![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Biblia (traducerea ortodoxă) e oarecum de altă părere cu tine, fiindcă e ortodoxă. Cică ar fi fost, până la urmă, 11+1=12 (atunci când n-au fost 70): La început erau exact doisprezece: Matei, cap.10: v.1: Chemând la Sine pe cei doisprezece ucenici ai Săi, le-a dat lor putere asupra duhurilor celor necurate, ca să le scoată și să tămăduiască orice boală și orice neputință.[...] v.2: Numele celor doisprezece apostoli sunt acestea: Întâi Simon, cel numit Petru, și Andrei, fratele lui; Iacov al lui Zevedeu și Ioan fratele lui;[...] v.5: Pe acești doisprezece i-a trimis Iisus, poruncindu-le lor și zicând: În calea păgânilor să nu mergeți, și în vreo cetate de samarineni să nu intrați; Marcu, cap.3: v.14: Și a rânduit pe cei doisprezece, pe care i-a numit apostoli, ca să fie cu El și să-i trimită să propovăduiască Luca, cap.6: v.13: Și când s-a făcut ziuă, a chemat la Sine pe ucenicii Săi și a ales dintre ei doisprezece, pe care i-a numit Apostoli. Apoi au rămas unsprezece, căci unul s-a făcut diavol: Ioan, cap.6: v.70: Le-a răspuns Iisus: Oare, nu v-am ales Eu pe voi, cei doisprezece? Și unul dintre voi este diavol! v.71: Iar El zicea de Iuda al lui Simon Iscarioteanul, căci acesta, unul din cei doisprezece fiind, avea să-L vândă. Faptele Apostolilor, cap1: v. 13: Și când au intrat, s-au suit în încăperea de sus, unde se adunau de obicei: Petru și Ioan și Iacov și Andrei, Filip și Toma, Bartolomeu și Matei, Iacov al lui Alfeu și Simon Zelotul și Iuda al lui Iacov. Apoi au redevenit iarăși doisprezece: Faptele Apostolilor, cap1: v.25: Ca să ia locul acestei slujiri și al apostoliei din care Iuda a căzut, ca să meargă în locul lui. v.26: Și au tras la sorți, și sorțul a căzut pe Matia, și s-a socotit împreună cu cei unsprezece apostoli. Concluzia? Copăcel, copăcel... uite așa se nasc ereziile "ortodoxe" și apoi "bisericile" novatoare care le susțin. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dar nici tu nu ai fost prea limpede. Ce sa inteleg din postarea ta: ca Iuda iscarioteanul a fost un apostol in timp ce Sfantul Apostol Pavel lipseste din randul acestora? |
|
|||
|
|||
![]()
Jane, discutia a inceput de la o problema pe care ai pus-o si ai batut din picior sa ti se raspunda. Am fost singura care ti-am raspuns, iar cand am pus si eu o intrebare ai ocolit-o elegant si ai inceput sa arunci cu caracterizari si presupuneri despre persoana mea [care nu este nici subiectul topicului nici problema ta si, cu tot respectul, situatia te depaseste]. Daca iti place joaca de-a psihologul , da-i inainte, [desi, vazand flerul tau mi-e mila de pacientii tai] insa data viitoare cand vei mai deschide o discutie voi tine cont de onestitatea ta ca partener de discutie. Noapte buna!
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
O seara placuta in continuare :)
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Apostol (grec.: απόστολος/apóstolos; ebraică: șaliah) înseamnă trimis, sol. Toți cei trimiși de Domnul au fost apostoli. Apostoli au fost mai mulți. Cei doisprezece au avut și vor avea un rol aparte, dar încă de pe vremea lor erau mai mult de doisprezece apostoli. La un moment dat, în afară de cei 12 au mai fost alți 70 apostoli (trimiși): (Luca. 10,1): Iar după acestea, Domnul a ales alți șaptezeci (și doi) și i-a trimis câte doi înaintea feței Sale, în fiecare cetate și loc, unde Însuși avea să vină. Și Pavel a fost trimis de Domnul, ca să propovăduiască la neamuri: (Romani, 1, 1): Pavel, rob al lui Iisus Hristos, chemat de El apostol, rânduit pentru vestirea Evangheliei lui Dumnezeu... Deci și Pavel a fost apostol. |
|
||||
|
||||
![]()
Tot discutati si aici cu sectarii. Ati ajuns la vreun rezultat? Anuntati-ma si pe mine daca tot discutand pe forum ati gasit ''religia adevarata''.
|
|
|||
|
|||
![]()
Ne bucuram ca urmaresti cu interes dicutiile. Ne pare rau ca nu poti participa si tu pentru ca esti nevoit sa-ti asculti propriile sfaturi.
![]()
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"Religia curată și nepângărită înaintea lui Dumnezeu, Tatăl nostru, este să ai grijă de orfani și de văduve în necazurile lor și să te păstrezi neîntinat de lume." (Iacov 1,27 versiunea NTR) |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Draga Maria Margareta cu mare bucurie scriu aceste cuvinte..ati subliniat intr-un mod atat de frumos, ce inseamna aceasta ratacire, aceasta erezie de care se tot face pomenire. Erezia este ratacirea de la dreapta credinta, toti cei slabi care tolereaza erezia sunt pe marginea unei prapastii, si cand se va produce aceasta cadere mare va fi necunoasterea lor, precum a distinsului -vasalie- ..care voieste cu mare drag a ne purta in bratele parintesti..spre marea ratacire, nestiinta. Cum o fi posibil sa-I cunoastem pe Sfintii Parinti, cand spunem ca Sfintii Apostoli ar fi fost doar cinci. Sa ne ierte Dumnezeu pe toti, si pentru a constientiza fiecare dintre noi insemnatatea fiecarui cuvant, cu mare drag sa citim cu totii aceste versuri..(AndruscaCim..Jane Says, va multumesc in tot ceea ce faceti, sa ne ierte Dumnezei de om gresi). O, OM! O, om, ce mari raspunderi ai de tot ce faci pe lume, de tot ce spui in scris sau grai, de pilda ce la altii dai, caci ea, mereu, spre iad sau rai pe multi o sa indrume. Ce grija trebuie sa pui in viata ta in toata, caci gandul care-l scrii sau spui s-a dus...in veci nu-l mai aduni, si vei culege roada lui ori viu, ori mort, odata. Ai spus o vorba, vorba ta, mergand din gura-n gura, va-nveseli sau va intina, va curati sau va intina, rodind samanta pusa-n ea de dragoste sau ura. Scrii un cuvant..cuvantul scris e-un leac sau o otrava, tu vei muri, dar tot ce-ai scris ramane-n urma drum deschis spre moarte sau spre paradis, spre-ocara sau spre slava. Ai spus un cantec, versul sau, ramane dupa tine indemn spre bine sau spre rau, spre curatie sau desfrau, lasand in inimi rodul sau de har sau de rusine. Arati o cale, calea ta in urma ta nu piere, e cale buna sau e rea, va prabusi sau va-nalta, vor merge suflete pe ea Spre cer sau spre durere. Traiesti o viata..viata ta e una, numai una, oricum ar fi tu nu uita cum ti-o traiesti vei castiga ori fericire pe vecie ori chin pe totdeauna. O, om! ce mari raspunderi ai, tu vei pleca din lume, dar ce ai spus sau grai sau lasi prin pilda care-o dai pe multi, pe multi, spre iad sau rai mereu o sa-i indrume. Deci nu uita!..Fii credincios cu grija si cu teama sa lasi in urma luminos, un semn, un gand, un drum frumos, caci pentru toate, neindoios, odata vei da seama. de Traian Dorz |
|
||||
|
||||
![]()
Dar totusi cum se poate explica faptul ca unii afirma ca au studiat Biblia si singuri, si au ales in conformitate cu ce au inteles ca era mai aproape de respectarea Bibliei...si sa nu stii cati Apostoli au fost?
E zic ca e de comedie pur si simplu, faptul ca unii sectari afirma ca stiu Biblia pe de rost, acuzandu-i pe ortodocsi ca tin Bibliile pe un raft, pline de praf!! ![]() Oare de ce continua sa vorbeasca asa cum au fost invatati, cand banuiesc ca totusi mai pot observa ca nu prea pot intelege mai nimic din Sfanta Scriptura cum trebuie...desi stau cu Biblia sub nas cica?
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Atitudine crestina fata de ceilalti | iustin10 | Generalitati | 35 | 18.02.2013 20:17:39 |
Haideti sa luam atitudine! | Crestin_Simona | Stiri, actualitati, anunturi | 256 | 13.12.2010 21:07:35 |
Să luam atitudine impotriva reclamei Red Bull ce huleste Nasterea Domnului | colaps | Generalitati | 16 | 10.12.2010 21:17:27 |
Sunt foarte deprimat.... | BaLLaNcE | Intrebari utilizatori | 41 | 09.10.2010 13:22:20 |
Sunt sectele foarte periculoase?Cum sa luam atitudine fata de ele? | tigerAvalo9 | Generalitati | 5 | 03.05.2010 14:24:13 |
|