Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sectiune dedicata profesorilor de religie
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 26.04.2010, 22:44:40
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de gavriil Vezi mesajul
La copii nu poti vorbi de ratiune.Faptul ca fac unele conexiuni sau pun unele intrebari asta nu e ratiune pentru ca copilul din instinct face aceste lucruri.
Faptul ca unii copii au o intelegere mai mare ca altii nu inseamna ca au ratiune .
Faptul ca sint capabili de lucruri uimitoare nu are nici o legatura cu ratiunea ca sa ajunga la ratiune au nevoie de multa informatie si so proceseze dupa aceea sa o aplice atunci intervine ratiunea pe care de obicei o au numai cei care au ceva ani pe pamint.
N-ai auzit de la colegii de forum ca deja la 7-10 ani trebuie sa fie in stare sa dezbata pe teme de mantuire? Sa se pocaiasca si sa regrete sincer ca a copiat? Altfel risca frigarea?
Reply With Quote
Vechi 27.04.2010, 07:30:48
konijiro's Avatar
konijiro konijiro is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.04.2009
Implicit

Citat:
Faptul ca sint capabili de lucruri uimitoare nu are nici o legatura cu ratiunea ca sa ajunga la ratiune au nevoie de multa informatie si so proceseze dupa aceea sa o aplice atunci intervine ratiunea pe care de obicei o au numai cei care au ceva ani pe pamint.
Ratiunea nu se bazeaza pe informatie acumulata, ca nu discutam de cultura generala. Ratiunea si gandirea critica sunt abilitati cognitive care se pot educa de la o varsta frageda. Sunt unelte de evaluare a realitatii inconjuratoare, nimic mai mult.
Traieste o viata implinita. Daca exista zei, si sunt drepti, nu le va pasa cat de devotat lor ai fost, ci vei fi binevenit datorita virtutilor de care ai dat dovada de-a lungul vietii. Daca exista zei, si sunt nedrepti, oricum nu ai vrea sa le fi devotat lor. Iar daca nu exista zei, atunci vei fi disparut pur si simplu, dar vei fi trait o viata nobila, care va ramane in amintirile celor dragi. - Marc Aureliu
Question everything.
Reply With Quote
Vechi 27.04.2010, 09:11:04
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
La copii nu poti vorbi de ratiune.Faptul ca fac unele conexiuni sau pun unele intrebari asta nu e ratiune pentru ca copilul din instinct face aceste lucruri.
Faptul ca unii copii au o intelegere mai mare ca altii nu inseamna ca au ratiune .
Se pare ca va contraziceti intre voi, credinciosii.
In alta parte, cand a fost vorba de pacatele copiilor, ne-am contrazis cu voi pe tema ratiunii acestora.
Si voi sustineati ca acestia sunt pasibili de pedeapsa (divina) si la 7 ani intrucat au ratiune si sunt raspunzatori de faptele lor.
Reply With Quote
Vechi 27.04.2010, 09:50:58
crissta crissta is offline
Junior Member

Data înregistrării: 22.02.2010
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Dumnezeu este in sufletul fiecarei fiinte fie ca recunoaste sau nu.Si animalele il recunosc pe Dumnezeu ca si creator si traiesc dupa "un calendar anume scris de Dumnezeu"(desi oamenii au intervenit in modul lor de viata spargand chiar codurile lor genetice).Copiii il iubesc pe Dumnezeu pentru ca il simt in ei .Daca nu il recunosc ca Tata mai tarziu este din pricina parintilor si a profesorilor de religie care nu stiu sa il dezvaluie pe Domnul celor mici.E foarte buna religia in scoli,caci macar le aminteste de BUNATATEA lui Dumnezeu.Iar cei care se leaga de pedepsele ceresti sa ne spuna de cate ori au trecut cu vederea greseli mai mari sau mai mici subordonatilor,prietenilor sau chiar familiei. Nu fiti ipocriti,caci asa cum zicea cineva ,de JUDECATA nu scapam.... si viata trece foarte repede...ca o vacanta.Hristos a inviat!
Reply With Quote
Vechi 27.04.2010, 10:13:10
Dumitru73's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de crissta Vezi mesajul
Dumnezeu este in sufletul fiecarei fiinte fie ca recunoaste sau nu.Si animalele il recunosc pe Dumnezeu ca si creator si traiesc dupa "un calendar anume scris de Dumnezeu"(desi oamenii au intervenit in modul lor de viata spargand chiar codurile lor genetice).Copiii il iubesc pe Dumnezeu pentru ca il simt in ei .Daca nu il recunosc ca Tata mai tarziu este din pricina parintilor si a profesorilor de religie care nu stiu sa il dezvaluie pe Domnul celor mici.E foarte buna religia in scoli,caci macar le aminteste de BUNATATEA lui Dumnezeu.Iar cei care se leaga de pedepsele ceresti sa ne spuna de cate ori au trecut cu vederea greseli mai mari sau mai mici subordonatilor,prietenilor sau chiar familiei. Nu fiti ipocriti,caci asa cum zicea cineva ,de JUDECATA nu scapam.... si viata trece foarte repede...ca o vacanta.Hristos a inviat!
Eu unul nu am zis niciodata ca ar trebui retrasa religia din scoli.
Dar atentie, vorbim de religie, nu de crestinism.
E o diferenta.
Imagineaza-ti ca traiesti intr-un sat din Dobrogea unde religia majoritara este islamul.
Ti-ar conveni ca ai tai copii sa fie obligati sa invete Coranul la scoala?
Sau daca ai trai in Norvegia, tara majoritar atee, ti-ar conveni sa le fie predat ateismul?
Reply With Quote
Vechi 27.04.2010, 10:15:10
Dumitru73's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de crissta Vezi mesajul
Iar cei care se leaga de pedepsele ceresti sa ne spuna de cate ori au trecut cu vederea greseli mai mari sau mai mici subordonatilor,prietenilor sau chiar familiei.
De multe ori. Dar aici nu ne refeream la "mine", omul, ci la Dumnezeu.
Reply With Quote
Vechi 27.04.2010, 10:37:09
Ionela962 Ionela962 is offline
Banned

Data înregistrării: 27.04.2010
Angry cum poti spune asa ceva?

Citat:
În prealabil postat de getagrip Vezi mesajul
Este imbucurator faptul ca dupa atatia ani se scoate in sfarsit religia din scoli. Cei care isi doresc un suflet la fel de imaculat ca si creierul, sa opteze pt profesori particulari. Sub supravegherea parintilor, de preferinta, pt a nu avea surprize de genul celei de la Caldarusani. In cadrul invatamantului obligatoriu, copiii au nevoie de cunostinte care sa ii ajute in viata, nu de povesti cu balauri vandute pe post de adevaruri. La urma urmei, e si ridicol sa inveti la ora 9 la Biologie despre evolutie, iar la ora 10 sa vina nenea parintele si sa iti explice ca alea sunt minciuni, totul sub indemnul 'crede si nu cerceta'. Dupa care sa le ceara bani pt biserica.

Astept cu nerabdare ziua in care bisericile, moscheile si toate lacasurile de cult din lume vor fi vizitate doar de catre turisti, la fel ca templele din Grecia, alte vestigii parasite ale unor zei inchipuiti de oameni prea inapoiati pt a-si putea explica fenomenele inconjuratoare. Eu nu voi mai prinde ziua aceea, probabil nici copiii mei, dar acest lucru se va intampla inevitabil, iar Biblia va lua loc in raft langa Legendele Olimpului, unde ii e locul.

Nu pot sa cred ca cineva poate spune un asemenea lucru.Si mai ales ma deranjeaza faptul ca ai zis ca Biblia trebuie sa stea langa legendele olimpului.Daca nu iti comvine ca se preda religia in scoli treaba ta...nimeni nu te obliga sa inveti religia.E alegerea ta.Dar decat sa spui asemenea lucruri mai bine taci.Eu invat religia in scoala si imi pare rau cu nu am mai mult de o ora pe saptamana...dar asta e...eu un ma plang de asta asa ca daca nu iti comvine ceva gaseste-ti pe altcineva cui sa-i spui.M-a deranjat foarte tare ce ai spus.

Va rog sa ma iertati daca am spus ceva gresit.
Reply With Quote
Vechi 27.04.2010, 15:17:50
gavriil gavriil is offline
Banned

Data înregistrării: 04.11.2005
Locație: Galati
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru gavriil
Implicit

Citat:
În prealabil postat de topcat Vezi mesajul
N-ai auzit de la colegii de forum ca deja la 7-10 ani trebuie sa fie in stare sa dezbata pe teme de mantuire? Sa se pocaiasca si sa regrete sincer ca a copiat? Altfel risca frigarea?
Asta e problema lor nu a mea.
Daca DUMNEZEU ar gindi ca oamenii lumea nu ar fi existat.
Un copil atinge maturitatea deplina la 21 de ani si tot nu are o ratiune bine stabilita asa ca e mult de lucrat .

Faptul ca un copil copie la scoala o sa se vada mai tirziu in cultura lui generala sau ceea ce stie sa faca dar asta nu are nici o treaba cu credinta sau ca o sa aiba probleme cu iadul pentru ca a copiat la scoala.Numai oamenii cu un creier cu probleme poate spune asa ceva.
Cunostintele pe care le asimileaza copilul la scoala are legatura stricta cu lumea fizica si nu are ce sa faca cu ele in lumea spirituala cind omul moare toata cunoasterea materiala se pierde.
Reply With Quote
Vechi 27.04.2010, 15:23:35
Dumitru73's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Asta e problema lor nu a mea.
Daca DUMNEZEU ar gindi ca oamenii lumea nu ar fi existat.
Un copil atinge maturitatea deplina la 21 de ani si tot nu are o ratiune bine stabilita asa ca e mult de lucrat .

Faptul ca un copil copie la scoala o sa se vada mai tirziu in cultura lui generala sau ceea ce stie sa faca dar asta nu are nici o treaba cu credinta sau ca o sa aiba probleme cu iadul pentru ca a copiat la scoala.Numai oamenii cu un creier cu probleme poate spune asa ceva.
Cunostintele pe care le asimileaza copilul la scoala are legatura stricta cu lumea fizica si nu are ce sa faca cu ele in lumea spirituala cind omul moare toata cunoasterea materiala se pierde.
Pai eu ca necredincios ce sa mai cred?
Tu imi spui ca un copil atinge maturitatea deplina la 21 de ani, iar altul imi da ca exemplu baietelul de 11-13 ani, prins cu "cucul" in mana si care trebuie sa mearga in iad, pentru ca a murit nespovedit si nepocait.
Eu ce sa inteleg? Nu ti se pare cam extremist?
Reply With Quote
Vechi 27.04.2010, 15:25:49
gavriil gavriil is offline
Banned

Data înregistrării: 04.11.2005
Locație: Galati
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru gavriil
Implicit

Citat:
În prealabil postat de konijiro Vezi mesajul
Ratiunea nu se bazeaza pe informatie acumulata, ca nu discutam de cultura generala. Ratiunea si gandirea critica sunt abilitati cognitive care se pot educa de la o varsta frageda. Sunt unelte de evaluare a realitatii inconjuratoare, nimic mai mult.
Ratiunea pe care o arati tu e doar o informatie pe care o arati copilului si el o poate intelege in forma pe care io arati tu dar el trebuie sa aiba capacitatea de a intelege singur prin propria gindire numai atunci putem vorbi de ratiune la un copil ear asta e foarte rar poate la cei care sint genii ear asta sare de la regula.Daca vorbim de genii atunci ai dreptate dar eu vorbesc de majoritate nu de exceptii pentru ca altfel ar fi si reversul geniilor care sint idiotii.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Scoaterea Episclezei adelin Biserica Ortodoxa Romana 40 14.02.2011 12:50:25
Patriarhia Bulgariei -cere reintroducerea RELIGIEI in scoli cristiboss56 Stiri, actualitati, anunturi 0 10.10.2010 19:56:58
Predarea religiei in scoli Mirean Biserica Ortodoxa Romana 229 05.10.2010 21:46:18
Pastrarea religiei in scoli laurschepsis Generalitati 15 22.11.2009 23:26:44