Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sfanta Scriptura > Din Vechiul Testament
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 03.05.2010, 09:22:28
eclesiastul eclesiastul is offline
Banned

Data înregistrării: 10.03.2010
Locație: Cluj
Implicit

Citat:
În prealabil postat de izotaurel Vezi mesajul
Eu nu as trimite pe nimeni in Iad sa sufere pentru eterninate. Eu mi-as educa creatia si as face un paradis fara suferinta. De ce ? Dintr-un simplu motiv : nu sunt sadic si nu consider ca suferinta poate duce la ceva bun. Daca tu ti-ai pedepsi copii cu tortura vesnica atunci esti un om groaznic.
Problema e ca ei singuri aleg sa fie pedepsiti deoarece il resping pe Hristos. Iar in al doilea rand, cei despre care vb tu nu sunt copii lui Dumnezeu. Copii Lui sunt cei care se incred in El nu cei care de bunavoie ii intorc spatele si prefera sa traiasca in pacat.
Dc tie de exp ti-ar fi familia ucisa de cineva si judecatorul i-ar da drumul pe motiv ca e un judecator iubitor ce parere ai avea?

Citat:
Ce ii iei apararea lui Avram ? Ce mare realizare ca "a asteptat" ? Nu a facut nimic practic BA DIN CONTRA a facut sex cu o sclava si l-a nascut pe Ismael ca pe urma sa-i izgoneasca. Mare smerenie.
Avraam nu s-a culcat cu o sclava asa tam nesam ci a luat-o de sotie pt a avea un copil deoarce Sara era stearpa. S-a ingrijit de ea si de copil si chiar cand Agar a trebuit sa plece i-a dat cele necesare ei si copilului. Deci Avraam si-a asumat niste responsabilitati si nu a "curvit" asa cum incearca unii sa insinueze.
Dc ai sa citesti Facerea in capitolul 22 Dumnezeu afirma asa despre Avraam:
"Juratu-M-am pe Mine însumi, zice Domnul, că de vreme ce ai făcut aceasta și n-ai cruțat nici pe singurul tău fiu, pentru Mine,
De aceea te voi binecuvânta cu binecuvântarea Mea și voi înmulți foarte neamul tău, ca să fie ca stelele cerului și ca nisipul de pe țărmul mării și va stăpâni neamul tău cetățile dușmanilor săi;
Și se vor binecuvânta prin neamul tău toate popoarele pământului, pentru că ai ascultat glasul Meu".

Citat:
Nu e deloc acelasi lucru. Una este moartea fizica si una este tortura vesnica. Dumnezeu nu te ia de mana, Dumnezeu nu isi face simtita prezenta, avem doar carti pe care trebuie sa le credem si atat, eventual fara ca macar sa le citim. Si oricat ar rade copilul de mine eu l-as ridica si l-as lasa sa traiasca. Eu sunt de vina pentru educatia lui, el nu are nicio vina sau e bolnav mintal. Pe timpuri cred ca copii cu probleme mintale erau omorati cu pietre pe motiv ca nu isi asculta parintii si asta la comanda Domnului Nostru Iisus Hristos.
[/quote]

Nicaieri nu zice ca cei cu probleme mintale erau omorati, dc te uiti in NT avem exemple de copii indraciti care nu erau omorati. Dumnezeu le-a spus sa omoare pe cei razvratiti nu pe cei care nu sunt responsabili pt faptele lor...
Dc tu ca parinte esuezi in educarea copilului tau e vina ta, insa Dumnezeu nu esueaza.Problema e a copilului care intoarce spatele lui Dumnezeu si nu asculta de El.
Reply With Quote
Vechi 03.05.2010, 09:49:30
izotaurel izotaurel is offline
Member

Data înregistrării: 01.05.2010
Implicit

Daca voi sunteti de acord cu suferinta semenilor vostrii atunci nu ati inteles nimic din invataturile lui Iisus care spune sa-ti iubesti aproapele ca pe tine si sa te rogi pentru ei. Multii crestini au chiar o satisfactie stiind ca altii vor arde in Iad. necrestinesc decat sa nu iti iubesti
Dar nu inteleg cum de s-a ajung la Iad cand eu vorbeam despre cruzimi realizate de Dumnezeu ?
eclesiastul, ai dreptate era foarte moral Avraam cand a izgonit-o pe Agar, si era si foarte moral ca avea sclavi si ca mintea si nu avrea credinta in Dumnezeu DESI VORBEA CU EL.
Cum sa te indoiesti de Dumnezeu cand iti vorbeste DIRECT ? Mai rau, sa razi si sa crezi ca nu e posibil sa te ajute.
Reply With Quote
Vechi 03.05.2010, 10:34:25
eclesiastul eclesiastul is offline
Banned

Data înregistrării: 10.03.2010
Locație: Cluj
Implicit

Citat:
Asta e chiar tare. Sa te trimita in rai fortat si tu sa protestezi. Crezi ca e cineva care ar vrea sa mearga in Iad ? Crezi ca e cineva care sa vrea sa fie chinuit pentru eternitate ?
Nimeni nu vrea insa prin alegerile pe care le fac in timpul vietii isi aleg singuri drumul.
Daca nu vor sa fie chinuiti pt eternitate de ce ii intorc spatele lui Dumnezeu?

Citat:
Si aici nu este vorba despre mine, este vorba despre restul oamenilor. Unde este dragostea nemarginita a lui Dumnezeu daca trimite pe oricine nebotezat in Iad ?
Sincer m-am saturat sa tot intreb unde este dragostea.
NU ESTE NICAIERI, exista doar puterea lui Dumnezeu si frica oamenilor.
Dumnezeu nu trimite pe cei nebotezati in iad ci pe cei care nu s-au increzut in El. Talharul de pe cruce nu a fost botezat si totusi a mers in rai.
Dragostea lui Dumnezeu s-a aratat in jertfa Domnului Iisus, din dragoste pt noi Hristos a murit. Pentru tine asta nu e dovada de dragoste, ca Fiul lui Dumnezeu si-a dat viata pt tine?Ramane la decizia ta dc accepti sau nu jertfa Lui.
Reply With Quote
Vechi 03.05.2010, 10:50:22
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
Dumnezeu stia ce Ieftae urma sa faca. Dumnezeu stia cand a accept si a dat amonitii pe mana lui ca Ieftae va face un sacrifiu in numele lui dar nu a intervenit cum a intervenit in cazul lui Avraam. Cu copii macelarati de ursi cum ramane ?
Dumnezeu i-a cerut lui Avraam sa faca acest lucru ca sa-i testeze credinta. Credinta ca se va intoarce acasa cu fiul sau in viata! I-a cerut El lui Ieftae sa faca un asemenea lucru?! Nu. Ieftae a fost un idiot cum multi oameni sunt pe lumea asta nebuna. Nu uita ca Dumnezeu nu le limiteaza libertatea de a face ce-i taie capul, de a fi cum vor ei sa fie. Prezenta Lui in viata noastra este foarte delicata, El sfatuindu-ne, invatandu-ne sa traim corect, dandu-ne constiinta care ne ghideaza. Deci El nu ne forteaza sa mergem spre El sau in directia cealalta.

Citat:
Stiu ce scrie in cartile lui Moise dar sunt foarte greu de digerat toate acele reguli. De exemplu sa omori cu pietre pe oricine iti propune alta religie,sa-ti omori copii daca nu sunt ascultatori, exemplele pot continua destul. Moise la fel mi se pare un personaj de o violenta excesiva si nu-l pot intelege. Cum de a ales Dumnezeu un asa om ? Nu inteleg de ce Moise s-a infuriat cand a vazut ca soldatii nu au omorat toate femeile si copii asa ca le ordona sa ii omoare pe toti si sa lase doar femeile virgine pe care sa le ia ca slave.
Cand un om este atat de inrait incat Dumnezeu nu mai gaseste nici o sansa de schimbare in bine, acel om moare. Si moartea poate fi privita atunci in sens pozitiv, de limitare a raului care s-ar fi inmultit si care i-ar fi afectat si pe altii din jurul sau.

Citat:
Credeam ca Dumnezeu vrea sa fim toleranti si sa nu fim violenti niciodata. Chiar El spune in Biblie ca este manios, gelos si razbunator si ca pedepseste copii pentru faptele parintilor. Am ramas socat cand am citit asemenea lucruri. Dumnezeu ne spune sa ne iubim aproapele ca pe noi insusi si sa nu mintim niciodata. Cum ramane cu Avraam care a mintit egiptenii si care avea o gramada de sclavi si intretinea relatii sexuale cu mai multe femei ?
Cei din VT traiau intr-o lume diferita de a noastra. Oamenii aveau mai multe neveste, traiau in corturi, se inchinau la pietre.

Mania Lui este impotriva raului, nu a omului. Nu uita asta.

Citat:
Dumnezeu este acelasi ca si in Noul Testament dar eu vreau sa-I cunosc toate lucrarile, nu pot sa ma limitez doar la ce imi spun preotii. Am vorbit cu preotul meu si la fel m-a sfatuit sa nu citesc Vechiul Testament pe motiv ca nu mai e valabil. Nu stiu de unde ideea ca nu mai e valabil (avand in vedere ca Iisus a spus ca a venit sa indeplineasca legea) dar nu asta e important, important e ca aceste lucruri s-au intamplat si ca Dumnezeu a ordonat crime si instigari la ura.

Dumnezeu sa ma ierte daca gresesc dar eu zic doar ce spune Sfanta Scriptura.
Hristos ne spune clar: Cercetati Scripturile! Tu daca vii aici cu niste acuze impotriva Lui gasite pe saiturile atee, oare nu te faci tu judecator al Lui Dumnezeu? Ca tot veni vorba mai sus, ti-a interzis El tie libertatea de a-i pune la indoiala bunatatea? Desi stia ca vei face asta, tu inca esti in viata. Deci El te iubeste si te asteapta sa-I intelegi lucrarea care acopera o perioada de cateva milenii bune.

Citat:
Ceea ce vedem noi este Cuvantul lui Dumnezeu. Nu vad ce legatura are ce spui tu despre copii cu faptul ca un om presupus sfant si vazut bine in ochii lui Dumnezeu s-a rugat pentru moartea unor copii si mai ales ca Dumnezeu i-a respectat porunca. Cum ar fi ca preafericitul Daniel sa se roage pentru asa ceva ? Mie mi se pare ceva groaznic.
Explicatia pentru Ieftae nu mi se pare buna deloc. E chiar mai groaznic decat ce cred eu. zoridezi insinueaza ca tocmai Dumnezeu a facut astfel incat sa-i iasa fiica in intampinare pentru a da un exemplu. Unde e corectitudinea si dragostea ?
Dumnezeu asculta NUMAI rugaciunile care cer un bine. Deci a fost mai bine pentru acei copii sa moara (fii de pagani pe care probabil ca ii astepta o viata corupta cu finalitate in Iad).

Stii de ce ne invata Hristos sa nu judecam? Pentru ca noi niciodata nu stim toate datele problemei pe care o vedem doar superficial, la suprafata.

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote
Vechi 03.05.2010, 10:59:36
Florin-Ionut's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Eu nu as trimite pe nimeni in Iad sa sufere pentru eterninate. Eu mi-as educa creatia si as face un paradis fara suferinta. De ce ? Dintr-un simplu motiv : nu sunt sadic si nu consider ca suferinta poate duce la ceva bun.

Daca tu ti-ai pedepsi copii cu tortura vesnica atunci esti un om groaznic. Ce ii iei apararea lui Avram ?
Iadul este imparatia celor care nu vor sa se lepede de rau, este o manifestare a libertatii fiintelor care refuza sa existe in voia divina care este buna. Nu este un loc al torturii fizice eterne; astea-s babisme, domnule. Deci ai inteles stramb ideea de Iad.

Daca de exemplu un om nu accepta o viata de iubire si smerenie, ci se lasa coplesit de rele, atunci Raiul pentru el ar fi intr-adevar un chin. De aia s-a inventat un loc / o stare care corespunde alegerii libere fiintelor de orice fel, nu numai oamenilor.

Reply With Quote
Vechi 03.05.2010, 11:03:41
izotaurel izotaurel is offline
Member

Data înregistrării: 01.05.2010
Implicit

Ce siteuri atee domnule ? Eu vorbesc despre Biblie. Parerile dumnevoastra nu le iau in considerare pentru ca sunteti un om GROAZNIC !. Cum este posibil sa considerati moartea unor copii pagani ca fiind un lucru BUN ? Credeti ca daca erau mancati de ursi sau nu nu ajungeau tot in Iad ?

Va rog sa va folositi mintea si compasiunea. Dumnezeu nu face numai bine .

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
Iadul este imparatia celor care nu vor sa se lepede de rau, este o manifestare a libertatii fiintelor care refuza sa existe in voia divina care este buna. Nu este un loc al torturii fizice eterne; astea-s babisme, domnule. Deci ai inteles stramb ideea de Iad.

Daca de exemplu un om nu accepta o viata de iubire si smerenie, ci se lasa coplesit de rele, atunci Raiul pentru el ar fi intr-adevar un chin. De aia s-a inventat un loc / o stare care corespunde alegerii libere fiintelor de orice fel, nu numai oamenilor.
As putea sa-ti dau pasaje din Biblie unde scrie ca Iadul este tortura fizica eterna dar o sa va las pe dumneavoastra sa cititi.
Reply With Quote
Vechi 03.05.2010, 11:05:39
Daniel777 Daniel777 is offline
Banned

Data înregistrării: 07.01.2010
Implicit pentru izotaurel

Vad ca ai provocat multe discutii cu acest subiect.Nu inteleg ce doresti de la acest forum!Tu ai inteles ca Dumnezeu nu este bun,asa cum credem noi.Si ce doresti acum? Sa spui la toata lumea acest lucru? Ai facut-o deja,si ai vazut ca nimeni nu te aproba.Deci ramai cu parerea ta.
Mai departe.Spui ca ai acum o credinta oarba si plina de frica,iar in alta parte spui ca ti-a scazut credinta.E foarte trist,dar din nou iti spun,este problema ta personala.
Noi intelegem pe Dumnezeu ca smerit,bun,plin de milostivire si dragoste.Tu il intelegi altfel.
Este deja o prapastie intre noi,pe care tu ai deschis-o.
Calea spre Dumnezeu este una plina de adevar,de la care vad ca tu te-ai abatut.Este riscul tau si experienta ta personala.
Noi te avertizam,citeste macar pe parintele Cleopa.Atitudinea ta de a citi si a intelege singur Biblia este lipsita de smerenie,in sensul ca nu poti ignora atatia oameni sfinti care au talcuit Cuvintele lui Dumnezeu ,si sa te apuci sa faci propriile interpretari.
Reply With Quote
Vechi 03.05.2010, 11:17:27
Florin-Ionut's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Ce siteuri atee domnule ? Eu vorbesc despre Biblie. Parerile dumnevoastra nu le iau in considerare pentru ca sunteti un om GROAZNIC !. Cum este posibil sa considerati moartea unor copii pagani ca fiind un lucru BUN ? Credeti ca daca erau mancati de ursi sau nu nu ajungeau tot in Iad ?

Va rog sa va folositi mintea si compasiunea. Dumnezeu nu face numai bine .

As putea sa-ti dau pasaje din Biblie unde scrie ca Iadul este tortura fizica eterna dar o sa va las pe dumneavoastra sa cititi.
Sunt un om groaznic?!!

Mult succes in cercetarea Sfintelor Scripturi. Dar vezi, sa nu fie numai si numai la talpa literei. :)

PS: Cautati si veti afla: acum ceva vreme am luat o lista lunga de versete (vreo doua pagini A4 pline) care cica L-ar acuza pe Dumnezeu de rautate (din VT+NT) si asa am ajuns sa-l intalnesc pe actualul meu duhovnic, care este un om de nota 10. Slava Domnului!

Reply With Quote
Vechi 03.05.2010, 11:24:43
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Aurel, daca iti pasa atat de mult de copiii care mor nevinovati mergi si fa ceva in acest sens. Unii mor de foame, altii de boala, altii din cauza parintilor iresponsabili. Un om cu mila gaseste intotdeauna metode de a ajuta. Supararea nu salveaza pe nimeni.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Reply With Quote
Vechi 03.05.2010, 11:44:34
costel's Avatar
costel costel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.09.2006
Implicit

Citat:
Daca voi sunteti de acord cu suferinta semenilor vostrii atunci nu ati inteles nimic din invataturile lui Iisus care spune sa-ti iubesti aproapele ca pe tine si sa te rogi pentru ei. Multii crestini au chiar o satisfactie stiind ca altii vor arde in Iad.
Crestinul nu se bucura de suferinta semenului sau. De ce? Pentru ca impreuna cu acesta alcatuieste Biserica. Si dupa cum fiecare dintre noi este un madular in acest Trup (Biserica), trebuie sa cunosti ca suferinta unuia devine suferinta tuturor. Daca sunt persoane care se bucura de suferinta altora, trebuie sa stii ca acelea sunt in afara Bisericii, sunt doar cu numele crestini.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Care este credinta adevarata? gpalama Biserici Protestante 51 27.01.2013 18:10:24
Nesabuinta ! - O Biserica veche de 200 de ani va fi pusa la pamant ! cristiboss56 Biserica Ortodoxa Romana 9 11.02.2011 23:26:26
Ce este pana urma adevarata credinta? annajanette Generalitati 21 17.06.2010 08:52:08
Este nevoie de intermediari intre noi si Hristos sau este suficienta credinta in El? maria-luisa Generalitati 41 05.01.2010 21:35:11