![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() Probabil v-ati gandit la cantaretul Gavril Puscas, nu stiu cat de predicator e, dar cred ca ar fi onorat sa afle parerea dvs despre el. ![]() Personal nu am auzit de nici un Puscas predicator, dar nu stiu eu prea multe. L-as fi stiut insa daca era atat de remarcabil.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Si sa imi spui dupa aia cine traieste ca animalele.
Traieste o viata implinita. Daca exista zei, si sunt drepti, nu le va pasa cat de devotat lor ai fost, ci vei fi binevenit datorita virtutilor de care ai dat dovada de-a lungul vietii. Daca exista zei, si sunt nedrepti, oricum nu ai vrea sa le fi devotat lor. Iar daca nu exista zei, atunci vei fi disparut pur si simplu, dar vei fi trait o viata nobila, care va ramane in amintirile celor dragi. - Marc Aureliu Question everything. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]()
Si pentru mine constituie o problema prietenii cu care nu pot vorbi despre Dumnezeu, despre o carte de suflet citita, despre predica de duminica...Uneori nu mai vreau sa merg la intalnirile de la care vin parca mai golita sufleteste fata de cum am plecat de acasa. In cea mai mare parte, prietenilor mei nu le plac discutiile despre crestinism, se eschiveaza de la aceste discutii, sunt plictisiti. Si descopar ca daca nu pot vorbi cu ei despre crestinism, parca nu am nimic de vorbit.Suna egoist, dar prefer sa stau acasa sa citesc o carte care-mi este folositoare decat sa mai merg la o cafea si sa ascult sau sa vorbesc ''baliverne''.
Asta nu inseamna ca nu-i ascult vorbind despre viata lor, despre ce li s-a intamplat dar parca nu imi e suficient. Si cu cat trece timpul, cu atat simt nevoia mai acut ca oamenii dragi mie sa-l descopere pe Dumnezeu.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Predicatorul despre care vorbeam se numește Vladimir Puștan. Iată aici: http://www.ciresarii.ro/predici câteva predici ale sale. Dând la o parte rătăcirile de la dreapta credință, veți descoperi o forță de convingere a predicii rar întâlnită în zilele noastre. Este foarte departe de stilul "soft" al iubirismului despre care vorbeam. Toți marii predicatori, mai mult despre iad decât despre rai au vorbit. Nu altfel a fost și în vremurile biblice. Numărați de câte ori apare cuvântul "rai" și de câte ori cuvântul "iad" în Biblie și veți fi surprinși. Oamenii nu au nevoie de predici gen "tu ești bine, eu sunt bine, care e problema ?" Oamenii au nevoie de un pocnet în timpane, de un picior în prag, de o urecheală apostolică. Au nevoie de a li se aminti că "îngustă este calea...". Nu mâine trebuie să ne convertim: riscul e prea mare și "mâine" este dușmanul lui "azi". Prea multe sunt sufletele care ajung în iad: "așa cum sunt fulgii de zăpadă care cad pe pământ", după cum spune Sf Fecioară. Așa va fi și sufletul nostru, dacă nu vom fi treji când se va face noapte și stăpânul de va găsi dormind.
|
|||
|
|||
![]()
A, da, de Pustan am auzit. :)
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Despre esecuri in relatiile cu aproapele=Prietenii fara sorti de izbanda | Yasmina | Generalitati | 19 | 12.05.2014 19:26:10 |
Cum intelegeti cultul ortodox ? | STEPHAN | Spiritualitatea ortodoxa | 10 | 11.06.2012 17:13:39 |
Parinti necredinciosi...suferinta copiilor! | Gabita_30 | Intrebari utilizatori | 28 | 23.05.2011 20:12:20 |
Ce intelegeti prin.......... | mara2008 | Nunta | 12 | 30.06.2010 07:27:25 |
Cainii,prietenii lui Lazar!... | 14carol06 | Generalitati | 0 | 05.02.2009 16:35:05 |
|