![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
cristi si emilian amandoi aveti dreptate,...si apoi, a fi crestin nu inseamna sa fii mereu trist pt ca d-zeu este Dumnezeul bucuriei:)asa cum spunea si iosif intr-un alt topic cu dragoste jenica
|
|
|||
|
|||
![]()
femeia este egala barbatului din punctul meu de vedere. traditia poate sa spune orice. vremea femeilor cu un posterior cat un dulap, tinute in casa, batute daca comenteaza, obligate sa asculte este din ce in ce mai mult a trecutului.
consider ca femeia este considerata inferioara barbatului de catre toate religiile abrahamice. si nu mi se pare onest. |
|
|||
|
|||
![]()
Pentru ERZBET:
sa stii ca tu cam ai dreptate in cele ce spui si in cele ce ai dreptate nu se contrazic invataturile bisericii. In primul rand tu sustii ca biserica a pus inegalitatea dintre sexe. Invatatura crestineasca ne arata ca barbatul si femeia sunt diferiti, dar egali in demnitate.Asa i-a creat Dumnezeu de la inceput, si a fost bine. Nici barbatul nu e superior femeii, nici femeia nu e superiara barbatului, dar sunt diferiti si se completeaza. Doar vezi si tu ca sunt diferiti:) Si din aceasta diferenta se naste viata. problema e ca multi interpreteaza ca barbatul e superior femeii, e gresit, biserica nu invata asa ceva. E complet gresit. Un preot a spus ca femeia sustine barbatul. Era o cruce pe masa..la fel cum masa sustine aceasta cruce, daca n-ar fi masa, crucea ar cadea. Voia sa spuna ca daca n-ar fi femeia care sa-l sustina, barbatul ar cadea. E si asta o interpretare frumoasa. Si uita-te la Maica Domnului, cata cinstire ii aduce biserica, cat de smerita este si cata putere are! Ea, cea mai smerita e cea mai marita din toate fapturile.Caci adevarata putere e smerenia, dupa cum ne-a aratat Hristos care a inviat din morti! Al doilea lucru pe care il spui e ca Biblia a fost scrisa de oameni. E adevarat, scrisa de oameni sub inspiratia Duhului Sfant. Dar nu asta e important. Sa luam faptele istorice. Pune-ti intrebarea: oare cum au reusit o mana de pescari sa innebuneasca lumea? Au fost niste genii? Dar acuma chiar toti sa se puna de-acord pe aceeasi minciuna? Dar chiar sa-si dea viata si sa sufere martiriu pentru o minciuna? Spune-mi, ce crezi tu ca i-a apucat pe oamenii aia? Si cum au putut scoate o asemenea minciuna gogonata si sa si moara pentru ea: ca Dumnezeu s-a facut om, a murit si a inviat din morti! Tu chiar crezi ca ei stiau ca e minciuna si s-au apucat sa raspandeasca aceasta minciuna si sa moara pentru ea? Eu nu prea cred, eu cred ca ei credeau in ce spuneau si credeau pentru ca au vazut! Dar formalismul, mandria si toate rautatile se baga in interpretarea Bibliei ca se ajunge sa se creada ca barbatul e mai important, sau ca poate sa-si bata femeia, sau sa se dea atata importanta imbracamintii. Toate sunt aiureli. Dumnezeu si Hristos e mult mai minunat de atat. Iti doresc din toata inima sa cunosti ce inseamna de fapt invatatura lui Hristos si cat de minunat este El. |
|
|||
|
|||
![]()
Re:
Jeny Poate ca sa strecurat o neintelegere....Cristi, nu a recomandat atmosfera tristetei, aici sau intr-un lacas sfant cii atmosfera sobrietatii si o tendinta de smerenie |
|
|||
|
|||
![]()
Re:
Annamarria Dar aceste randuri din Sf. Evanghelie, cum sa se talmaceasca..`? " ca de aceia, va lasa femeia pa mama si tatalei si se va unii cu barbatul ei si vor fii impreuna un trup, iar femeiiiiaaa, sa se teeeammmaaa de barbaaaaattt" Hallelluja...! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Am si eu un mesaj pe tema asta. Dragi crestine, surori intru Hristos, va rog intelegeti ca in privinta tinutei nu e vorba de discriminare, formalism sau mentalitate invechita. E un fapt simplu. Noi barbatii suntem slabi. Realizand lucrul asta venim la biserica sa ne intarim. Si aici ce vedem? Nu de putine ori mi s-a intamplat ca ridicand ochii din pamant dupa rugaciune sa vad chiar in fata mea fundul unei fete in pantaloni mulati, uitandu-ma in stanga acelasi lucru, fiind nevoit de multe ori sa stau mult timp doar cu capul in jos pentru a nu pacatui cu privirea. Da, intr-adevar, e si vina noastra, daca ne lasam dusi de ispita, dar chiar asta vreti? Deci, din punctul meu de vedere putina importanta are daca e fusta sau pantalon, sau orice, important e sa nu fie provocator. Si nu e doar o cerere, e o rugaminte, va rog, nu ii ispititi degeaba pe fratii vostri intru Hristos. Si asa suntem destul ispititi afara. Lasati macar in biserica sa ne putem ruga in pace.
In afara de asta, ganditi-va ca mai sunt si preoti si calugari, si ei sunt tot oameni si le cauzati chinuri inutile in lupta cu gandurile necurate. Atat am avut de spus. Sper sa se inteleaga ce trebuie. Pace Nicolae |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Nu d-le Nikos, de ce ai dumneata impresia ca doar altzii te ispitesc pe domnia ta? crezi ca dumneata nu ispitesti prin tzinuta domniei tale? Ei bine te insheli! Si chiar daca mesajul domniei tale pare decent, ei bine iacata ca daca pe sarmana Jenica ai reushit s-o pacaleshti, pe mine nu! Sper sa nu te superi ... :hmmm:
|
|
|||
|
|||
![]()
defapt m-ai fentat si pe mine, dar hai sa zicem ca nu pun la inima, si rugam pe Domnul sa ne ierte, pe mine ca am fost neghiob si pe dumneata pt ... uite cum cam mintzi, deci nu te supara :D
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Tinuta barbatului in biserica | Hartford | Tinuta in Biserica | 55 | 19.02.2025 19:02:45 |
tinuta femeii in biserica | lore86 | Tinuta in Biserica | 469 | 04.08.2016 15:47:33 |
Spovedania trebuie tinuta | costel | Pocainta | 10 | 29.01.2010 15:08:28 |
Biserici Ortodoxe si Biserici Schismatice | adelin | Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni | 4 | 27.01.2010 22:34:48 |
trebuie sa eavem tinuta aprte | beatrice | Tinuta in Biserica | 66 | 13.11.2007 22:02:57 |
|