Citat:
În prealabil postat de Traditie1
Ai grija sa nu cumva sa ai o pozitie fundamentalista de respingere a minunii. Prezinti o înclinatie spre a crede ca legile naturii sunt neschimbabile, ceea ce e o atitudine gresita, neobiectiva, chiar antistiintifica.
Focul grecesc a fost o descoperire care apartine evului mediu crestin, nu antichitatii. Acelui ev mediu blamat ca fiind întunecat si opus stiintei.
În timp ce formula focului grecesc a disparut fiindca nu a existat o continuitate în utilizarea lui, minunea de la Ierusalim s-a manifestat cu continuitate asa ca daca a existat un secret al producerii acelor fenomene, ar fi trebuit sa se perpetueze pâna azi de catre pastratorii lui (generatiile de presupusi scamatori ai Patriarhiei).
Deci ce sustii tu, ca ceea ce e considerata minune în prezent e rodul unor cunostinte stiintifice ramase necunoscute contemporanilor sau ca a fost asa pâna la un anumit moment din istorie apoi find înlocuit cu alt gen de scamatorii, cele care se practica si în prezent?
Eu cred ca esti confuz si ca singurul tau obiectiv este negarea prin orice mijloace a acestei minuni.
|
Asta ai inteles tu din ce am scris eu?
De fapt, tu te plasezi pe o pozitie fundamentalista.
Nu am nici un motiv obscur de a nega aceasta "minune".
Asa cum am mai spus, astept si eu un argument irefutabil care sa-mi demonstreze ca e reala. Dar acest argument nu vine.