![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu inteleg de ce sariti cind auziti de chinezii vasectomiati, care-i problema. Cel mai mare pacat este sa fi ignorant si sa nu ai cu ce hrani populatia pamintului...iar prin lozinca "citi or da Dumnezeu" sa nu ajungem la colaps demografic si economic. Acela este pacat si gindire apocaliptica. Rezolvarea problemelor tine de bun simt si responsabilitate nu de inconstienta sau nu stiu de ce ASPECTE stranii a moralei ortodoxe primitive(evident ca nu in totalitatea ei), rupte de principiile de baza a psihologiei . La foarte multi aici valorile sunt inversate si astfel dau in pesimism contagios..."vai ,vai,oricum ne indreptam spre sfirsitul lumiiii!, aoleu! ! !" ( laitmotivul preferat al UNOR ortodocsi) Last edited by andreicozia; 28.04.2010 at 20:16:09. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Unde este dragostea ta( Prima porunca! ! !) cind vorbesti in felul asta de singele ALTEI femei( care de altfel este supratestata si superexaminata medical inainte de orice procedura) Hristos nu a fost extremist si nationalist NOI vs VOI cu singele vostru. El a lucrat in/prin/din comunitati de oameni. |
|
|||
|
|||
![]()
@costin - eu sunt f.ortodoxa.
Dar nu va inteleg: de ce tot vorbiti de crima? Cine omoara oameni? Si nu inteleg la ce te referi cu embrionul si sangele strain. Tu vorbesti de mama surogat? Ca eu vorbeam de adoptat un embrion, sa-l port eu in pantece si sa-l nasca, sa fie al meu. Ca si cum ai adopta un copil numai ca il ei din stadiul de embrion. Si ai dreptate ca daca Dumnezeu nu vrea nu da. Asta este. Dar mai este si ca iti daceva, dar nu-ti pune in traista, trebuie sa faci si tu ceva. Ma rog, nu mai dsicut, ca voi o tineti pe a voastra si cred ca nu pricepeti chiar nimic, asa cum nici eu nu va pricep pe voi. Si ti-am mai spus, sunt multi care nu pot nici sa adopte. Mai sus am scris, si iar puneti placa asta. Ce Dumnezeu? Nu scriu in limba romana? Si nue ste vorba de nici un orgoliu. Orice om care isi doreste un copil (cu exceptia unora din diverse alte culturi), o face din dragoste. Isi doreste sa ofere dragostea lui unui copil.
|
|||
|
|||
![]()
Sophia, imi pare rau pt suferinta ta. Si asa este, nu avem de unde sa stim cum este sa fii in locul tau.
Dar totusi fiecare avem de purtat cate o cruce, mai mica sau mai mare, dupa puteri. Si mai cred ca este vai si amar de cei care nu poarta crucea, caci prin cruce te mantuiesti. Suferi, da, dar ceva nu este in regula. Dumnezeu nu vrea sa suferim, ci sa ne smerim. Poate ca solutia nu este sa plangi si sa te dai peste cap sa faci voia ta. Poate ar trebui sa intelegi ca ceea ce ti se intampla este tot din purtarea de grija a lui Dumnezeu. Cum? Eu nu stiu asta, dar tu poti afla daca te smeresti. Aici nu este vorba de copil, ci este vorba de tine (cel putin asa inteleg eu din exterior). Iti doresti copilul cu atata ardoare de parca el ar implini sensul existentei tale. (Ai mai vorbit pe alte topicuri de lucruri pe care ai fi vrut sa le faci si nu ai putut etc.. ). Sophia, eu vad ca sensul existentei noastre (a fiecaruia dintre noi) este Iisus Hristos (nu copiii, nu lucruri pe care le facem sau nu in aceasta viata). Nu are rost sa suferi si sa te zbati ca nu ai fost apreciata la adevarata valoare, ca ai fost umilita, pusa la colt, ca ai pierdut ani sau oameni dragi.. Nimic din aceste lucruri nu conteaza. "Căci ce-i folosește omului să câștige lumea întreagă, dacă-și pierde sufletul? " Sophia, lipsa copiilor este un fapt pe care nu stiu daca-l poti schimba. Dar suferinta care decurge din acest fapt depinde de tine. Aceasta o poti schimba. Nu ma pricep foarte bine sa ma fac inteleasa, dar sunt convinsa ca pe masura ce te smeresti si accepti tot ceea ce vine de la Dumnezeu (fii convinsa ca nimic nu este intamplator), durerea ta se va schimba. |
|
||||
|
||||
![]()
[quote=anna21;240716]Sophia, imi pare rau pt suferinta ta. Si asa este, nu avem de unde sa stim cum este sa fii in locul tau.
Dar totusi fiecare avem de purtat cate o cruce, mai mica sau mai mare, dupa puteri. Si mai cred ca este vai si amar de cei care nu poarta crucea, caci prin cruce te mantuiesti. Suferi, da, dar ceva nu este in regula. Dumnezeu nu vrea sa suferim, ci sa ne smerim. Poate ca solutia nu este sa plangi si sa te dai peste cap sa faci voia ta. Poate ar trebui sa intelegi ca ceea ce ti se intampla este tot din purtarea de grija a lui Dumnezeu. Cum? Eu nu stiu asta, dar tu poti afla daca te smeresti. Aici nu este vorba de copil, ci este vorba de tine (cel putin asa inteleg eu din exterior). Iti doresti copilul cu atata ardoare de parca el ar implini sensul existentei tale. (Ai mai vorbit pe alte topicuri de lucruri pe care ai fi vrut sa le faci si nu ai putut etc.. ). Sophia, eu vad ca sensul existentei noastre (a fiecaruia dintre noi) este Iisus Hristos (nu copiii, nu lucruri pe care le facem sau nu in aceasta viata). Nu are rost sa suferi si sa te zbati ca nu ai fost apreciata la adevarata valoare, ca ai fost umilita, pusa la colt, ca ai pierdut ani sau oameni dragi.. Nimic din aceste lucruri nu conteaza. "Căci ce-i folosește omului să câștige lumea întreagă, dacă-și pierde sufletul? " La Sofia e rana prea adanca sau cicatrizata partial , netratata la timp , si odata cu inaintarea in varsta aceste rani se vor vindeca foarte greu . Este o realitate draga Ana , caci , noi putem vorbi usor "cand ne-am vazut sacii-n caruta "! Acesta este (crudul ) adevar . Doamne ajuta !
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Si inainte de a se ajunge la vindecare, in primul rand trebuie sa inceteze cauzele bolii. Ori daca ele nu sunt intelese si identificate, cum se poate vorbi de vindecare? Iar adevarul este acelasi, indiferent care este pozitia celui care il spune. Poate unora le vine mai usor, poate altora mai greu, dar adevarul e acelasi. Mai sunt si alti oameni care au "incasat-o" de la viata - unii au inteles insa lectiile altii nu. |
|
||||||||
|
||||||||
![]() Citat:
Citat:
Si asta tine loc de studiu stiintific. Iar daca altii nu cred, sa-si bata capul sa-ti justifice sau infirme tie aberatiile. Citat:
Dar crezi in ea? Si nu cred ca a trage concluzii pe baza a 2-3 experiente subiective se cheama "verificare". Mai degraba pacaleala. Din modul in care ai ridicat problemele pana acum pe topicul asta vad ca parerile tale au la baza o informare extrem de superficiala. Si nu, nu e mai buna decat zero informare. Ba chiar poate fi mai periculoasa, ca traiesti cu impresia si ca "esti informat" asa cum traiesc si aia care nu pierd nici o zi stirile de la televizor, ca deh..asa sunt informati. Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Valabil si pentru femei cat si pentru barbati daca sunt autorii morali ai uciderii. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Oh stai, ca dupa tine nu preotul ar trebui sa le conduca viata, sa le zica daca e moral sau nu sa-si ucida copii, de cate ori e bine (sau nu) sa se casatoreasca, daca sa-si insele (sau nu) sotia, etc. Citat:
Citat:
Si o duc bine, nu pentru ca nu au copii, ca in loc de copii cresc caini, pisici, chiar crococodili, serpi, mainute si alte minuni. Citat:
Dar daca isi inchipuie ca vor gasi o scuza la Judecata in ignoranta si nesimtirea celor care i-au incurajat la aceste atitudini, vai lor.. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Vezi, chiar in asta consta pocainta: "Că fărădelegea mea eu o cunosc și păcatul meu înaintea mea este pururea. Ție unuia am greșit și rău înaintea Ta am făcut, așa încât drept ești Tu întru cuvintele Tale și biruitor când vei judeca Tu." Daca femeia se pocaieste si-si plange pacatele, cum crezi ca poate ridica fruntea sa zica lui Dumnezeu "ma nedreptatesti"? Asta fac cei care nu se pocaiesc. De aceea o femeie cu multe avorturi nu cred ca are dreptul sa aleaga alta cale pt a face copii decat a cere iertarea lui Dumnezeu (adica nu tratamente de fertilitate si restul). (Daca se considera credincioasa, desigur.. ca in rest, fara Dumnezeu, "drepturi" se pot inventa dupa nevoile fiecaruia. Si toate se vor plati) |
|