![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]()
De unde această idee, că ar fi avut "burtica plată" ? Adam și Eva au avut mereu buric. Ca și Isus. De unde știm asta ? Din iconografie. Care e legătura cu conservatorismul ? Păi, exact la acest fel de întrebări ajută conservatorismul.
|
|||
|
|||
![]()
Mai este un aspect important care se opune acestei doctrine a imaculatei conceptii.
Dumnezeu s-a intrupat ca sa 'repare' natura umana (ca sa zic asa) stricata de pacatul stramosesc. Ca sa o repare, insa, El a trebuit mai intai sa o asume unind dumnezeirea cu aceasta natura umana. Deci, natura umana pe care a luat-o din Maica Domnului trebuia sa fie natura umana cazuta... Oricat de sfintita prin generatiile dinainte si prin sfintenia ei personala, Maica Domnului impartasea cu noi toti natura umana cazuta, la inceput.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() Totusi, despre ce am ajuns sa vorbim. Daca Adam si Eva au avut buric. Credca andreicozia a vrut mai degraba sa rada de noi. Ideea este ca daca au avut burice inseamna ca au avut cordon ombilical candva..
|
|||
|
|||
![]()
am vrut sa ripostez la raspunsul tau, fani (adica sa zic ca nu suntem tampiti.. ne-am prins unde bate cu buricul!)
Dar mi-am amintit ca aceasta discutie cu buricul s-a mai purtat. Tot intre Andrei si Mircea Dragomir!!! Voi va dati seama cat batem pasul pe loc: tzop, tzop, tot pe loc, pe loc, pe loc.. aceleasi subiecte si aceleasi replici (cu iconografia!) parca am fi in ziua cartitei! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Eu stiu ca nu sunteti tampiti, ca altfel nu mai faceam purici pe aici ;-)
|
|||
|
|||
![]() Citat:
chiar o sa o caut.. http://www.crestinortodox.ro/forum/s...8&postcount=34 Last edited by anna21; 14.04.2010 at 00:54:18. |
|
|||
|
|||
![]()
Vroiam sa zic: cam aceleasi.
|
|||
|
|||
![]()
De fapt Andrei ne semnala singurul lucru neelucidat pe care il mai are: aparitia buricelor. In rest are raspuns la orice intrebare.
![]() Draga Andrei, Adam si Eva aveau si inainte de cadere buric, pentru simplul fapt, ca asa i-a facut Dumnezeu. Ei sunt protoparintii nostri, si nu aveau cum sa fi provenit din niste parinti, oameni ca si ei, caci nu existau altii inaintea lor. In rai ajung sa se vada dupa cadere, ca sunt goi, pentru ca prin pacat li s-a luat harul, care ii imbraca intr-o haina de lumina, pe care ei, spre deosebire de noi, o vedeau. Cand li s-a luat harul, si-au vazut goliciunea si a aparut rusinea. Erau oricum mai avansati decat noi, caci noi nu mai avem nici har, dar de goliciune ne rusinam tot mai rar, ba inca ne si mandrim cu ea, expunand-o oriunde si oricand. Suntem de plans. |
|
|||
|
|||
![]()
As zice ca mai degraba invers.
Intrebarea/mirarea a fost f. serioasa raspuns e cel glumet. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Spune-mi simie ca sa nu mor prost cu ce devi tu mai buna si mai dreapta si mai mintuita ca-mi dai mie peste nas cu buricele( piese ESENTIALE in demonstrarea creatiei) si imaculata conceptie sau cum poate o femeie sa dea nastere la un copil si sa ramina de trei ori virgina...asta asa ca am inteles ca esti in tema :) |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
renuntare la religie | 111111111111 | Intrebari utilizatori | 30 | 08.08.2013 21:12:16 |
Religie alternativa | CristanN29 | Despre Biserica Ortodoxa in general | 8 | 25.11.2010 12:05:42 |
Ce fel de religie sa imi doresc? | MariaB | Biserica Romano-Catolica | 42 | 18.10.2010 02:17:29 |
Religie | Darkanian | Pocainta | 4 | 07.12.2009 12:20:13 |
|