Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 27.04.2010, 11:19:51
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de topcat Vezi mesajul
Repet: ce a pierdut Hristos prin jertfa sa?
N-a pierdut nimic, din contra, ne-a castigat noua posibilitatea iesirii din moarte.

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote
Vechi 27.04.2010, 11:25:38
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de maria-luisa Vezi mesajul
este vorba despre renuntarea la ego, care este principala manifestare a lui Satan in om. Prin renuntarea la ego devii instrument al Divinitatii, capabil sa cuprinzi in tine toate fiintele vii. Imi pare rau doar ca nu este inteles asa cum trebuie. Este atat de frumos sa fii om, dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu...
Mie imi pare rau ca aveti impresia ca pentru a fi un om frumos trebuie sa renunti la ceea ce te separa pina la urma de dobitoace: ratiunea, ego-ul.
Reply With Quote
Vechi 27.04.2010, 11:27:42
FiulRisipitor's Avatar
FiulRisipitor FiulRisipitor is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.08.2009
Locație: Germania
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru FiulRisipitor
Implicit

Citat:
De aici: "Una din functii e cea de plata pentru pacatele omenirii"
Eu ti-am spus ce cred eu.

Citat:
Cum adica?
Greseala omului a fost ca s-a indepartat de Dumnezeu prin neascultare. Hristos i-a aratat ca nu trebuie sa continue in aceasta greseala, poate reveni la starea cea dintai pentru ca Dumnezeu este unul iertator, iubitor si rabdator. Dar pentru a reveni trebuie ca omul sa-l imite pe Dumnezeu, iar acum are exemplul lui Hristos. Nici oamenii nu stau impreuna daca diferentele de caracter sunt foarte mari.

Citat:
Sigur ca pina la urma jertfa e pentru a cistiga ceva, pe total. Tot ceea ce facem este pina la urma pentru a cistiga Doar ca unii nu vor sa recunoasca :)
Dar nu asta e neintelegerea mea; animalul era totusi, pierdut. Cel jertfit pierdea ceva. Ce a pierdut Hristos?
Nu cred ca era absolut necesar ca Hristos(sau Dumnezeu) sa piarda ceva. Tu cand iti ierti copilul pentru o greseala si ii dai exemplu bun ce pierzi?
Reply With Quote
Vechi 27.04.2010, 11:31:55
maria-luisa maria-luisa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.12.2009
Implicit

Citat:
Mie imi pare rau ca aveti impresia ca pentru a fi un om frumos trebuie sa renunti la ceea ce te separa pina la urma de dobitoace: ratiunea, ego-ul.
Ma refer la natura egoista a omului care vrea totul pentru satisfacerea nevoilor lui, in detrimentul altor fiinte vii. Egoismul care face rau. Ratiunea, ca si dragostea sunt atribute de pret primite de la Dumnezeu prin care omul poate fi dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu. Dar trebuie sa existe un echilibru intre cele doua. In esenta, toata biblia ar putea fi rezumata astfel: ce tie nu-ti place, altuia nu-i face, iubeste-ti aproapele ca pe tine insuti si iubeste-L pe Dumnezeu cu toata fiinta ta.
Reply With Quote
Vechi 27.04.2010, 11:35:22
FiulRisipitor's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Depinde ce intelegi prin EGO. Din cate stiu eu EGO inseamna EUL fiecaruia, personalitatea... nu trebuie sa renunti la EU ci sa-l folosesti asa cum trebuie. EUL dauneaza doar cand alimenteaza egoismul, cand pui EU in fata tuturor lucrurilor: EU sunt cel mai important... etc etc... si culminand cu: EU sunt Dumnezeu(creatia vrea sa ia locul Creatorului)!
Reply With Quote
Vechi 27.04.2010, 11:49:02
Senior Member

Implicit

"Dar pentru a reveni trebuie ca omul sa-l imite pe Dumnezeu, iar acum are exemplul lui Hristos. Nici oamenii nu stau impreuna daca diferentele de caracter sunt foarte mari."

Stii care-i tragedia? Ca unii il imita atat de bine, incat se rastignesc la propriu, ceea ce este deja o boala...
Reply With Quote
Vechi 27.04.2010, 11:50:24
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de FiulRisipitor Vezi mesajul
Greseala omului a fost ca s-a indepartat de Dumnezeu prin neascultare. Hristos i-a aratat ca nu trebuie sa continue in aceasta greseala, poate reveni la starea cea dintai pentru ca Dumnezeu este unul iertator, iubitor si rabdator. Dar pentru a reveni trebuie ca omul sa-l imite pe Dumnezeu, iar acum are exemplul lui Hristos. Nici oamenii nu stau impreuna daca diferentele de caracter sunt foarte mari.
Si ca sa il si impresioneze i-a spus S A C R I F I C I U.
Repet, sint de acord cu versiunea metaforica a exemplului propriu. Nu inteleg totusi care era sacrificiul
Citat:
În prealabil postat de FiulRisipitor Vezi mesajul
Nu cred ca era absolut necesar ca Hristos(sau Dumnezeu) sa piarda ceva. Tu cand iti ierti copilul pentru o greseala si ii dai exemplu bun ce pierzi?
Era absolut necesar sa iarda ceva, pentru ca asta e definitia sacrificiului, daca punem de o parte (si ai pus-o) ipoteza zeului razbunator si dornic de sacrificii inutile.
Nu pierd nimic dar nici nu pretind ca ma sacrific pentru el in acest fel
Reply With Quote
Vechi 27.04.2010, 11:58:01
FiulRisipitor's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
"Dar pentru a reveni trebuie ca omul sa-l imite pe Dumnezeu, iar acum are exemplul lui Hristos. Nici oamenii nu stau impreuna daca diferentele de caracter sunt foarte mari."

Stii care-i tragedia? Ca unii il imita atat de bine, incat se rastignesc la propriu, ceea ce este deja o boala...
Nu ziceam de acest fel de imitare...
Reply With Quote
Vechi 27.04.2010, 11:59:46
Senior Member

Implicit

Citat:
Ma refer la natura egoista a omului care vrea totul pentru satisfacerea nevoilor lui, in detrimentul altor fiinte vii. Egoismul care face rau. Ratiunea, ca si dragostea sunt atribute de pret primite de la Dumnezeu prin care omul poate fi dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu. Dar trebuie sa existe un echilibru intre cele doua. In esenta, toata biblia ar putea fi rezumata astfel: ce tie nu-ti place, altuia nu-i face, iubeste-ti aproapele ca pe tine insuti si iubeste-L pe Dumnezeu cu toata fiinta ta.
"ce tie nu-ti place, altuia nu-i face"... aici as avea de facut o completare: pentru ca unora le place sa fie masochisti si altora sadici, cred ca ce am spus ar trebui sa cuprinda cele 10 porunci lasate de Dumnezeu pentru toti oamenii...
Reply With Quote
Vechi 27.04.2010, 12:02:27
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
N-a pierdut nimic, din contra, ne-a castigat noua posibilitatea iesirii din moarte.
Atunci unde e sacrificiul?
Sa nu-mi spui ca in suferinta indurata pe timpul cit era om, ca n-a trait toate suferintele pe care le infrunta omul pe Pamint
Reply With Quote
Răspunde