Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 27.04.2010, 09:33:37
FiulRisipitor's Avatar
FiulRisipitor FiulRisipitor is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.08.2009
Locație: Germania
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru FiulRisipitor
Implicit

Citat:
În prealabil postat de topcat Vezi mesajul
Conteaza sau nu daca sacrificiul e real?
Pai daca sacrificiul nu ar fi real ar fi o minciuna, si cu minciuna nu poti pune inceput bun. Nu are rost sa o invete pe Ana sa minta (mai dvereme sau mai tarziu va afla adevarul), mai bine sa o invete sacrificiul, sa-i dea un exmplu demn de urmat.
Reply With Quote
Vechi 27.04.2010, 09:49:49
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de FiulRisipitor Vezi mesajul
Pai daca sacrificiul nu ar fi real ar fi o minciuna, si cu minciuna nu poti pune inceput bun. Nu are rost sa o invete pe Ana sa minta (mai dvereme sau mai tarziu va afla adevarul), mai bine sa o invete sacrificiul, sa-i dea un exmplu demn de urmat.
Ce anume a sacrificat Hristos?
Reply With Quote
Vechi 27.04.2010, 10:07:10
FiulRisipitor's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Pai eu cred asa: Hristos ca sa ofere cel mai bun exemplu a luat chip de om, si noi credem ca el eram si om in adevaratul sens al cuvantul dar si Dumnezeu. Iar in calitate de om era capabil sa simta toata suferinta, si tot ce ar fi simtit un om in locul Lui. Deci in calitate de om s-a sacrificat pe el insusi. Apoi noi il vedem pe Dumnezeu ca tata, deci pune-te in locul Lui si imagineaza-ti ca copii tai sunt ca si oamenii de asculatori. Apoi lucru mic este sa rabzi toate cate fac copii tai dupa ce te-ai pus si in locul lor numai sa le arati ce este bine? Nu numai le-ai spus ce sa faca dar i-ai luat de mana si le-ai si aratat cum, iar ei.... Si asta e un sacrificiu, stiu e din iubire, dar tot sacrificiu se cheama.

Presupun ca nu vei fi multumit cu raspunsul meu dar poate ti se ofera o explicatie mai buna din partea altor forumisti.
Reply With Quote
Vechi 27.04.2010, 10:43:23
topcat
Guest

Implicit

Citat:
Pai eu cred asa: Hristos ca sa ofere cel mai bun exemplu a luat chip de om, si noi credem ca el eram si om in adevaratul sens al cuvantul dar si Dumnezeu. Iar in calitate de om era capabil sa simta toata suferinta, si tot ce ar fi simtit un om in locul Lui. Deci in calitate de om s-a sacrificat pe el insusi.
Sacrificiul implica renuntarea la ceva pretios pentru cel ce face sacrificiul. Ce este acel ceva pretios pentru Hristos si de ce e pretios?

Citat:
Apoi noi il vedem pe Dumnezeu ca tata, deci pune-te in locul Lui si imagineaza-ti ca copii tai sunt ca si oamenii de asculatori. Apoi lucru mic este sa rabzi toate cate fac copii tai dupa ce te-ai pus si in locul lor numai sa le arati ce este bine? Nu numai le-ai spus ce sa faca dar i-ai luat de mana si le-ai si aratat cum, iar ei.... Si asta e un sacrificiu, stiu e din iubire, dar tot sacrificiu se cheama.
Imi pot imagina un om care sa (nu) rabde, sa se enerveze, sa iubeasca, sa arate cu planse exemplificatoare, insa, oricit m-as stradui, nu-mi pot imagina o ratiune omnipotenta, omniscienta si omniprezenta facind acelasi lucru :)
Citat:
Presupun ca nu vei fi multumit cu raspunsul meu dar poate ti se ofera o explicatie mai buna din partea altor forumisti.
Presupun ca nici tu nu esti multumit, daca iti pui aceasta problema
Reply With Quote
Vechi 27.04.2010, 10:52:03
FiulRisipitor's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
omnipotenta, omniscienta si omniprezenta facind acelasi lucru
pai daca e omnipotenta poate face acest lucru....

Citat:
Presupun ca nici tu nu esti multumit, daca iti pui aceasta problema
Multumit sunt dar nu pot explica, nu am cuvintele si cunostintele necesare si asa cum iti spuneam aici

http://crestinortodox.ro/forum/showt...t=9226&page=15

am ajuns la concluziile mele experimentand.
Reply With Quote
Vechi 27.04.2010, 11:53:25
maria-luisa maria-luisa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.12.2009
Implicit

Citat:
este vorba despre renuntarea la ego, care este principala manifestare a lui Satan in om. Prin renuntarea la ego devii instrument al Divinitatii, capabil sa cuprinzi in tine toate fiintele vii. Imi pare rau doar ca nu este inteles asa cum trebuie. Este atat de frumos sa fii om, dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu...
Reply With Quote
Vechi 27.04.2010, 12:25:38
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de maria-luisa Vezi mesajul
este vorba despre renuntarea la ego, care este principala manifestare a lui Satan in om. Prin renuntarea la ego devii instrument al Divinitatii, capabil sa cuprinzi in tine toate fiintele vii. Imi pare rau doar ca nu este inteles asa cum trebuie. Este atat de frumos sa fii om, dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu...
Mie imi pare rau ca aveti impresia ca pentru a fi un om frumos trebuie sa renunti la ceea ce te separa pina la urma de dobitoace: ratiunea, ego-ul.
Reply With Quote
Vechi 27.04.2010, 12:31:55
Senior Member

Implicit

Citat:
Mie imi pare rau ca aveti impresia ca pentru a fi un om frumos trebuie sa renunti la ceea ce te separa pina la urma de dobitoace: ratiunea, ego-ul.
Ma refer la natura egoista a omului care vrea totul pentru satisfacerea nevoilor lui, in detrimentul altor fiinte vii. Egoismul care face rau. Ratiunea, ca si dragostea sunt atribute de pret primite de la Dumnezeu prin care omul poate fi dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu. Dar trebuie sa existe un echilibru intre cele doua. In esenta, toata biblia ar putea fi rezumata astfel: ce tie nu-ti place, altuia nu-i face, iubeste-ti aproapele ca pe tine insuti si iubeste-L pe Dumnezeu cu toata fiinta ta.
Reply With Quote
Vechi 27.04.2010, 12:59:46
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de maria-luisa Vezi mesajul
Ma refer la natura egoista a omului care vrea totul pentru satisfacerea nevoilor lui, in detrimentul altor fiinte vii. Egoismul care face rau. Ratiunea, ca si dragostea sunt atribute de pret primite de la Dumnezeu prin care omul poate fi dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu. Dar trebuie sa existe un echilibru intre cele doua. In esenta, toata biblia ar putea fi rezumata astfel: ce tie nu-ti place, altuia nu-i face, iubeste-ti aproapele ca pe tine insuti si iubeste-L pe Dumnezeu cu toata fiinta ta.
"ce tie nu-ti place, altuia nu-i face"... aici as avea de facut o completare: pentru ca unora le place sa fie masochisti si altora sadici, cred ca ce am spus ar trebui sa cuprinda cele 10 porunci lasate de Dumnezeu pentru toti oamenii...
Reply With Quote
Vechi 27.04.2010, 12:35:22
FiulRisipitor's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Depinde ce intelegi prin EGO. Din cate stiu eu EGO inseamna EUL fiecaruia, personalitatea... nu trebuie sa renunti la EU ci sa-l folosesti asa cum trebuie. EUL dauneaza doar cand alimenteaza egoismul, cand pui EU in fata tuturor lucrurilor: EU sunt cel mai important... etc etc... si culminand cu: EU sunt Dumnezeu(creatia vrea sa ia locul Creatorului)!
Reply With Quote
Răspunde