![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Credincioasa? Acum nu mai cred decat intr-un singur Dumnezeu, Unul in toate, in care cu totii suntem uniti? Fara chip, fara forma, fara nume... e mai bine.
|
|
|||
|
|||
![]()
La slujba sfantului maslu se zice:daca te-ai blestemat sau pe altul ai blestemat....si acum ai necaz pt care apelezi la sf.maslu.Multe necazuri avem in viata si nu ne dam seama ca unele sunt de la blesteme.Nu doresc la nimeni sa pateasca ceva d la blestem ,ca sa creada.De altfel,daca cititi carti crestine o sa vedeti ca scrie cum un preot vazator a vazut oameni inchinandu-se la racla unor sfinti, iar sfintii se intorceau si nu dadeau binecuvantare oamenilor care facuse pacatul a blestema[chiar daca noi pacatosii nu vedem cu ochiul acest lucru].APOI MAI CITIT SI EXPLICATIILE PR cLEOPA SI NU O SA VA VINA SA MAI BLESTEMATI.cAND BLESTEMI,TREBUIE REPEDE SA TE SPOVEDESTI,PANA A INTRA IN ACTIUNE EFECTUL.E u ma mir c sunt oameni care se numesc crestini ,dar habar nu au ce e un pacat asa de greu,de parca pt ei nu mai sunt pacatele,poti face ce vrei,nu mai patesti nimic.Un blestem ce ti-l faci este si atunci cand rostesti''TATAL NOSTRU'' fiind in dusmanie cu cineva:nu ma ierta asa cum nici eu nu-l iert pe x...care m-a suparat...adica pedepseste-ma.De aia multe din rugaciuni nu se implinesc daca nu dai iertare celui ce ti-a gresit[esti in necaz,necazul-logic e din cauza pacatelor ce le faci ,dar de care nu -ti pasa ca le faci-mai ales blestemul-si vrei sa fii iertat:adica ajutat in problema ta.Pai daca nu ierti,cum vrei sa fii si tu iertat-ajutat in necazul tau?]Eu am trait efectul blestemelor.chiar daca pe moment nu-mi dam seama de unde aveam necazuri.Am citit mult si am stat de vb cu mari duhovnici si am inteles si m-am pocait pt totdeauna de un asa pacat
|
|
|||
|
|||
![]()
Oameni rai au fost si vor fi indiferent daca ar fi murit sau nu Iisus. iar El tocmai de asta a murit, ca sa ne scape de rautatea din noi.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 |
|
|||
|
|||
![]()
si am scapat cu totii? atunci de ce atatea lupte si rautati tocmai printre cei care ar trebui sa inteleaga? Si inca ceva: nu a murit. Ce este de la Dumnezeu nu moare. Mi se par inutile atatea jertfe, in momentul in care nu se intelege esenta. Defilam mereu cu aceiasi poveste trista si dureroasa, in timp ce punem in scena rastignirea aceasta zi de zi... nu e ok, din punctul meu de vedere.
|
|
||||
|
||||
![]()
Mihai, nu uita ca si in rugaciunile de dinaintea spovedaniei se vorbeste despre blestem. Asa ca nu e cazul sa nu credem in existenta lui.
|
|
|||
|
|||
![]()
Asta e parerea ta mai frate Costel.
Eu cum am zis nu cred in blesteme si nu am vazut pe parintele Cleopa mentionand pe undeva de asa ceva. Nici pe parintele Staniloae nu il vad pomenind de blesteme. Normal crestinul ortodox nu are voie sa blesteme . Dracii nu au putere,decat daca le permite Dumnezeu sa aibe si nu le mai ingradeste puterea. Ca zice Dumnezeu Iisus Hristos: "Datu-Mi-s-a toata puterea in cer si pe pamant". Normal nu zice nimeni sa nedreptatesti pe altcineva ca Dumnezeu poate sa te mustre pentru aceasta,dar aceasta sa o faci ca te temi de Dumnezeu iar nu ca ti-e frica ca te blesteama acela pe care il nedreptatesti. Cum am mai zis eu nu cred in blesteme.
|
|||
|
|||
![]()
La Sfanta Spovedanie eu credeam ca spui pacatele tale nu ca te-a blestemat nu stiu cine.
Pai la cat se blesteama unii romani intre dansii ca ii inseala duhurile rele intre ei daca chiar ar avea ceva "putere" blestemul apoi ce s-ar intampla,ia ganditi-va? De aci se vede clar ca nu are blestemul vreo putere.
|
|||
|
|||
![]()
Ai foarte mare dreptate. Lumea n-are decat sa blestme, blestemul nu se va atinge de cel ce are credinta in Hristos. Caci Cel Caruia noi ne inchinam este mai tare decat toata ostirea celui rau si ne va pazi sufletele.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 |
|
|||
|
|||
![]()
Cunosc o femeie care si-a blestemat copiii. Desi sunt oameni blanzi si de incredere, acesti copii n-au pic de odihna din cauza necazurilor care se tin lant de viata lor.
Ce ar trebui sa faca? Slujbe de dezlegare de blestem au facut de fiecare data la spovedanie. Necazurile sporesc. Last edited by forfota; 23.04.2010 at 14:31:09. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Daca ar fi asa trei sferturi din copiii si tinerii tarii ar fi bubosi, s-ar tavali pe jos in dureri si ar locui pe mormane de gunoi...si dupa cum vezi nu-i asa. De obicei cind trec pe la prieteni si cunostinte din Oltenia si ma plimb pe strazile satului, nu trece zi fara sa aud blesteme, dracuiri: Una care-i la ordinea zilei pe acolo, ca un fel de buna ziua este: "Fir-a-ti ai dreacu' de nenorociti, arza-v-ar focu'" dupa care urmeaza o fugareala prin ograda si se lasa cu trosneli si urlete. :))) Last edited by andreicozia; 23.04.2010 at 16:14:53. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Blesteme...mit sau realitate?!? | ioana30 | Generalitati | 40 | 02.10.2012 17:47:06 |
ce sa cred? | camiluncan | Stiri, actualitati, anunturi | 37 | 18.07.2009 23:17:59 |
Blesteme la biserica | cod_gabriel | Generalitati | 19 | 08.03.2008 12:16:02 |
dezlegari blesteme in post | evutza | Generalitati | 0 | 06.12.2007 21:55:08 |
Asa cred io! | consuela | Generalitati | 22 | 05.06.2007 16:01:03 |
|