselile bisericesti.
|
|
||||
|
||||
![]()
O parere interesanta. Subscriu!
|
|
|||
|
|||
![]()
Nu biserica care sta in ochii ateilor este exemplul de conduita ci Iisus Hristos.
Dar la El nu prea se uita ateul.. |
|
||||
|
||||
![]()
Deci nu se baga nimeni la exercitiu?
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Ascultarea de Biserica - pana unde ? | Erethorn | Biserica Ortodoxa Romana | 30 | 03.08.2012 14:14:51 |
O biserica unde se fac cateheze | Elenis | Generalitati | 18 | 14.04.2011 22:32:33 |
Despre ura.. Cum iertam celui ce ne uraste si e greseste | ionut12 | Generalitati | 0 | 28.09.2010 23:46:17 |
Pana unde poate patrunde biserica in viata noastra privata? | sophia | Despre Biserica Ortodoxa in general | 54 | 12.11.2009 13:54:22 |
|