![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
A scuze Doriana...eu sunt curioasa cum arata Casa ta de adunare?? Nu stiu ce vrei sa spui...dar eu tare am impresia ca a vinde carti religioase nu are nimic de-a face cu trocul de animale, sau tu nu cumperi carti penticostale, nici comunitatea...si nici nimeni nu scrie, sau tipareste?
Acum na, voi nu aveti lumanari, nici icoane, si nici nu dati pomelnice...sau asta in opinia ta e fix acelasi lucru cu a vinde animale in Biserica? ![]()
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Te rog sa iti retragi cuvintele.Nu judec pe nimeni ci am o dilema in suflet ce nu e clar ? Eu voi deveni preot cu ajutorul lui Dumnezeu,in vara dau la seminar acum termin clasa a 8-a....Nu stiu nimic doar sunt curios sa vad ce ziceti voi daca e sau nu bine sa ne dam cu paerea poate inteleg si eu ceva.Tu din cate vad iei in ras acest topic si vad ca pentru fiecare raspuns vi cu un raspuns care ma face sa cred ca tu esti cea care judeca...uite-te la tot ceea ce ai postat in acest topic si vei vedea cine judeca |
|
|||
|
|||
![]()
Andrusca, te simti mai bine daca iti spun ca pastorul meu vinde carti?
Pacatul e acelasi indiferent daca il fac evreii, ortodocsii sau penticostalii. „Casa Mea, casă de rugăciune se va chema, iar voi o faceți peșteră de tâlhari!”
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 Last edited by Doriana; 15.04.2010 at 19:08:20. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() Nu dadeam cu paru', si nici nu judecam, CITAM. ![]()
Intunericul este doar absenta Luminii... Last edited by eodor nastasa; 15.04.2010 at 19:22:19. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]()
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Adicatelea, eu nu spun ca asa trebe' sa fie, Biblia zice... ![]()
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Parca nu stiu de ce, mie mi s-a parut ca citatul a venit ca un "argument" la unison cu " dilemele" baiatului, si interpretarea Dorianei...mi s-a parut gresit? Si sper ca iti dai seama ca raspunsul meu, legat de preotul fara nevasta, copii, bani de facturi, de pictura interioara, vesminte...era doar o mare gluma, la care tu ai afirmat ca da...in mare asa trebuie sa fie! Deci judeci...sau deloc? In rest, nu am nimic de spus, decat ca mi se extrem de normal ca in Biserica sa se gaseasca lumanari, icoane, carti bisericesti...cat despre iubirea de arginti care li se imputa unora, nu pot decat le doresc sa ii aiba Dumnezeu in paza, dar nu e treaba mea deloc...pentru ca sunt preoti pe " toate gusturile" si Biserici la fel...asa ca nu pot intelege acest tip de gandire, si nici ce se urmareste! ![]()
|
||||
|
||||
![]() Citat:
In plus mi se pare ceva bizar cu totul, si foarte exagerat, sa se gandeasca ca banul e nu stiu cum...cand el devine negativ doar in momentul in care se tranforma in patima, sau e folosit in scopuri negative, atat...in rest e ceva normal, la fel cum se bea si apa...deci un aspect normal. Da, chiar si in citatul dat de tine se face referire la bisnita pe care ajunsesera sa o faca evreii, sa vanda animale, sa aiba profit...se foloseau de unii, ii inselau pe altii...si tot asa. Mai mult ca sigur ca unii evrei veneau doar pentru a vinde, si nu pentru a se ruga lui Dumnezeu...ceea ce nu are absolut nicio legatura cu vanzarea lumanarilor, icoanelor...sau candelelor...parerea mea.
|
|||
|
|||
![]()
Ideea e ca omul vine la biserica sa se roage, sa asculte slujba. Si in loc sa-si vada de rugaciune trebuie sa stea sa cumpere carti, casete, lumanari, harfe. Deranjeaza si pe altii , se creaza vanzoleala si uita scopul pentru care a venit. Scopul e Dumnezeu. In fata Lui lasi toate preocuparile lumesti si-I dai cinstea cuvenita. Pentru vanzari exista piata.
Sfintii din vechime umblau smeriti, posteau si-si scoteau incaltamintea cand intrau intr-un loc sfant unde era Dumnezeu. Noi nu mai avem respect. ![]()
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 |
|
||||
|
||||
![]()
Comertul duhovnicesc... nu asa?
Casa Tatalui Meu casa de rugaciune este, dar voi ati facut-o pestera de talhari, spune Domnul Hristos in timp ce darama tarabele si biciuia pe negustori! Adevarata reactie! Asa ar fi facut si Sf.ilie sau Sf.Ioan Botezatorul! Si eu m-as fi alturat!! Ce e drept, e un comert, dar el ar trebui sa fie APARTE de Biserica si nu IN Biserica! de ce? Se face deranj si forfota si se atrage atentia de la Sf.Slujbe! Cel mai bun exemplu il intalnim la MANASTIRI, care au pangarele afara, sau la Catedralele Mitropolitane sau Episcopale! Fiecare magazin bisericesc trebuie AFARA din Biserica! Dar cum Preotii NU AU BANI sa construiasca unul afara, le lasa inauntru! E raspunderea LOR!! Nu a mea!! Eu care stiu ca in timpul slujbei NU e bine sa ma uit dupa oameni, dupa cunoscuti, sa salut pe toti, sa dau mana (ca barbat) cu toti sau sa ma pup cu toate femeile (ca femeie), ci sa ma inchin la Sf.Icoane din fata Catapetesmei si sa ma retrag la locul meu, inchid okii, imi scot metanierul si MA ROG!!! Asta trebuie sa fac eu!!! Nu sa am grija cuiva, ci numai a mea, relatia mea cu Hristos! Asta tre sa urmaresc in Sf.Biserica!! Comertul? la sfarsitul Slujbei!!!! sau inainte de slujba!!! in timpul ei NU!!! Dar ce, e constient cineva de asta??? Nici eu care nu tin seama ca am venit la Biserica si slujba e deja inceputa! Cum sa nu iau lumanare??? Asta e important, ca nu am luat lumanare!! Nu ca eu am venit la slujba sa ma rog, ca sunt in comuniune cu toti! Una e rugaciunea in COMUN, in COMUNIUNE, ca si trupul tainic al lui Hristos! Toti adunati!! si alta e Rugaciuna in particula, ca madular al lui Hristos! Deci sa ne unim intr-un cuget si o simtire si sa ne vedem de MANTUIRE si sa nu purtam grija altora si mai ales a comertului duhovnicesc!!! |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Nu inteleg ceva | Eliana | Despre Sfanta Scriptura | 10 | 11.08.2010 22:18:48 |
ajutati-ma sa inteleg | catalinabalhui | Sectiune dedicata profesorilor de religie | 1 | 23.09.2009 12:32:00 |
|