Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Pocainta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 26.04.2010, 19:44:49
florin1966 florin1966 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.08.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Fani71 Vezi mesajul
Este unul din paradoxurile crestine faptul ca a te culca pe o ureche si a spera prea mult in bunatatea lui Dumnezeu este considerat pacat foarte mare, si ca in acelasi timp ni se spune ca Dumnezeu poate ierta totul si niciodata nu trebuie sa deznadajduim.

Deci, noi cand spunem ca mantuirea este oricand posibila si nu o putem exclude pentru nimeni, nu spunem asta ca sa ne culcam noi pe o ureche, sau ca sa sfatuim pe altii sa faca asa, ci ca sa putem spera 1) pentru cei care au murit (si sa ne putem ruga pt ei) si 2) pentru noi, care ne stim pacatosi, ca daca noi facem un pas, Dumnezeu face 100 catre noi.

Ai pentru asta si exemplul predicii sfantului Ioan Gura de Aur din noaptea de Pasti. Desi in tot postul s-a cantat si vorbit la Biserica despre necesitatea pocaintei si a postului, el vine si ne zice ca sa vina toti, pana si cei care nu au postit, cei din ultimul ceas. Vitelul cel gras este taiat. Moarte, unde iti este boldul?
cati de pe acest sait sunt mantuiti sau se mantuiesc sigur?cine decide mantuirea sau nu si pe ce criterii?putem vorbi mult pe subiect dar un lucru nu trebuie uitat ca mantuirea o da dumnezeu si masura ei este tot la el.ipotetic toti au un pic dreptate dar avem un dreptar dupa care ne orientam iar la final este doar un judecator care decide ce si cine este biruitor
Reply With Quote
Vechi 26.04.2010, 22:25:44
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
În prealabil postat de florin1966 Vezi mesajul
cati de pe acest sait sunt mantuiti sau se mantuiesc sigur?cine decide mantuirea sau nu si pe ce criterii?putem vorbi mult pe subiect dar un lucru nu trebuie uitat ca mantuirea o da dumnezeu si masura ei este tot la el.ipotetic toti au un pic dreptate dar avem un dreptar dupa care ne orientam iar la final este doar un judecator care decide ce si cine este biruitor
Sfantul Apostol Pavel spune :" Ma port aspru cu trupul meu si-l tin in frau, ca nu cumva , dupa ce am propovaduit altora , eu insumi sa fiu lepadat " ( I Cor 9,27 ) Sa fim totdeauna cu ochii spre tarm , dar sa fim totdeauna cu teama si de primejdii . Sa avem totdeauna frica si mare grija de locurile alunecoase.
Vechi 26.04.2010, 22:53:29
Traditie1 Traditie1 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Implicit

Convingerea mea este ca nu sunt suficiente pentru mântuire doar anumite fapte ci trebuie ca însusi modul de a fi al omului sa fie schimbat, sa fie caracterizat de permanenta renuntare la voia proprie, la slujirea jertfelnica a lui Dumnezeu.

Mântuirea nu e ceva ce tine doar de alegerea lui Dumnezeu ci si de alegerea omului. Cel care s-a straduit sa-si sadeasca în sine dragostea pentru Dumnezeu, va avea dorinta de a fi cu El si de a-L sluji si în vesnicie, va avea o miscare ascendenta de permanenta apropiere de Dumnezeu.

Cel care si-a trait viata în mod egoist va fi caracterizat si în vesnicie de miscarea centrifuga de îndepartare de Dumnezeu.

Mântuirea nu este o existenta oarecare ci împartasirea de Fiinta lui Dumnezeu de Care se vor bucura cei ce Îl iubesc.

A ne astepta ca în vesnicie Dumnezeu sa fie sluga noastra, hranind poftele noastre egoiste e o prejudecata omeneasca. Suntem liberi sa ne apropiem sau sa ne departam de El prin felul cum alegem sa-I fim placuti sau dimpotriva, sa ne satisfacem propriile placeri.
Vechi 27.04.2010, 19:53:42
forfota forfota is offline
Banned

Data înregistrării: 24.03.2010
Locație: Ardeal
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Sa fim totdeauna cu ochii spre tarm , dar sa fim totdeauna cu teama si de primejdii . Sa avem totdeauna frica si mare grija de locurile alunecoase.
Privind spre tarm dinspre uscat, sau de pe apa? Ca daca suntem pe apa, orice loc e alunecos.

(ai vrut sa fii filosof si nu ti-a iesit, mai incearca, e distractiv)
Reply With Quote
Vechi 27.04.2010, 19:56:22
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
În prealabil postat de forfota Vezi mesajul
Privind spre tarm dinspre uscat, sau de pe apa? Ca daca suntem pe apa, orice loc e alunecos.

(ai vrut sa fii filosof si nu ti-a iesit, mai incearca, e distractiv)
Se vede ca nu ai habar de Invataturile Sfintilor Parinti ! Este o idee preluata din Sf. Ioan Gura de Aur ! Deci de ai din nou chef de scandal inutil , spune si incepem !
Vechi 27.04.2010, 20:00:34
Banned

Implicit

Citat:
Se vede ca nu ai habar de Invataturile Sfintilor Parinti ! Este o idee preluata din Sf. Ioan Gura de Aur ! Deci de ai din nou chef de scandal inutil , spune si incepem !

Textul pe care l-am citat din postarea ta nu este al Sfantului Ioan Gura de Aur. E completarea ta, dupa ce ai incheiat de citat cuvintele sale.
Reply With Quote
Vechi 27.04.2010, 20:02:24
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Textul pe care l-am citat din postarea ta nu este al Sfantului Ioan Gura de Aur. E completarea ta, dupa ce ai incheiat de citat cuvintele sale.
Gresesti , citeste , si ai sa vezi ca am dreptate , nu eu ci SFINII PARINTI !
Vechi 27.04.2010, 20:17:54
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Deci nu ai fost atent din start , caci citatul in sine nu era al Sfantului Ioan Gura de Aur , pe cand completarea mea era dintr-o invatatura a Sa , caci el , Sf. Ioan Gura de Aur este unul din Sfintii mei preferati ce niciodata nu ma satur citindu-l . Doamne ajuta !
Vechi 27.04.2010, 20:33:40
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Deci nu ai fost atent din start , caci citatul in sine nu era al Sfantului Ioan Gura de Aur , pe cand completarea mea era dintr-o invatatura a Sa , caci el , Sf. Ioan Gura de Aur este unul din Sfintii mei preferati ce niciodata nu ma satur citindu-l . Doamne ajuta !
Problema mantuirii , ca sa-i spun astfel , nici nu poate fi abordata dupa mintea noastra , ci cu multa smerenie trebuie sa urmam sfatul lor al SFINTILOR PARINTI , care au dovedit maiestria in lupta cu ei insusi si cu puterile intunericului . Dintre SFINTII PARINTI ce au cele mai cu folos sfaturi in acest sens , amintesc pe Sf. Vasile cel Mare , Ioan Gura de Aur , Teofan Zavoratul , Ioan Casian , Efrem Sirul , Siluan Atohnitul , Nicodim Aghiotirul , etc . Doamne ajuta !
Vechi 28.04.2010, 16:26:20
Banned

Implicit

Citat:
E induiosator si de admirat ca nu te saturi cintind din scrierile Sfintilor Parinti, insa cred ca atunci cand le folosim gandurile e mai bine sa citam cu exactitate, iar nu ca sectarii care scot din context si apoi ne dau peste gura cu vorbele sfinte. Asadar sa nu rastalmacim cum ne vine pe moment pentru a nu denatura sensul. Sunt convins ca Sfantul Ioan Gura de Aur a fost clar si limpede in ceea ce a scris (referitor la ceea ce vroiai sa spui folosindu-i numele), insa ce a iesit din memoria ta este o contradictie.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Simeon Noul Teolog - sfantul 'de o curatie extrema' Marius22 Diverse Sarbatori 9 12.03.2012 22:37:44