Citat:
În prealabil postat de penticostalulmantuibil
Deci, fiind membra a Bisericii Baptiste, doar pentru ca ai vrut e experienta noua, ai incalcat recomadarile si invataturile "ierarhilor" tai din aceea vreme. Mie aceasta atitudine a ta imi spune multe. Si nu suna chiar foarte bine. Te sfatuiesc ca in BO sa nu mai procedezi in acelasi fel.
Cred ca exagerezi. In nicio biserica nu exista nici un motiv ca omul care a primit un dar duhovnicesc sa fie considerat "persoana superioara" sau sa fie inaltat. Singurul care merita sa fie inaltat este Dumnezeu. Oamenii care au daruri reale sunt smeriti.
Ca tu ai luat-o ca pe o mare onoare, sau ca pe o rasplata este o greseala a ta. Dar nu-i face pe altii vinovati pentru ea.
Nu ai nici un mandat sa fii purtatorul de cuvant al penticostalilor. Nu cunosti suficient credinta si convingerile lor si depui multe marturii eronate.
Scopul vorbirii in limbi este clar si a fost expus in repetate randuri pe topic: zidirea (intarirea, fortificarea, consolidarea) credinciosului si a bisericii (atunci cand e urmata de darul talmacirii).
Penticostalii nu cred in doctrina crestinilor completi.
Ei ii considera nedesavarsiti pe toti crestinii, inclusiv pe ei. Doar Iisus este complet. Noi toti ceilalti suntem intr-un proces.
|
Ma mira, dar si ma bucura, reactia ta.Este adeverirea ca spun 'ADEVARUL, ADEVARAT' si ca marturia mea a atins punctul nevralgic.
Sunt convinsa ca tu crezi sincer ceea ce afirmi pentru ca altfel n-ai fi asa virulent si nu te-ar durea marturia mea.
Dar tot ceea ce-mi spui este "varianta pentru ziaristi" adica fatada vopsita frumos si prezentata in cea mai perfecta stare ,ca ceva 'teoretic 'pur si simplu.Este ceea ce se repeta ca un lait motiv pentru ca bietii oameni sa creda in puritatea ideologiei lor si sa accepte 'punerea mainilor'. Stiu ce 'dureros' este pentru tine sa prezint astfel ceea ce voi considerati cea mai puternica manifestare a duhului.
Dar nu pot sa tac si sa nu fac dovada Adevarului!Eu am avantajul de a putea face diferenta intre o viziune neoprotestanta si una ortodoxa despre "Darurile Duhului Sfant", prin experimentarea directa a amandurora.
Diferenta intre ceea ce predica si ceea ce se practica efectiv este ca de la cer la pamant.