Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 18.04.2010, 22:27:14
penticostalulmantuit
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Danut7 Vezi mesajul

E de la Satana... De aia si ajung posedati de draci... Pentru ca prin dracu vorbesc ei... au ajuns posedati de draci... in timp ce s-a rugat l-a luat dracu... prin tine Satana... Dracul e...

Si toti vorbitorii in limbi penticostali is "plini de rahat".
Ai părut a fi un om serios, logic, articulat, și măcar că uneori ai făcut acuzații nefondate, ai părut a fi suficient de civilizat pentru a vorbi deschis cu tine.

Dar se pare că m-am înșelat...

Limbajul suburban pe care l-ai folosit în propoziția de mai sus, coroborat cu drăcuielile ce ți se revarsă din plin din gură, te descalifică în a discuta cu tine din Sfânta Scriptură.

Consider că murdăresc subiectele pe care le discut.

Dacă îți trece prin minte să îți ceri iertare și să abordezi un vocabular autentic creștin, continuu discuția cu tine.

Dacă nu, toate cele bune și Doamne ajută la...pocăința noastră.

Last edited by penticostalulmantuit; 18.04.2010 at 23:11:55.
Vechi 18.04.2010, 23:32:56
lacrimi's Avatar
lacrimi lacrimi is offline
Senior Member

Data înregistrării: 19.02.2009
Locație: LONDON
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de penticostalulmantuit Vezi mesajul
Ai părut a fi un om serios, logic, articulat, și măcar că uneori ai făcut acuzații nefondate, ai părut a fi suficient de civilizat pentru a vorbi deschis cu tine.

Dar se pare că m-am înșelat...

Limbajul suburban pe care l-ai folosit în propoziția de mai sus, coroborat cu drăcuielile ce ți se revarsă din plin din gură, te descalifică în a discuta cu tine din Sfânta Scriptură.

Consider că murdăresc subiectele pe care le discut.

Dacă îți trece prin minte să îți ceri iertare și să abordezi un vocabular autentic creștin, continuu discuția cu tine.

Dacă nu, toate cele bune și Doamne ajută la...pocăința noastră.

Am si eu o intrebare: nu te-ai gandit niciodata ca aceste manifestari pot fi si "darurile" unui altfel de duh?... Nu vreau sa te jignesc, dar poate fratii mei au vazut doar "caricaturile" de pe youtube, insa eu am vazut in realitate... Incearca sa "iesi" putin in afara si vei vedea cum pare pentru noi, niste amarati care incercam sa fim crestini, care credem fara sa cerem Domnului minuni si semne...
Iarta-ma
Vechi 19.04.2010, 01:07:44
penticostalulmantuit
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de lacrimi Vezi mesajul
Am si eu o intrebare: nu te-ai gandit niciodata ca aceste manifestari pot fi si "darurile" unui altfel de duh?
Ba da, m-am gândit. Cred că în unele cazuri lucrează un alt duh, nu Duhul Sfânt
Citat:
... Nu vreau sa te jignesc, dar poate fratii mei au vazut doar "caricaturile" de pe youtube, insa eu am vazut in realitate...
Nu ce ai văzut tu, Lacrimi, dar după cum descrii tu comunitatea penticostală din Londra, gândirea lor, atitudinile lor, cuvintele lor, faptele lor, eu nu mă identific cu astfel de personaje. Poate ai observat până acum că sunt penticostali care gândesc și acționează altfel.

Nu știm ce „realitate” penticostală observi tu. Poate a unui grup extremist și ciudat care-și spun penticostali.
Citat:
Incearca sa "iesi" putin in afara si vei vedea cum pare pentru noi, niste amarati care incercam sa fim crestini, care credem fara sa cerem Domnului minuni si semne...
Dacă cei pe care tu îi observi au nevoie de minuni și semne ca să creadă, eu sunt mai mult încredințat că sunt niște ciudați.

Credința vine în urma auzirii Cuvântului lui Dumnezeu. Nu prin a cere semne și minuni.
Vechi 19.04.2010, 01:24:17
lacrimi's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Credința vine în urma auzirii Cuvântului lui Dumnezeu. Nu prin a cere semne și minuni.

Dar... prin "staruinta" voastra pentru "botezul cu Duhul Sfant", oare nu cereti semne? Oare nu cereti minuni?... De ce nu puteti pur si simplu crede ca prin botezul crestinesc primesti automat Duhul Sfant? Si daca e un "botez" de ce aveti nevoie de mai multe? De ce sa primesti de 10 ori ceva ce iti este de folos o singura data? De ce sa staruiesti pentru ceva ce poate nici macar nu iti este de folos? De ce ravniti (sau ravnesc, penticostalii din Londra) atat de mult dupa acest "dar"? Duhul Sfant are atat de multe si minunate daruri, care ne sunt de folos, de ce sa nu cerem intelepciune, smerenie, viata duhovniceasca?... De ce "ceva" care nici macar nu stim daca este de la Domnul, daca ne va ajuta sau daca ne ve condamna la A Doua Venire a Mantuitorului?...
Vechi 19.04.2010, 02:01:21
penticostalulmantuit
Guest

Implicit

Citat:
Dar... prin "staruinta" voastra pentru "botezul cu Duhul Sfant", oare nu cereti semne? Oare nu cereti minuni?
Nu știu cum se face „stăruința” în Londra, dar stăruința în rugăciune este biblică. A cere Duh Sfânt de la Dumnezeu ne învață Iisus în evanghelii.
Citat:
De ce sa staruiesti pentru ceva ce poate nici macar nu iti este de folos?
Tu poate te referi la daruri rele, care nu sunt de la Dumnezeu.
Duhul Sfânt și darurile Lui sunt întotdeauna de folos soră Lacrimi.
Citat:
De ce ravniti (sau ravnesc, penticostalii din Londra) atat de mult dupa acest "dar"?
Și eu râvnesc, dar nu atât cât ar trebui. Râvnim după darurile duhovnicești pentru că Sfântul Apostol Pavel poruncește aceasta.
Citat:
Duhul Sfant are atat de multe si minunate daruri, care ne sunt de folos, de ce sa nu cerem intelepciune, smerenie, viata duhovniceasca?...
Pentru că suntem (eram să zic fraieri) prea mici la suflet. Tocmai de aceea, fiindcă nu avem suficientă intelepciune, smerenie, viata duhovniceasca.
Citat:
De ce "ceva" care nici macar nu stim daca este de la Domnul, daca ne va ajuta sau daca ne ve condamna la A Doua Venire a Mantuitorului?...
În ceea ce mă privește eu știu sigur că darurile duhovnicești sunt de la Domnul. Nu am teamă că darul meu ar fi de la satana.
Îndrăzneala nesăbuită este o greșeală dar nici teama de darurile Duhului Sfânt nu este o virtute.
Vechi 19.04.2010, 13:59:56
lacrimi's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Nu știu cum se face „stăruința” în Londra, dar stăruința în rugăciune este biblică. A cere Duh Sfânt de la Dumnezeu ne învață Iisus în evanghelii.

Staruinta in rugaciune e una (pe care o stim si noi), dar staruinta dupa "Duhul Sfant" e alta, care se intalneste doar la voi...

Tu poate te referi la daruri rele, care nu sunt de la Dumnezeu.
Duhul Sfânt și darurile Lui sunt întotdeauna de folos soră Lacrimi.

Eu nu am zis ca Duhul Sfant si darurile lui nu sunt de folos.... Am spus ca "vorbirea in limbi" nu-ti este de folos; de ce sa tot "vorbesti in limbi", cand nici macar nu intelegi ceea ce spui, nici fratii tai nu inteleg (se mai gaseste cate unul care le interpreteaza; dar ce vorbesti tu 5 min el interpreteaza vre-o ora...)

Îndrăzneala nesăbuită este o greșeală dar nici teama de darurile Duhului Sfânt nu este o virtute.
Traim o vreme in care nu ar trebui sa ne simtim vrednici de semne si minuni.... Traim o vreme in care ar trebui sa cerem Domnului darurile Duhului cele mai mici... si nu ceva atat de mare, ce poate fi atat de inselator...
Vechi 19.04.2010, 14:08:10
Jane Says Jane Says is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.02.2010
Locație: KooKooLand
Implicit

Citat:
Traim o vreme in care nu ar trebui sa ne simtim vrednici de semne si minuni.... Traim o vreme in care ar trebui sa cerem Domnului darurile Duhului cele mai mici... si nu ceva atat de mare, ce poate fi atat de inselator...
Mie smerenia si pocainta mi se par infinit mai mari decat vorbitul in limbi. Acesta din urma in ciuda faptului ca e spectaculos, nu are nici o valoare nici aici nici pe lumea cealalta. Nu foloseste nimanui, nici macar sufletului care-l experiaza. E praf in ochi care nu face decat sa confirme faptul ca "da, am gasit calea si Duhul". si din cauza confirmarii asteia false, e foarte greu sa scapi de el. E foarte greu sa intrerupi un cerc vicios care-ti satisface orgoliul: DAAA, A VENIT DUHUL SFANT PESTE MINE! YAY! Mai smulge-te din inselarea asta daca poti. Si dupa cum decurg discutiile de-aici, intotdeauna demonizatii sunt altii, nu eu, eu am discernamant si-asa mai departe. Altii se inseala, altii simuleaza, altii sunt in stari de transa auto-induse, altii, altii, nu eu. Ca asa ma invata pe mine experienta mea subiectiva, ca eu chiar sunt special si mantuit.

In ortodoxie inveti ca si la 70 de ani, dupa o viata sfanta, sa te feresti de inselarile celui ce se face si inger de lumina, cu mari semne si minuni. In penticonstalism te botezi si bang, la sugestiile pastorului, vorbesti in limbi inexistente care impresioneaza anturajul si iti intaresc stima de sine si indreptatirea de sine.
In ortodoxie inveti ca intotdeauna sa-i vezi pe altii mai buni si mai plini de har, si pe tine insuti ultimul nevrednic si pacatos care inca nu a pus inceput bun pocaintei sale nici la 70 de ani, cand chiar iti vin ingerii in chilie sa te conduca spre Imparatie. in penticonstalism te scutura duhul cum vrea inca de la inceput si tu-l primesti.

Last edited by Jane Says; 19.04.2010 at 14:10:44.
Vechi 19.04.2010, 14:45:37
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
Chiar daca ne simtim nu suntem vrednici nici de darurile cele mici nici de cele mari . Dar Dumnezeu vrea sa lucreze si nimic nu-l poate impiedica, nici macar "smerenia" noastra. Sa fii smerit nu inseamna sa strigi intruna "nu sunt vrednic", [asta ar insemna sa te uiti prea mult la tine si prea putin la Dumnezeu], ci sa accepti voia lui Dumnezeu oricare ar fi ea, in ciuda faptului ca esti nevrednic. Sunt sau nu sunt vrednic, oricum persoana mea nu conteaza prea tare, de aceea sunt la dispozitia Ta, Doamne, fa ce vrei cu viata mea, iti apartine in totalitate.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Vechi 19.04.2010, 08:25:47
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
Dar... prin "staruinta" voastra pentru "botezul cu Duhul Sfant", oare nu cereti semne? Oare nu cereti minuni?...
Nu. Cerem Duh Sfant. Duhul Sfant este o persoana, este Dumnezeu. E normal sa-L dorim, ce ar fi viata fara El? Ca El nu vine cu mana goala atunci cand vine, si da si daruri, asta face parte din caracterul Lui si e minunat.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Vechi 19.04.2010, 10:08:23
dianadi's Avatar
dianadi dianadi is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.02.2009
Locație: Londra
Implicit

ca si copii de Craciun...il asteptam pe mosu ca are sacu plin.....voi faceti si lista pt Duhul Sfant?

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre vorbirea cu mortii strajeru Secte si culte 2 09.04.2018 22:32:16
Care este adevarul despre vorbirea in limbi ? petrut-angel Secte si culte 1534 12.03.2018 22:00:37
Vorbirea in limbi - ajutor Archangel Reguli generale de utilizare a forumului 37 03.01.2013 12:16:48
Dilema unui ortodox privind darul vorbirii in limbi la penticostali gpalama Secte si culte 4 29.05.2010 21:11:29
DESPRE VORBIREA IN LIMBI Ioan_Ciobota Generalitati 4 24.03.2010 17:09:10