Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sfanta Scriptura > Din Vechiul Testament
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 03.05.2010, 11:50:30
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
Ideea este ca ateii nu pot intelege suferinta din lume si moartea prematura a unui om pentru ca ei isi limiteaza existenta la cativa ani pe pamant.
Ideea este nu ca ateii nu pot intelege suferinta (inerenta intr-un univers indiferent) ci ca nu o pot asocia cu atita usurinta de imaginea unui zeu omnibenevolent
Reply With Quote
Vechi 03.05.2010, 11:57:57
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
Aurel, daca iti pasa atat de mult de copiii care mor nevinovati mergi si fa ceva in acest sens. Unii mor de foame, altii de boala, altii din cauza parintilor iresponsabili. Un om cu mila gaseste intotdeauna metode de a ajuta. Supararea nu salveaza pe nimeni.
Dar tie iti pasa? In ce fel?
Reply With Quote
Vechi 03.05.2010, 12:01:44
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de topcat Vezi mesajul
Dar tie iti pasa? In ce fel?
Ma descurc. Daca am probleme voi deschide si eu un topic sa cer ajutor. Multumesc oricum.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Reply With Quote
Vechi 03.05.2010, 12:02:01
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
În prealabil postat de eclesiastul Vezi mesajul
Dumnezeu nu trimite pe cei nebotezati in iad ci pe cei care nu s-au increzut in El.

Si cu afirmatia ca mantuirea este apanajul ortodoxiei cum ramane?
Reply With Quote
Vechi 03.05.2010, 12:08:31
topcat
Guest

Implicit

Citat:
Ma descurc. Daca am probleme voi deschide si eu un topic sa cer ajutor. Multumesc oricum.
Era vorba daca tie iti pasa de copiii care mor intr-un mod aparent nevinovat.
Reply With Quote
Vechi 03.05.2010, 12:14:01
Senior Member

Implicit

Citat:
Era vorba daca tie iti pasa de copiii care mor intr-un mod aparent nevinovat.
Toti copiii mor nevinovati, cel putin pana la o anumita varsta cand pot alege sa pacatuiasca.
Insa nu asta era subiectul in discutie. Omului suferea pentru copiii care mor nevinovati si i-am dat un mic sfat, in sensul ca ar putea face ceva pentru ca sa reduca aceasta suferinta.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Reply With Quote
Vechi 03.05.2010, 12:15:25
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Daniel777 Vezi mesajul
Vad ca ai provocat multe discutii cu acest subiect.Nu inteleg ce doresti de la acest forum!Tu ai inteles ca Dumnezeu nu este bun,asa cum credem noi.Si ce doresti acum? Sa spui la toata lumea acest lucru? Ai facut-o deja,si ai vazut ca nimeni nu te aproba.Deci ramai cu parerea ta.
Mai departe.Spui ca ai acum o credinta oarba si plina de frica,iar in alta parte spui ca ti-a scazut credinta.E foarte trist,dar din nou iti spun,este problema ta personala.
Noi intelegem pe Dumnezeu ca smerit,bun,plin de milostivire si dragoste.Tu il intelegi altfel.
Este deja o prapastie intre noi,pe care tu ai deschis-o.
Calea spre Dumnezeu este una plina de adevar,de la care vad ca tu te-ai abatut.Este riscul tau si experienta ta personala.
Noi te avertizam,citeste macar pe parintele Cleopa.Atitudinea ta de a citi si a intelege singur Biblia este lipsita de smerenie,in sensul ca nu poti ignora atatia oameni sfinti care au talcuit Cuvintele lui Dumnezeu ,si sa te apuci sa faci propriile interpretari.
Daca omul a inteles ca Dumnezeu nu este bun trebuie sa il lasi asa? E asa de greu de inteles ca 'descoperirea' lui izotaurel intra in contradictie cu ce stia el despre Dumnezeu?

Nu izotaurel a deschis acea prapastie de care vorbesti, ci chiar textul Bibliei care da aceasta posibilitate.
Reply With Quote
Vechi 03.05.2010, 12:31:57
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
Ideea este nu ca ateii nu pot intelege suferinta (inerenta intr-un univers indiferent) ci ca nu o pot asocia cu atita usurinta de imaginea unui zeu omnibenevolent
Pentru ca ignori liberul arbitru.
Reply With Quote
Vechi 03.05.2010, 12:33:18
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
Toti copiii mor nevinovati, cel putin pana la o anumita varsta cand pot alege sa pacatuiasca.
Insa nu asta era subiectul in discutie. Omului suferea pentru copiii care mor nevinovati si i-am dat un mic sfat, in sensul ca ar putea face ceva pentru ca sa reduca aceasta suferinta.
Serios?
Hai sa-ti dau o dilema pentru gandirea ta..

In Biblie scrie ca moartea este plata pentru pacat?
Scrie.

Daca copii nu au pacat, de ce mor? Ar trebui dupa tine, sa fie nemuritori pana la varsta la care aleg sa pacatuiasca.

Apropo, care e aia?
Reply With Quote
Vechi 03.05.2010, 12:43:25
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Serios?
In Biblie scrie ca moartea este plata pentru pacat?
Scrie.
"Că de vreme ce printr-un om a venit moartea, tot printr-un om și învierea morților.
Căci, precum în Adam toți mor, așa și în Hristos toți vor învia."

Moartea a intrat prin Adam, este o mostenire de la pacatul primului om. Dupa teoria ta si sfintii mor de pacatosi ce sunt, sau cum?
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Care este credinta adevarata? gpalama Biserici Protestante 51 27.01.2013 18:10:24
Nesabuinta ! - O Biserica veche de 200 de ani va fi pusa la pamant ! cristiboss56 Biserica Ortodoxa Romana 9 11.02.2011 23:26:26
Ce este pana urma adevarata credinta? annajanette Generalitati 21 17.06.2010 08:52:08
Este nevoie de intermediari intre noi si Hristos sau este suficienta credinta in El? maria-luisa Generalitati 41 05.01.2010 21:35:11