Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Cultura, Arta, Stiinta > Teologie si Stiinta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 19.04.2010, 02:54:52
moshu's Avatar
moshu moshu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2008
Locație: Tg-Mures
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru moshu
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
Intai de toate, din moment ce sunt ortodox, cred sincer in dogmele stabilite la Niceea - simbolul de credinta.

La care adaug pentru inceput:

1. Cred ca varsta Universului este de peste 10 miliarde de ani.
2. Cred in teoria numita Inteligent Design.
3. Cred ca Universul este plin de viata, asa-numita viata extraterestra.
4. Cred ca viata pe Pamant a venit din spatiu acum cateva miliarde de ani, prin pronia divina.
5. Cred ca mantuirea este posibila si la eterodocsi.
6. Cred ca al treilea razboi mondial este aproape.
7. Cred ca traim vremurile din urma si ca Antihrist s-a nascut.
8. Cred ca mai sunt vreo cateva zeci de ani pana la inceperea Veacului urmator (aproximativ 20 de ani).

Lista e deschisa.
Am vazut ca au mai fost vreo 2-3 care, ticalosii, au luat lista in deradere. Pai eu cred in numerele impare.

Pe bune, unele (una) mai merge, dar restul sunt varza. Eu cred ca tu habar nu ai ce inseamna ID si panspermia si de sansele de existenta a vietii extraterestre. Mai exista inca un thread de care mi-ai adus de aminte chiar acum: "ce au martorii lui Iehova de castigat?". Pot sa iti raspund? Nimic. Pur si simplu nimic. Pur si simplu sunt niste spirite slabe si lase tinute in frau de sentimentul paranoic ca vine sfarsitul lumii, anticristul s-a nascut, trebuie sa ne pocaim. De vreo 200 de ani. Apocalipsa deja a intarziat de 4-5 ori, dar nu-i bai, calculam data exacta chiar acum. Cu metode stiintifice inca. Rational.

http://www.youtube.com/watch?v=Q4027l_BsDE&NR=1 - it's supposed to be funny like me!
Reply With Quote
Vechi 19.04.2010, 08:02:14
Negroponte's Avatar
Negroponte Negroponte is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2006
Locație: Barlad
Implicit

Florin,poate ortodoxul de azi are mai multe pacate si de aceea se impartaseste mai rar,dar deasa spovedanie face bine la suflet.Doamne ajuta!
Reply With Quote
Vechi 19.04.2010, 08:11:52
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Implicit

Citat:
În prealabil postat de moshu Vezi mesajul
Am vazut ca au mai fost vreo 2-3 care, ticalosii, au luat lista in deradere. Pai eu cred in numerele impare.

Pe bune, unele (una) mai merge, dar restul sunt varza. Eu cred ca tu habar nu ai ce inseamna ID si panspermia si de sansele de existenta a vietii extraterestre. Mai exista inca un thread de care mi-ai adus de aminte chiar acum: "ce au martorii lui Iehova de castigat?". Pot sa iti raspund? Nimic. Pur si simplu nimic. Pur si simplu sunt niste spirite slabe si lase tinute in frau de sentimentul paranoic ca vine sfarsitul lumii, anticristul s-a nascut, trebuie sa ne pocaim. De vreo 200 de ani. Apocalipsa deja a intarziat de 4-5 ori, dar nu-i bai, calculam data exacta chiar acum. Cu metode stiintifice inca. Rational.
Numai cateva din "spiritele slabe" care cred ca Antihristul s-a nascut si ca in curand vom trai vremurile apocaliptice: Cuviosul Paisie Aghioritul, Parintele Proclu, Parintele Iustin Parvu, Parintele Arsenie Boca.

Cum zicea un alt [fost] forumist: unii, in caz ca e cutremur, cladirile prabusindu-se in jurul lor si vazand oamenii ca fug pe strada, vin si spun: dar unde scrie ca e cutremur, eu nu cred pana nu gasesc scris clar negru pe alb despre acest cutremur, ma bine sa stau in casa pana-mi cade ceva in cap...

Poate ca habar n-am ce e cu teoriile alea; si ce, o sa ma impiedici tu sa cred in existenta vietii extraterestre sau ca omul n-a fost creat in 24 de ore pamantene? Nicidecum.

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote
Vechi 19.04.2010, 10:21:34
Don_Juan's Avatar
Don_Juan Don_Juan is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.02.2010
Locație: Terra, Calea Lactee
Implicit

As vrea sa stiu si eu de ce le e atat de usor oamenilor sa creada in astfel de incertitudini cum ca universul ar avea 10 miliarde de ani vechime sau daca Pamantul este sau nu in centrul universului.
Vechi 19.04.2010, 10:38:24
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Don_Juan Vezi mesajul
As vrea sa stiu si eu de ce le e atat de usor oamenilor sa creada in astfel de incertitudini cum ca universul ar avea 10 miliarde de ani vechime sau daca Pamantul este sau nu in centrul universului.
Probabil vrei sa spui "de ce isi pun oamenii anumite intrebari, intrebari care nu ii ajuta nicidecum la mantuire"?
Reply With Quote
Vechi 19.04.2010, 10:46:25
Don_Juan's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de topcat Vezi mesajul
Probabil vrei sa spui "de ce isi pun oamenii anumite intrebari, intrebari care nu ii ajuta nicidecum la mantuire"?
Asta e clar ca astfel de intrebari nu ajuta in nici un fel la mantuire.
Mie mi se pare imposibila furnizarea unui raspuns cert la astfel de intrebari.
Vechi 19.04.2010, 10:50:45
topcat
Guest

Implicit

Citat:
Asta e clar ca astfel de intrebari nu ajuta in nici un fel la mantuire.
Mie mi se pare imposibila furnizarea unui raspuns cert la astfel de intrebari.
Pai mai sint si alte intrebari pentru care e imposibil sa furnizezi un raspuns cert, care sint sigur ca nu te deranjeaza (sau poate gresesc). Ca de pilda, daca exista altcineva in afara de tine sau nu.
Reply With Quote
Vechi 19.04.2010, 10:57:31
Don_Juan's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de topcat Vezi mesajul
Pai mai sint si alte intrebari pentru care e imposibil sa furnizezi un raspuns cert, care sint sigur ca nu te deranjeaza (sau poate gresesc). Ca de pilda, daca exista altcineva in afara de tine sau nu.
In urma unor evenimente petrecute in viata mea, existenta unui Altcineva in afara de mine mi se pare certa.
Vechi 19.04.2010, 11:00:46
topcat
Guest

Implicit

Citat:
In urma unor evenimente petrecute in viata mea, existenta unui Altcineva in afara de mine mi se pare certa.
Nu ma refeream la Altcineva ci la altcineva.
Ca sa rezum, nici o intrebare nu are un raspuns cert, indiferent cit ne-am amagi noi intr-un sens sau altul. Sigur insa, orice raspuns are un grad de certitudine mai mare sau mai mic, influentat de anumiti factori (vezi probabilitatea Bayesiana).
Reply With Quote
Vechi 19.04.2010, 11:00:56
Daniel777 Daniel777 is offline
Banned

Data înregistrării: 07.01.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
Intai de toate, din moment ce sunt ortodox, cred sincer in dogmele stabilite la Niceea - simbolul de credinta.

La care adaug pentru inceput:

1. Cred ca varsta Universului este de peste 10 miliarde de ani.
2. Cred in teoria numita Inteligent Design.
3. Cred ca Universul este plin de viata, asa-numita viata extraterestra.
4. Cred ca viata pe Pamant a venit din spatiu acum cateva miliarde de ani, prin pronia divina.
5. Cred ca mantuirea este posibila si la eterodocsi.
6. Cred ca al treilea razboi mondial este aproape.
7. Cred ca traim vremurile din urma si ca Antihrist s-a nascut.
8. Cred ca mai sunt vreo cateva zeci de ani pana la inceperea Veacului urmator (aproximativ 20 de ani).

Lista e deschisa.
Dumnezeu a creat mai intai veacurile,cand s-a creat si timpul,apoi a creat lumea ingerilor.
Dar nu inteleg la ce te ajuta sa cunosti varsta Universului!
Nu poti sti daca Antihrist s-a nascut inca.Vremurile sunt aproape,dar nu cat ne inchipuim noi,ci cat o vrea Dumnezeu.
Viata extrateresta nu exista.Dupa ingeri au fost creati oamenii si atat!
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
+ CREZUL + cristiboss56 Rugaciuni 18 21.07.2013 17:11:53
Portretul lui Iuda cel modern costel Generalitati 31 09.05.2011 10:28:04
crezul in ebraica hatryan Rugaciuni 0 18.07.2009 22:43:28
ISTORIA ECUMENISMULUI MODERN Pravoslavia Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni 5 06.12.2007 11:45:07
Dan Puric ,un traitor modern al ortodoxiei urzicuta Generalitati 18 10.08.2007 11:34:50