Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Intrebari utilizatori
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 13.04.2010, 21:48:56
ben_gal
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de iustin10 Vezi mesajul
De acord cu tine.Dar am o mare observatie ,mare de tot. Arata-mi scris ca acum 2000 de ani,un evreu a spus despre sine ca a zburat in luna .
De ce nu i-a venit nimanui prin minte sa vorbeasca despre nasterea dintr-o fecioara in atatea mii de ani ? De unde a venit aceasta ideee nastrusnica ?Cat de genial sa fi fost evreul care a inventat o asemenea minciuna?
Yeshua nu a spus ca maica-sa este fecioara.
Cred ca nu a intrebat-o.
Nici nu avea motiv.
Toata indeletnicirea asta cu niste amanunte anatomice intime este de prost gust si miros.

Mi-ar fi penibil daca mi-ar pasa de sfinta familie.

Last edited by ben_gal; 13.04.2010 at 22:05:33.
Reply With Quote
Vechi 13.04.2010, 22:00:07
iustin10 iustin10 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.01.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ben_gal Vezi mesajul
Unii sunt mincinosi, altii geniali.
Doar doua categorii.
:) Nu inteleg raspunsul .Spune-mi deci ,de ce nu a mai scornit nimeni o asa minciuna,si multe alte care le consideri minciuni? De ce nu a aparut la budhisti asa ceva ,de ce nu la romani?
Cum a fost capabil acel grup de evrei sa inventeze atatea notiuni noi si nemaiauzite ,si sa le atribuie unui om real ? Caci ideile religioase vin greu.Cum intr-o perioada asa scurta ,a fost o asemnea abundenta de idei nemaiauzite? Nu e misterios?
Reply With Quote
Vechi 13.04.2010, 22:12:13
ben_gal
Guest

Implicit

Citat:
:) Nu inteleg raspunsul .Spune-mi deci ,de ce nu a mai scornit nimeni o asa minciuna,si multe alte care le consideri minciuni? De ce nu a aparut la budhisti asa ceva ,de ce nu la romani?
Cum a fost capabil acel grup de evrei sa inventeze atatea notiuni noi si nemaiauzite ,si sa le atribuie unui om real ? Caci ideile religioase vin greu.Cum intr-o perioada asa scurta ,a fost o asemnea abundenta de idei nemaiauzite? Nu e misterios?
De Horus, Isusul egiptean ai cetit?
De alti 18 iisusi inaintea lui ai aflat?
Cu totii nascuti de fecioare. Primul nascut acum 4500 de ani.
Poate ca notiunea de virginica nu era legata pe atunci de integritatea anatomica intima - pfui.

Ce-i drept - "misterios". Curat Misterios. Cel Mai Misterios Posibil. Calitatea Una in Misteriozitate. Asa ceva n-a fost si nici nu va ma fi.

Na! Esti multumit?

Am obosit!
Reply With Quote
Vechi 13.04.2010, 22:24:01
iustin10 iustin10 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.01.2010
Implicit

Citat:
De Horus, Isusul egiptean ai cetit?
De alti 18 iisusi inaintea lui ai aflat?
Cu totii nascuti de fecioare. Primul nascut acum 4500 de ani.
Poate ca notiunea de virginica nu era legata pe atunci de integritatea anatomica intima - pfui.

Ce-i drept - "misterios". Curat Misterios. Cel Mai Misterios Posibil. Calitatea Una in Misteriozitate. Asa ceva n-a fost si nici nu va ma fi.

Na! Esti multumit?

Am obosit!
Dar sa mergem mai departe .(fara oboseala)
Nu am auzit de acei pomeniti de tine .Dar pun pariu ca relatarea despre ei,daca exista suna asa: " A existat un Horus,care s-a nascut din fecioara" Sau poate era foarte poetica acea relatare. Dar in nici un caz nu suna asa:

Si intrand ingerul la dansa, i-a zis: "Bucura-te, ceea ce esti plina de har, Domnul este cu tine. Binecuvantata esti tu intre femei!"
29. Iar ea, vazandu-l, s'a tulburat de cuvantul lui si cugeta: "Ce fel de inchinare 5 poate fi aceasta?...".
30. Si ingerul i-a zis: "Nu te teme, Marie, fiindca ai aflat har la Dumnezeu.
31. Si iata'n pantecele tau vei zamisli si vei naste Fiu si numele Lui il vei chema Iisus.

Cine a scornit aceste dialoguri?Cine avea curaj dintre evrei sa vorbeasca in numele lui Dumnezeu,printr-un inger? Acum le vedem si par usoare .Dar de unde aceasta idee sa vina ingerul Domnului la o femee si sa ii zica "ai aflat har!"Si harul nu este implinirea vreunei rugaciuni,ci nasterea unui fiu.Si fiul nu este nascut cu un barbat ci prin umbrirea Celui prea inalt .
Cine a inventat acestea,pui de evreu? Cine a parodiat pe Dumnezeu si cum a putut-o face?
Reply With Quote
Vechi 13.04.2010, 23:16:02
Ioana-Andreea's Avatar
Ioana-Andreea Ioana-Andreea is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.11.2009
Locație: Ploiesti
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Ioana-Andreea
Implicit

Citat:
Hai sa spun asa:
Iustin, te anunt ca acum 2000 de ani un stramos al meu a zburat in luna si am acasa toata povestea scrisa de un lunatic.
Spune-mi!, te rog. Ai vreo dovada ca n-a fost asa?

Imi inchipui ca vei raspunde ca acum 2000 de ani nu se ajungea in luna si-ti voi spune ca acum, in zilele noastre, ca si acum 2000 de ani, femeia trebuia sa treaca prin patul unui barbat normal pentru a intra in situatia de bortzoasa.
bortzoseala si feciorlicul nu merg impreuna.
Pai in schitul lui Iona de ce crezi?Ca daca ar veni cineva in zilele noastre si ti-ar spune ca i s-a intamplat asta,nu ai crede.Ca oasele lui Elisei au inviat un mort,nu e tot incredibil?Si totusi,pe acestea le credeti.
Vechi 14.04.2010, 08:30:31
ben_gal
Guest

Implicit

Citat:
Dar sa mergem mai departe .(fara oboseala)
Nu am auzit de acei pomeniti de tine .Dar pun pariu ca relatarea despre ei,daca exista suna asa: " A existat un Horus,care s-a nascut din fecioara" Sau poate era foarte poetica acea relatare. Dar in nici un caz nu suna asa:

Si intrand ingerul la dansa, i-a zis: "Bucura-te, ceea ce esti plina de har, Domnul este cu tine. Binecuvantata esti tu intre femei!"
29. Iar ea, vazandu-l, s'a tulburat de cuvantul lui si cugeta: "Ce fel de inchinare 5 poate fi aceasta?...".
30. Si ingerul i-a zis: "Nu te teme, Marie, fiindca ai aflat har la Dumnezeu.
31. Si iata'n pantecele tau vei zamisli si vei naste Fiu si numele Lui il vei chema Iisus.

Cine a scornit aceste dialoguri?Cine avea curaj dintre evrei sa vorbeasca in numele lui Dumnezeu,printr-un inger? Acum le vedem si par usoare .Dar de unde aceasta idee sa vina ingerul Domnului la o femee si sa ii zica "ai aflat har!"Si harul nu este implinirea vreunei rugaciuni,ci nasterea unui fiu.Si fiul nu este nascut cu un barbat ci prin umbrirea Celui prea inalt .
Cine a inventat acestea,pui de evreu? Cine a parodiat pe Dumnezeu si cum a putut-o face?
Eu am intrat la vecinica mea cea plina de nuri cu niste aripioare fixate pe umeri si i-am spus plin de importanta:
Consuella, asa o cheama pe respectiva, frumusetea ta a gasit gratie in ochisorii mei. Sa stii ca ti-a pus Dumnezeu mina'n cap caci io nu-s un fistecine. Asia spune mamica me.
M-am trezit la spital. Consuella ma aruncase pe toate scarile afara.

Dar asta cu Gavrila a fost de mult, spui. Pe atunci oamenii erau naivi si cinstiti. Mai erau si prosti [nu spui, dar crezi]. Daca cineva inventa niste vorbe asa mai deosebite, lumea se deschidea pentru el, fecioarele incluse [ele ramineau fecioare chiar intra "paguba" in iele].

iustin10! Acum sunt foarte vesel datorita dumitale si iti multam frumos.

PS: Citeste despre horus aka ISA. Poate o traire/incarnare precedenta a unui frate evreu. Pina atunci ma lasa sa ma bucher de postarea matale. Am si copiat-o pe perete in fata patului.
Reply With Quote
Vechi 14.04.2010, 08:36:01
ben_gal
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ioana-Andreea Vezi mesajul
Pai in schitul lui Iona de ce crezi?Ca daca ar veni cineva in zilele noastre si ti-ar spune ca i s-a intamplat asta,nu ai crede.Ca oasele lui Elisei au inviat un mort,nu e tot incredibil?Si totusi,pe acestea le credeti.
Nu prea inteleg.
Adica niste oase moarte au inviat un mort [scuze, bineintele ca "un mort"].
Si dupa invierea aia miracilozo, oasele... Oasele au ramas moarte?

Cum-necum e f interesant. Mai ai?

Apropo, iustin10 si dumneata sunteti inruditi?

La voi mai tuna? Crapi este?
Reply With Quote
Vechi 14.04.2010, 08:38:54
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Isaia 6:9,10

"Du-te și spune poporului acestuia: Cu auzul veți auzi și nu veți înțelege și, uitându-vă, vă veți uita, dar nu veți vedea.
Că s-a învârtoșat inima poporului acestuia și cu urechile sale greu a auzit și ochii săi i-a închis, ca nu cumva să vadă cu ochii și cu urechile să audă și cu inima să înțeleagă și să se întoarcă la Mine și să-l vindec”.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Reply With Quote
Vechi 14.04.2010, 09:34:59
ben_gal
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ioana-Andreea Vezi mesajul
http://stirileprotv.ro/stiri/evenime...e-animale.html

Se pare ca acolo sunt oase veritabile [nu de blastik], insa cu anumite defecte.
Reply With Quote
Vechi 14.04.2010, 09:47:25
carmina carmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.01.2009
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Consuello, Consuello, data aviatoare da-i drumu' de la geam.....
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Rabbi Reveals Name of the Messiah: Yeshua (Iisus) Mihai36 Stiri, actualitati, anunturi 2 01.03.2012 04:54:44