Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 26.10.2010, 06:07:38
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Religia: Ortodox
Implicit Despre esecuri in relatiile cu aproapele=Prietenii fara sorti de izbanda

Va voi scrie o experienta foarte amara cu o prietena de a mea,pe care o cunosc de la varsta de 16 ani...
La inceput nu a fost o prietenie stransa intre noi,ne cunoscusem prin alte cunostiinte si daca ne intalneam prin zona era ok,daca nu ,nu...Mai apoi,dupa 20 de ani m-am intalnit cu ea intamplator si mi-a facut cunostiinta cu cineva,care a devenit in timp o alta prietena buna;mai bine de 10 ani obisnuiam sa ne intalnim la aceasta prietena pentru povesti,filme,cafea,ceai...chiar daca eram numai 3,ne asemuiam cu un grup de 4 fete foarte celebru,din lumea filmului;tineam mult la prietenia noastra,stiam aproape totul despre noi si chiar daca aveam uneori evenimente diferite si mai intalneam si alti prieteni,tot ne intalneam"in bucatarie"la o poveste si o cafea...
Dupa acesti 10 ani,eu am plecat din tara si prietenia a continuat mai mult in suflet,chiar daca cu prietena de la 16 ani comunicam pe chat,in fiecare seara.La 2 ani,dupa ce am plecat, o alta cunostiinta comuna(o colega de la serviciul prietenei mele,pe care ea o adora)m-a rugat sa o ajut cu toate informatiile necesare emigrarii,pentru a urma si ea drumul acesta...nimic de zis,i-am dat toate detaliile si mi-am facut timp sa-i explic in mici detalii absolut totul despre viata de aici si chiar am sustinut-o pe o linie pozitiva,deoarece era deprimata ca dupa o perioada de timp nu primise nici un raspuns sa plece...
In sfarsit,s-a pregatit de plecare si au urmat alte consilieri din partea mea despre asigurarea de sanatate,despre bagaje,etc si apoi surpriza dupa ce a ajuns mi-a mai scris o data tot cu solicitari,si mi-a dat nr ei s-o caut;ei bine,greseala mea ca fiind o persoana destul de ocupata pe vremea aia,am sunat-o cam tarziu,si ea dormea,deci nu am vb mare lucru...Aproape 1 an de zile iar nu am mai auzit de ea,apoi iar m-a cautat pt a clarifica alte probleme,urma sa se inscrie la o scoala si ii erau necesare o gramada de acte;din discutia avuta m-i s-a parut ca incearca sa para superioara cu realizarea ei,asa ca in adancul sufletului m-a ranit aceasta atitudine;nici eu nu am mai sunat-o si nici ea nu a mai sunat vreodata...In paralel,eu vb cu prietena pe chat si mi-am aratat nemultumirea de acest fapt,spunand tare si raspicat ca aceasta persoana m-a folosit doar pentru informatii,nefiind nici un interes sincer pt persoana mea-prietena mea nu comenta in nici un fel afirmatiile mele,si am zis la vremea respectiva ca nu imi da dreptate deoarece amandoua ii eram prietene si era dificil sa aibe o parere obiectiva...
In fine,timpul a mai trecut si recunosc ca mi-am invins mandria,care este un pacat de moarte si am inceput sa vb si i-am scris sa-i spun ce am crezut despre ea in tot acest timp-a fost ca o usurare,cum sa va spun,nici nu ma intereseaza ce s-a intamplat,am dat tot uitarii si m-am bucurat inca o data ca putinul meu ajutor,a facut bine unei persoane care avea nevoie!
Acum finalul:cand a venit seara,eram pe chat cu prietena mea de la 16 ani,si-i spun fericita ca m-am impacat cu cea care a venit aici,si cand i-am spus ca m-a invitat s-o vizitez(si eu am invitat-o),prietena mea a explodat!!!!!!!!!Eu care m-am plans atata vreme despre aceasta persoana,acuma suntem cele mai bune prietene si nici una nici alta,ma duc s-o vizitez...M-a facut o persoana perfida,falsa,nefiind in stare sa aibe o prietenie sincera,m-a jignit in fel si chip,m-a numit plina de complexe,frustata- si bomboana de pe tort,fiindca acum ma gasesc intr-o perioada mai proasta pe plan personal,mi-a aruncat in fata ca sunt un nimeni,adica m-a atacat cu propriile arme,caci eu ii povesteam in fiecare zi cat este de greu sa-mi gasesc serviciu,si mai multe chestiuni personale...
Mai are rost sa spun cum ma simt?parca am avut un vis urat,nu pot sa cred ca este adevarat...nu sunt sigura ca s-a adresat persoanei mele...
Deducem ca prietenii sunt atrasi de starea nostra de succes,nu prea cunosc persoane care sa fie atrase de oamani sarmani sau cu probleme;m-am saturat sa fiu mama ranitilor cu orisicine dar cand am o suparare sa nu pot sa vb cu nimeni,caci toti par plictisiti de lucruri negative si necazuri si te lasa in singuratate pana cand viata ia o turnura placuta pt tine,apoi sunt din nou cu tine...
Ma scuzati ca am intocmit o poveste atat de lunga,insa am dat toate detaliile ca sa intelegeti firul istoriei!Va multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote

Tags
false prietenii, jigniri, mojicii, tradari

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
O lume fara Dumnezeu si fara suflet alicette Intrebari utilizatori 1 01.04.2011 23:38:40
romania,tara fara fara reactie iulyaan Generalitati 78 24.01.2011 10:02:13
Despre cei care ingrijesc animalele fara stapan Carmen Costea Intrebari utilizatori 26 31.10.2010 08:47:32
Cum va intelegeti cu prietenii necredinciosi? Vladimir-Adrian Generalitati 43 25.09.2010 19:00:46
Cainii,prietenii lui Lazar!... 14carol06 Generalitati 0 05.02.2009 16:35:05