Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 17.04.2010, 08:10:00
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de almaris Vezi mesajul
Asa este, numai ca aceea sau acelea care isi spun singure Biserica lui Cristos astazi nu mai dau doi bani pe ce s-a stabilit in biserica initiala.

Si totusi nicunul dintre textele aduse nu justifica botezul de timpuriu. Problema pana la urma nu e asta, ca botezam copii, ci faptul ca botezul nu are ca scop iertarea de facate, fie ca sunt stramosesti, personale, din familie sau mai stiu eu de care.
Citatele bibilice pe care vi le-am dat au fost ca răspuns la faptul că ați contestat că în Biblie este vorba de transmiterea vreunui păcat strămoșesc. Ați făcut asta aici:
Citat:
Nu stiu de unde ati scos expresia asta cu "pacatul ancestral" mostenit de bebelusi. In Sfanta Scriptura nu gasim asa ceva.
iar eu v-am arătat că în Sf Scriptură găsim așa ceva.

În ceea ce privește afirmația dv, în care este evidentă o anumită rea-voință:
Citat:
Deci ortodox inseamna mancator de porc.
V-am vorbit despre disputa iudeo-creștină și despre ce urmau apostolii să discute la Sinodul de la Ierusalim ca să observați că aspecte ale Legii Vechi, așa cum ar fi interdicția de a mânca anumite alimente, au putut fi modificate de Biserica Apostolică. Și dacă Biserica Apostolică a avut această putere atunci, așa cum ne arată Biblia, și astăzi Biserica Apostolică are aceeași putere.
Hotărârile unui sinod apostolic nu pot fi răsturnate decât de un alt sinod apostolic. În principiu, este posibil ca Biserica Apostolică, prin consensul apostolilor zilelor noastre, să hotărească odată că nu avem voie să mâncăm porc. Din acel moment, nu vom avea voie să mai mâncăm porc. Până atunci însă, în afara unor zile oprite, avem voie să mâncăm porc, așa cum au hotărât apostolii.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com

Last edited by Mihnea Dragomir; 17.04.2010 at 08:21:56.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Daruri de la sfinti ptr copiii cuminti lore86 Nunta 19 19.12.2012 23:17:02
Atentie la sectanti Bogdan N Generalitati 21 02.06.2011 20:22:05
o sa fim considerati teroristi? knight2u Generalitati 3 28.10.2009 11:52:42
Portrete de sfinti/Sfinti si sfintenie alecsandru Biserica Romano-Catolica 18 20.04.2007 19:46:05