![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
|
|||
|
|||
|
Convingerea mea este ca nu sunt suficiente pentru mântuire doar anumite fapte ci trebuie ca însusi modul de a fi al omului sa fie schimbat, sa fie caracterizat de permanenta renuntare la voia proprie, la slujirea jertfelnica a lui Dumnezeu.
Mântuirea nu e ceva ce tine doar de alegerea lui Dumnezeu ci si de alegerea omului. Cel care s-a straduit sa-si sadeasca în sine dragostea pentru Dumnezeu, va avea dorinta de a fi cu El si de a-L sluji si în vesnicie, va avea o miscare ascendenta de permanenta apropiere de Dumnezeu. Cel care si-a trait viata în mod egoist va fi caracterizat si în vesnicie de miscarea centrifuga de îndepartare de Dumnezeu. Mântuirea nu este o existenta oarecare ci împartasirea de Fiinta lui Dumnezeu de Care se vor bucura cei ce Îl iubesc. A ne astepta ca în vesnicie Dumnezeu sa fie sluga noastra, hranind poftele noastre egoiste e o prejudecata omeneasca. Suntem liberi sa ne apropiem sau sa ne departam de El prin felul cum alegem sa-I fim placuti sau dimpotriva, sa ne satisfacem propriile placeri.
|
|||
|
|||
|
Citat:
(ai vrut sa fii filosof si nu ti-a iesit, mai incearca, e distractiv) |
|
|
||||
|
||||
|
Se vede ca nu ai habar de Invataturile Sfintilor Parinti ! Este o idee preluata din Sf. Ioan Gura de Aur ! Deci de ai din nou chef de scandal inutil , spune si incepem !
|
|||
|
|||
|
Citat:
Textul pe care l-am citat din postarea ta nu este al Sfantului Ioan Gura de Aur. E completarea ta, dupa ce ai incheiat de citat cuvintele sale. |
|
|
||||
|
||||
|
Gresesti , citeste , si ai sa vezi ca am dreptate , nu eu ci SFINII PARINTI !
|
||||
|
||||
|
Deci nu ai fost atent din start , caci citatul in sine nu era al Sfantului Ioan Gura de Aur , pe cand completarea mea era dintr-o invatatura a Sa , caci el , Sf. Ioan Gura de Aur este unul din Sfintii mei preferati ce niciodata nu ma satur citindu-l . Doamne ajuta !
|
||||
|
||||
|
Citat:
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
![]() |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Simeon Noul Teolog - sfantul 'de o curatie extrema' | Marius22 | Diverse Sarbatori | 9 | 12.03.2012 22:37:44 |
|
|