![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Am intrebat ceva..ati gasit undeva canoane diferite pentru barbati si femei vizavi de acest pacat? Daca da, va dau dreptate. Daca nu, interpretarea dvs este o slabiciune pur umana si pentru ca sunteti barbat, pur masculin-partinitoare din evidente motive. Citat:
Adica chiar nu vad de ce nu s-ar mai adauga la cele 18 motive principale la o adica tot atatea in baza unei interpretari la fel de "competente" si "autorizate". Iar chestia cu impotenta/neindeplinirea datoriei conjugale ..cel putin amuzanta. Cu cat ma uit mai mult la lista asta cu atat mi se pare mai conforma cu Scriptura interpretarea catolica a problemei.. De altfel nu stiu de ce nu se ramane la ceea ce scrie in Biblie pentru ca este destul de clar scris: singurul motiv valid de despartire este desfranarea: "Eu însă vă spun vouă: Că oricine va lăsa pe femeia sa, în afară de pricină de desfrânare, o face să săvârșească adulter, și cine va lua pe cea lăsată săvârșește adulter." (Matei 5:32) "Iar Eu zic vouă că oricine va lăsa pe femeia sa, în afară de pricină de desfrânare, și se va însura cu alta, săvârșește adulter; și cine s-a însurat cu cea lăsată săvârșește adulter." (Matei 19:9) Si mai este un text asemanator dar care nu mai mentioneaza pricina valida de despartire (desfranarea): "6. Dar de la începutul făpturii, bărbat și femeie i-a făcut Dumnezeu. 7. De aceea va lăsa omul pe tatăl său și pe mama sa și se va lipi de femeia sa. 8. Și vor fi amândoi un trup; așa că nu mai sunt doi, ci un trup. 9. Deci ceea ce a împreunat Dumnezeu, omul să nu mai despartă. 10. Dar în casă ucenicii L-au întrebat iarăși despre aceasta. 11. Și El le-a zis: Oricine va lăsa pe femeia sa și va lua alta, săvârșește adulter cu ea. 12. Iar femeia, de-și va lăsa bărbatul ei și se va mărita cu altul, săvârșește adulter. " (Marcu cap. 10). Citat:
Este clar ca asta vrea, ca la altceva decat libertate fata de el nu se poate gandi, dar nu poate. dintr-un conformism care probabil il confunda cu mila.. Last edited by AlinB; 04.05.2010 at 01:47:57. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Si o sa fac tot ce pot sa-mi salvez casnicia asta.... O sa invat sa-l iubesc din nou asa cum l-am iubit odata..Il rog pe Dumneze sa ma ajute, sa-mi deschida mintea si inima, sa-mi dea putere sa trec peste aceasta grea incercare.
Ma plangeam ca n-am bani pentru sandale, pana cand m-am intalnit cu un om fara picioare... "Cred, Doamne! ajuta necredintei mele!"(Marcu, 9:24) |
|
|||
|
|||
![]()
Dumnezeu sa-ti ajute! E cea mai buna decizie pe care poti sa o iei. Oricine merita o a doua sansa ; chiar si noi am primit-o de la Dumnezeu. Deci succes!
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
E bine ca ti-ai mai pus ordine in idei, important este sa ramai la gandul asta.. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
Va multumesc mult tuturor!
Citat:
![]() Mi-a zis sa vin de cate ori simt nevoia..la doua saptamani, sau chiar in fiecare saptamana pt o perioada. Adevarul e ca nu vreau sa-l necajesc f des cu problemele mele ca sunt constienta ca nu ma are doar pe mine la spovedit, ma simt putin aiurea si cand stau mai mult de vorba cu parintele si dupa mine asteapta multi sa se spovedeasca, dar pentru o perioada cred ca o sa trec peste toate astea... o sa merg imediat ce incep sa ma chinuie gandurile si cad in tristete.
Ma plangeam ca n-am bani pentru sandale, pana cand m-am intalnit cu un om fara picioare... "Cred, Doamne! ajuta necredintei mele!"(Marcu, 9:24) |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
20Cînd l-au înconjurat însă ucenicii, Pavel s'a sculat și a intrat în cetate. A doua zi, a plecat cu Barnaba la Derbe. 21După ce au propovăduit Evanghelia în cetatea aceasta, și au făcut mulți ucenici, s'au întors la Listra, la Iconia și la Antiohia, 22întărind sufletele ucenicilor. El îi îndemna să stăruie în credință și spunea că în Împărăția lui Dumnezeu trebuie să intrăm prin multe necazuri. (FA 14.22) |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Doamne miluieste!! Casiana cununia in fata sfantului altar nu e o legatura oarecare ce se desface asa cum desfaci un siret cand te impiedici in el ( poate e prost exemplul, dar asa avem tendinta , sa o rupem la fuga de la primele 2-3 incercari) , e un parteneriat in 3 - el, ea si Dumnezeu. concret, concret cu ce putem sa-ti fim de folos? rugaciune evident. daca vrei sa citesti, sunt o gramada de carti despre cum sa biruim deprimarea, fa o vizita la o librarie "Sofia". si mai este acatistul Sf. Arhanghel Rafail - ajutatorul celor ce poarta binecuvantata cruce a cununiei. asteptam cu bucurie sa ne zici ca azi ti-a fost mai bine decat ieri si maine ca ti-a fost mai bine ca azi. si tot asa |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Alesul | Anna | Nunta | 213 | 07.11.2017 18:40:17 |
cauta cu inima si cu tot ce stii, nu cerceta cu ochii | Man Teo | Generalitati | 15 | 15.08.2011 19:17:52 |
cum putem stii care este voia lui Dumnezeu? | skicolour | Intrebari utilizatori | 13 | 18.01.2011 14:12:28 |
|