![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Care sunt aceste dovezi stiintifice ?
Eu am vazut numai contradictii cu lumea reala. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Degeaba i se vorbeste unui orb despre culori, pentru ca el va continua sa repete la nesfarsit: "Nu exista culori!" Faptul ca el nu poate vedea culorile, inseamna ca ele nu exista? Bine ar fi sa gasesti un "doctor" cu har, care sa-ti vindece sufletul de suferinta.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Buna ziua tuturor!
Citesc de multa vreme unele dintre topicurile acestui forum, fara a interveni. Nu cred ca sunt atat de invatata sau de puternica in credinta, incat sa fiu sigura ca ceea ce afirm nu va face mai mult rau decat bine. De data aceasta insa, am simtit nevoia sa adaug si eu o opinie pe acest thread, pentru ca am empatizat cu persoana care a deschis discutia. Inteleg confuzia si nedumerirea dumnealui, cum inteleg si nevoia celor ce i-au raspuns de a-si apara credinta (caci mai degraba asa imi pare, decat o incercare de ajutor). Inca de mica m-am confruntat cu aceste probleme si cred ca orice om isi pune mereu asemenea intrebari. Indoiala in privinta credintei si increderii in judecata lui Dumnezeu este o vesnica incercare a sufletului omenesc si cred ca provine in primul rand din faptul ca omul nu poate cuprinde cu mintea lucrarea Domnului. Biblia, atat Vechiul Testament, cat si Noul Testament, este, in opinia mea, plina de invataminte care ne pot intari in lupta contra indoielilor noastre. Are insa si multe pasaje nedumeritoare. Este, cred, oglinda vietii insasi. Coincidentia oppositorum. Imi permit sa impartasesc unei persoane care cauta pe Dumnezeu, cum fac si eu in fiecare zi (“Cauta si vei gasi. Bate si ti se va deschide”), din experienta mea: m-am razvratit impotriva randuielii lumii si a Bisericii, am suferit din aceasta pricina, am citit despre religie in context mai larg, am citit si citesc cartile crestine. N-am gasit raspunsuri fara de gres pe care sa le pot da aici sau in alta parte si cred ca nici un om nu le detine. Pentru cineva care cauta sa inteleaga si rational credinta in Dumnezeu (desi credinta ramane un act dincolo de ratiunea omeneasca), nu este lipsit de importanta sa inteleaga intreaga istorie religioasa a umanitatii (“Tratatul de istorie a religiilor” a lui Eliade a fost pentru mine o lectura revelatoare, tot in sens crestin). Multe carti si site-uri, cum este acesta, ne pot da unele lamuriri. Un duhovnic, daca Domnul vrea sa ti-l dea (eu una inca n-am gasit), sunt sigura ca poate fi de mare folos. Meditatia zilnica la tot ce se intampla in viata ta si a lumii, ramane insa mereu necesara ("Luati aminte, privegheati si va rugati"). Nimeni nu va putea sa-ti dea vreodata vreun raspuns definitiv. Acesta va veni abia in momentul judecatii finale, cred. Ma rog pentru orice om face acest drum initatic plin de pericole si suferinte, sa gaseasca adevarul si pacea sufleteasca in Dumnezeu. Sper ca si eu sa fiu unul dintre acesti oameni. Daca am spus cumva lucruri gresite, rog sa imi fie iertat. “Nu te teme! Crede doar.” |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Asa e, faptele respective nu pot fi judecate decat in contextul vremii. Si totusi cred mai multe batai de cap ar trebui sa ne dea vremurile mai recente care au dovedit inclinatia omului spre ura, prigoana, crima |
|
|||
|
|||
![]()
Si totusi nu stia Dumnezeu daca e Avraam credincios sau nu? Sau vroia sa ofere o pilda?
|
|
|||
|
|||
![]()
Asta ai inteles tu, nu inseamna ca are legatura cu realitatea. De unde ai dedus ca moarte=iad(sau rai)
Mai exact, avem un Dumnezeu pe care daca nu-l iubim ne trimite in iad pe vecie, pai Hitler a fost mic copil atunci. Oare asta sa fi fost scopul crearii omului, sa-i aduca toti inchinare lui Dumnezeu? De ce ne-a mai lasat cu posibilitatea de alegere? Urata conceptie despre Dumnezeu aveti unii. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Cu atat mai mult Dumnezeu nu va face asa ceva. |
|
|||
|
|||
![]()
Foarte corect
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Care este credinta adevarata? | gpalama | Biserici Protestante | 51 | 27.01.2013 18:10:24 |
Nesabuinta ! - O Biserica veche de 200 de ani va fi pusa la pamant ! | cristiboss56 | Biserica Ortodoxa Romana | 9 | 11.02.2011 23:26:26 |
Ce este pana urma adevarata credinta? | annajanette | Generalitati | 21 | 17.06.2010 08:52:08 |
Este nevoie de intermediari intre noi si Hristos sau este suficienta credinta in El? | maria-luisa | Generalitati | 41 | 05.01.2010 21:35:11 |
|