Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 16.04.2010, 11:06:12
gata cu joaca gata cu joaca is offline
Junior Member

Data înregistrării: 05.04.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tigerAvalo9 Vezi mesajul
Sunt multi ortodocsi care gandesc ca mine si e normal,e o gandire foarte normala.
"Nu te teme, turmă mică, pentru că Tatăl vostru a binevoit să vă dea vouă împărăția."
nu cantitatea e masura adevarului...

Citat:
Numai Hristos Dumnezeu are dreptul sa judece oamenii si sa spuna care sunt corecti,drepti si luminati.
perfect. dar faci o mare eroare.
noi nu spunem ca ortodocsii sunt drepti, ci ortodoxia. este o diferenta.
nu ortodocsii definesc ortodoxia, ci invers.
noi spunem ca aceasta si numai aceasta credinta este mantuitoare.
este naiv sa crezi ca spunem asta din mandrie, din cauza ca nu noi am inventat-o, ci a venit de la Dumnezeu si, mai mult, TOTI sfintii au marturisit-o si au patimit pt ea. sfinti pe care inclusiv catolicii ii "cinstesc"... spun intre ghilimele fiindca este o cinstire formala. ff putini sunt cei care stiu cine au fost si ce au facut cu adevarat sfintii.

cu ocazia asta mi-a venit o idee interesanta de topic. voi deschide un topic in care forumistii sa posteze exemple din vietile sfintilor in care au luptat impotriva ereticilor.

iar DACA, prin absurd, nu s-ar cunoaste dreapta credinta si numai la judecata vom afla care este aceasta, atunci.... Dumnezeu n-ar fi drept. dar nu este asa. Iisus ne-a propovaduit f clar dreapta credinta, atat El Insusi, cat si prin Sfintii lui Apostoli, Arhierei etc.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Calatoria spre Ortodoxie si dinspre Ortodoxie ioanna Morala Crestina 76 14.06.2015 08:40:05
Despre iubire cu iubire dobrin7m Nunta 27 18.10.2011 14:22:52
Ce diferente sunt intre catolicism si ortodoxie? Bast-et Generalitati 18 16.10.2010 23:56:19
Puncte comune intre catolicism si ortodoxie PadreCory Biserica Romano-Catolica 17 12.04.2008 01:35:49