Iti dau dreptate. Am un coleg care incearca sa inoculeze celor din jur credinta, dar feedback-ul este cel de care te temi si tu. Si totusi... daca nu poti "baga omului pe gat", atunci ce sa mai facem? Cum sa "invatam omul la bine"? De partea cealalta, miscarea anti-credinta (plecand de la atei-care sunt cei mai "blanzi" si pana la curente care folosesc metode subversive si manipulare de inraire a omului) castiga din ce in ce mai mult teren. Chiar nu exista nicio arma impotriva acestui fenomen? Cei cu credinta in Dumnezeu si in bunatatea fireasca a Omului ar trebui sa stea deoparte si sa spere salvarea prin rugaciune? Imi pare rau daca am inteles gresit - la randul meu - dar asta reiese din raspunsurile primite pana acum. Daca se perpetueaza atitudinea aceasta pasiva, nu va trece multa vreme pana cand credinta in Dumnezeu va deveni o idee minoritara, polaritatea "luptei" va fi inversata, iar cei care astazi "revolutioneaza" prin ideile lor (si prin mijloacele pe care le folosesc), maine vor dicta pulsul spiritual al omului (vezi Zeitgeist).
|