Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 26.04.2010, 15:26:39
maria-luisa maria-luisa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.12.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de topcat Vezi mesajul
Si totusi, in incurcata telenovela are loc un sacrificiu, cel putin in mod aparent (daca cumva Gheorghe, care o iubeste foarte mult pe Ana, stie ca isi va recupera pantofii ceva mai tirziu, chiar daca acest lucru ii provoaca un disconfort - sa spunem deocamdata ca el nu e sigur ca isi va recupera pantofii).
Dar sacrificiul ii provoaca lui Gheorghe si o amaraciune, pentru ca el stie ca Ion o iubeste foarte mult pe Ana, si stie ca acesta si-a jurat sa nu se bage in viata ei, intelegindu-l foarte bine deci pe Ion ca era singura metoda de a o face pe Ana sa isi mai aduca aminte de el. De asemenea, Gheorghe stie ca Ana ar fi foarte fericita daca ea s-ar casatori cu Ion.
O nelamurire: de ce si-a jurat Ion sa nu se bage in viata Anei?

Stii ce mai cred eu? Ca Ana nu ar fi foarte fericita cu Ion, daca s-ar simti inferioara lui.

Last edited by maria-luisa; 26.04.2010 at 16:00:40.
Reply With Quote
Vechi 26.04.2010, 17:15:54
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de maria-luisa Vezi mesajul
O nelamurire: de ce si-a jurat Ion sa nu se bage in viata Anei?

Stii ce mai cred eu? Ca Ana nu ar fi foarte fericita cu Ion, daca s-ar simti inferioara lui.
Ion s-a suparat putin, desi Ana era doar o copila, pentru ca s-a uitat peste revistele sale mai deocheate, desi i-a spus sa nu deschida sertarul ca o pateste. De atunci a lasat-o singura si i-a spus ca are free will, sa faca ce-o vrea.

Pai se spune ca dragostea, cea oarba, ascunde aceste sentimente de inferioritate
Reply With Quote
Vechi 26.04.2010, 17:26:45
Senior Member

Implicit

Citat:
Ion s-a suparat putin, desi Ana era doar o copila, pentru ca s-a uitat peste revistele sale mai deocheate, desi i-a spus sa nu deschida sertarul ca o pateste. De atunci a lasat-o singura si i-a spus ca are free will, sa faca ce-o vrea.

Pai se spune ca dragostea, cea oarba, ascunde aceste sentimente de inferioritate
Doar pentru atat? N-a fost cam aspru totusi? Si oricum, daca dorea sa se casatoreasca cu Ana, ce cauta cu reviste deochiate? :))
Mda...Poate ca aceasta este explicatia pentru comportamentul deochiat al Anei de mai tarziu...

Cum adica "dragostea cea oarba ascunde aceste sentimente de inferioritate"?

Last edited by maria-luisa; 26.04.2010 at 17:46:09.
Reply With Quote
Vechi 26.04.2010, 19:33:49
topcat
Guest

Implicit

Citat:
Doar pentru atat? N-a fost cam aspru totusi? Si oricum, daca dorea sa se casatoreasca cu Ana, ce cauta cu reviste deochiate? :))
Mda...Poate ca aceasta este explicatia pentru comportamentul deochiat al Anei de mai tarziu...

Cum adica "dragostea cea oarba ascunde aceste sentimente de inferioritate"?
Da, numai pentru atit. Nici macar nu stia ce reprezinta. Stia doar ca a primit un avertisment.
Revistele deocheate reprezinta o lume a maturului, unde copilul nu are acces pentru ca nu e pregatit.
Pai, dragostea oarba e... oarba
Reply With Quote
Vechi 26.04.2010, 21:22:27
Senior Member

Implicit

Citat:
Da, numai pentru atit. Nici macar nu stia ce reprezinta. Stia doar ca a primit un avertisment.
Revistele deocheate reprezinta o lume a maturului, unde copilul nu are acces pentru ca nu e pregatit.
Pai, dragostea oarba e... oarba
Hai mai topcat, zau asa... lamureste-ma si pe mine, Ion asta ii e tata sau vrea sa-i fie iubit? Este cam ciudata povesta asta a ta. :)

Nu stiu cum gandeste Ana, dar eu consider ca barbatul si femeia sunt egali, asa au fost creati de catre Dumnezeu si nu vad acest tip de relatie intre Ion si Ana. Mi se pare cam nedrept Ion aici. Putea cel putin sa-i explice ca e ceva pentru adulti si ca-i va explica cand e mai mare si n-o mai rodea atata curiozitatea poate. Acum, drept sa-ti spun, si pe mine m-a ros curiozitatea cand eram mica, mi-am luat o "chelfaneala", iar apoi am fost iertata, nu abandonata. :))

Asa... Sa mergem mai departe. Sa presupunem ca Ion i-a atras atentia Anei. Ce urmeaza? Vor trai fericiti pana la adanci batraneti? :)

Last edited by maria-luisa; 26.04.2010 at 23:05:49.
Reply With Quote
Vechi 26.04.2010, 23:23:02
topcat
Guest

Implicit

Citat:
Hai mai topcat, zau asa... lamureste-ma si pe mine, Ion asta ii e tata sau vrea sa-i fie iubit? Este cam ciudata povesta asta a ta. :)

Nu stiu cum gandeste Ana, dar eu consider ca barbatul si femeia sunt egali, asa au fost creati de catre Dumnezeu si nu vad acest tip de relatie intre Ion si Ana. Mi se pare cam nedrept Ion aici. Putea cel putin sa-i explice ca e ceva pentru adulti si ca-i va explica cand e mai mare si n-o mai rodea atata curiozitatea poate. Acum, drept sa-ti spun, si pe mine m-a ros curiozitatea cand eram mica, mi-am luat o "chelfaneala", iar apoi am fost iertata, nu abandonata. :))

Asa... Sa mergem mai departe. Sa presupunem ca Ion i-a atras atentia Anei. Ce urmeaza? Vor trai fericiti pana la adanci batraneti? :)
Maria-Luisa, iti inteleg curiozitatea si nedumerirea pentru o poveste atit de incurcata, care se putea desfasura intr-un mod mult mai simplu, mai direct si moral. La fel e si a mea, atunci cind incerc sa imi explic unele intimplari, centrale in credinta ortodoxa.
De exemplu, nu inteleg care este totusi sacrificiul lui Hristos. As putea sa inteleg dorinta sa de a experimenta o viata de om si de a ne da noua o lectie de vietuire. Cred ca nu i-a fost usor.
Dar ce a sacrificat el?
Reply With Quote
Vechi 26.04.2010, 23:23:26
eodor nastasa's Avatar
eodor nastasa eodor nastasa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 31.03.2010
Locație: ...
Religia: Ortodox
Implicit

Divan(urile)ele (re)media pro(...) prezinta pe ION, ANA si GHEORGHE in telenoveaua de mare suc(c)es "Tin'te de bidinea ca iau scara" in regia lu' PANTOFU' ARUNCAT'NGEAM(SAUPRIN) pe forumu' de mare ac(c)es...unde teleno(u)velisti asteapta cu mare freamat(sau cu inima la gura, or' cu inima'n gura, nu se stie esact) deznodamantu'... Se sting, luminile...sst, sst...
Vechi 26.04.2010, 23:33:10
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de eodor nastasa Vezi mesajul
...."tin'te de bidinea ca iau scara"
..........
Reply With Quote
Vechi 26.04.2010, 23:41:35
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de eodor nastasa Vezi mesajul
Divan(urile)ele (re)media pro(...) prezinta pe ION, ANA si GHEORGHE in telenoveaua de mare suc(c)es "Tin'te de bidinea ca iau scara" in regia lu' PANTOFU' ARUNCAT'NGEAM(SAUPRIN) pe forumu' de mare ac(c)es...unde teleno(u)velisti asteapta cu mare freamat(sau cu inima la gura, or' cu inima'n gura, nu se stie esact) deznodamantu'... Se sting, luminile...sst, sst...
Deznodamintu nu e cu hepi end, sa stii
Reply With Quote
Răspunde