![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
|||||
|
|||||
|
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Scopul vorbirii in limbi este clar si a fost expus in repetate randuri pe topic: zidirea (intarirea, fortificarea, consolidarea) credinciosului si a bisericii (atunci cand e urmata de darul talmacirii). Citat:
Ei ii considera nedesavarsiti pe toti crestinii, inclusiv pe ei. Doar Iisus este complet. Noi toti ceilalti suntem intr-un proces. |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Stii foarte bine ca ce a spus Gabriela, am spus si eu de multe ori. Mai ales faptul ca cel ce "vorbeste in limbi" e considerat "cel mai tare din parcare" (si astfel intervine mandria... celui in cauza). In afara faptului ca duce la fanatism si la mandrie desarta, nu vad nici o zidire... nici a credinciosului si nici a bisericii. Zidirea cred ca vine (cel putin in vremurile pe care le traim) dintr-o smerenie deplina, dintr-o iubire profunda catre Dumnezeu si catre semeni. Si hai sa fim seriosi, voi va considerati singurii mantuiti... Nimeni altcineva nu are nici o sansa in afara de voi... Recunoaste ca avem dreptate
|
|||
|
|||
|
Citat:
A te mandri cu vreun dar pe care l-ai primit de la Dumnezeu, e o dovada clara esti imatur spiritual. Citat:
Astea-s povesti spuse de oameni, Lacrimi. Asa ne place noua, tuturor sa ne mandrim: "eu sunt mai mantuit ca tine!", "noi suntem mai buni crestini ca voi!". Dar chestiile astea le zic copiii in fiecare biserica, nu doar la penticostali. De altfel mantuirea nu are de a face cu apartenenta la o confesiune religioasa. Are de a face cu iubirea de Dumnezeu, cu credinta adevarata, cu viata plina de fapte bune. |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
In mare parte sunt de acord cu ce zici... Dar hai sa vedem: cu ce nu esti tu de acord sau ce ti se pare "neinregula" in ortodoxie?...
|
||||
|
||||
|
Din nou observ un fenomen ciudat, negare cat incape...si atac asiduu!!
Penticostalul si Doriana, probabil ca voi uitati ca Gabriella a dat o marturie a ceea ce simtea in acel moment, ea fiind dintre aceia...in momentul ala. Pe ce baza refuzati sa credeti ca Gabriela a fost doar unul dintre cei care credeau ca ea, care priveau lucrurile ca ea...si care a experimentat ceea ce vedem si noi din exterior? Nu a gandit nimeni ca ea ar fi purtatorul de cuvant al penticostalilor, ci doar ca a expus ceea ce a simtit atunci, ceva ce a identificat si in randul altora...deci de ce nu ascultati si voi cele spuse de ea, si poate sa va puneti intrebarea daca nu cumva sunt mai multi care simt asa?
|
||||
|
||||
|
Ce parere ati avea( Penticostalul, si Doriana), despre un penticostal ( sau de ce nu, mai multisori) care nu fumeaza, nu injura, nu bea, se poarta frumos cu toti, face milostenie...insa ferit de ochiul aspru focusat pe anumite patimi, sa stea in top fix pacatul mandriei, al stimei de sine exagerata, vazanadu-se ca ales, pacat survenit tocmai in urma primirii arhicunoscutului " dar"?
Mai exact, cum identificati acest pacat in randul crestinilor din comunitate, si mai cu seama in randul celor daruiti?
Doamne ajuta-ne si ai mila de noi pacatosii! Last edited by AndruscaCIM; 28.04.2010 at 01:18:01. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Citat:
Citat:
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 Last edited by Doriana; 28.04.2010 at 03:13:56. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
||||
|
||||
|
Citat:
Ai cantat vreodata pe o scena, ai primit aplauze, ai privit ochi atintiti asupra ta, laude? Eu cred ca si despre asta e vorba...in cazul unora, si asa ajung sa se simta persoane importante=crestini adevarati=daruiti=lipsiti de pacat=merituosi=demni de laudat!!! Citat:
Spusesei ca Duhul Sfant pleaca imediat ce un penticostal e chinuit de duhul mandriei, slavei desarte...bla bla, iar eu te intreb, daca Duhul Sfant pleaca...cine ar putea veni in loc, pentru a-i da impresia penticostastului ca e in continuare daruit, si are aceleasi trairi? Exista intregi comunitati de carismatici, care se sprijina in aceste manifestari, automat ca fiind numai de la Duhul Sfant, deci cine ii stapaneste...daca Duhul Sfant pleaca in momentul in care ceva incepe sa fie in neregula cu daruitul?
|
|||
|
|||
|
De ce provoci omu'? In adevarata ortodoxie nu e nimic in neregula.
|
![]() |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Despre vorbirea cu mortii | strajeru | Secte si culte | 2 | 09.04.2018 23:32:16 |
| Care este adevarul despre vorbirea in limbi ? | petrut-angel | Secte si culte | 1534 | 12.03.2018 23:00:37 |
| Vorbirea in limbi - ajutor | Archangel | Reguli generale de utilizare a forumului | 37 | 03.01.2013 13:16:48 |
| Dilema unui ortodox privind darul vorbirii in limbi la penticostali | gpalama | Secte si culte | 4 | 29.05.2010 22:11:29 |
| DESPRE VORBIREA IN LIMBI | Ioan_Ciobota | Generalitati | 4 | 24.03.2010 18:09:10 |
|
|