Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 04.05.2010, 17:52:57
vasalie
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de cuvant Vezi mesajul
-cateva intrebari:
Cinsteste cultul protestant pe Fecioara Maria?..daca raspunsul este da, modul cum este cinstita, pentru cei care nu stiu.
Ai mai pus intrebari de genul asta.
Raspunsul este: "cultul protestant" o cinsteste pe Maria (mama Domnului Iisus Hristos). Cum? La fel cum au cinstit-o si Sfintii Apostoli (care nici macar nu au pomenit-o in epistolele lor - poate iti spune ceva acest lucru). Asta nu inseamna ca nu o respectam sau ca uitam rolul pe care l-a primit Maria (acela de a da nastere pruncului Iisus).

P.S. Daca mai ai framantari de genul asta, ia-i la rost pe Sfintii Apostoli. De la ei am invatat cum sa o cinstim pe Maria, mama Domnului Iisus.

Citat:
Ati luat la cunostinta ca din Bilblia protestanta au fost scoase anumite Carti? daca da, care sunt aceste Carti si motivul pentru care au fost scoase.
Aceleasi carti au fost scoase si din Biblia Ortodoxa. Este vorba de cartile pe care ortodoxia le considera deuterocanonice (nu sunt considerate canonice). Faptul ca aceste carti sunt atasate la Biblia Ortodoxa nu schimba cu nimic statutul lor. Pot fi atasate si la Bibliile protestante.
Vechi 04.05.2010, 17:57:22
vasalie
Guest

Implicit

Citat:
Dragul meu prieten..deci cuvintele Parintelui Cleopa..or fi in zadar..
Cuvintele parintelui Cleopa trebuiesc verifica cu Sfanta Scriptura. Am lecturat unele articole ale parintelui Cleopa, in care o luase bine pe aratura (daca vrei pot sa-ti dau un link, pentru studiu).
Vechi 04.05.2010, 18:13:15
vasalie
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Rodica50 Vezi mesajul
Biserica ortodoxa nu face prozelitism .
Are metode mai eficiente. Prostirea oamenilor si racolarea pruncilor.

Citat:
Lasati-i pe oameni sa aleaga, pentru ca si Dumnezeu ne lasa sa alegem.
Ce bine ar fi daca v-ati auzi ce spuneti?

Citat:
Iar cat despre propaganda in randul musulmanilor, m-as mira ca ati indrazni...
Si, de ce nu am indrazni? Ba mai mult, urmeaza sa se infiinteze biserici crestine in unele tari arabe. Vezi aici, unexemplu: http://adventist.ro/index/stiri/info...-golfului.html

Citat:
Este dreptul meu sa o cinstesc pe Maica Domnului cu cele mai alese cuvinte. Ea a redat demnitatea femeii...
Demnitatea femeii a dat-o Dumnezeu. Iar Sfintii Apostoli (in special Pavel) ne-au lasat multe invataturi despre pretuirea femeii.
Vechi 04.05.2010, 18:24:10
cuvant cuvant is offline
Member

Data înregistrării: 14.10.2008
Implicit Doamne ajuta

Stimate domn Vasalie, cu o mai mare nadejde trebuie sa-si marturiseasca un om credinta..sunteti cam sovaietor..imi cer iertare, nu vreau sa va supar, dar raspundeti atat tarziu, greoi si sovaietor incat nu stiu de sunteti chiar sigur in cele spuse de dumneavoastra.
Stimata Doriana..de aceea exista aceasta prapastie..din acest motiv exista acest cuvant eretic..e cei care un drept crestin i cinsteste..domnul Vasalie spune ca au luat-o pe aratura.
Dumneavoastra spuneti sa mergem cu un buchet de flori..dar ogorul este arat de domnul Vasalie si o fi tare greu sa ajungem.
Domnule..Vasalie intelegeti acest termen "a huli"..am un mare semn de intrebare.
Dumnezeu sa ne ierte pe toti.
Vechi 04.05.2010, 18:38:28
vasalie
Guest

Implicit

Citat:
Stimate domn Vasalie, cu o mai mare nadejde trebuie sa-si marturiseasca un om credinta..sunteti cam sovaietor..imi cer iertare, nu vreau sa va supar, dar raspundeti atat tarziu, greoi si sovaietor incat nu stiu de sunteti chiar sigur in cele spuse de dumneavoastra.
De ce ziceti ca raspund tarziu? Abia acum am avut posibilitatea sa ma loghez.

Vi se pare ca raspund greoi si sovaitor? Ati vrea sa fiu mai convingator? Cred ca nu este bine. Propun sa ne concentram pe subiectele in discutie (fiecare cu stilul sau, mai mult sau mai putin sovaietor).

Citat:
Domnule..Vasalie intelegeti acest termen "a huli"..am un mare semn de intrebare.
Dumnezeu sa ne ierte pe toti.
De ce ma intrebati daca inteleg ce inseamna "a huli". Pentru ca nu cred in fantasmagoriile scrise de unele persoane (pe care dvs. le divinizati)?
Vechi 04.05.2010, 18:41:27
Rodica50's Avatar
Rodica50 Rodica50 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.05.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Nu rastalmaciti cu rautate. Cand ati aparut... cine v-a intemeiat si din ce motiv. Va invit sa va vedeti de treaba. Fie ca Dumnezeu sa va lumineze.Repet, vorbesc in cunostinta de cauza, am avut ocazia sa lucrez cu persoane ratacite, intamplator, uneori drumurile ni se intersecteaza cu tot felul de oameni...e timp sa studiati si sa vedeti ce ati parasit!Chiar dovediti foarte multa rautate disecand ...E o diferenta foarte mare ...as vorbi de o deformare a caracterului. Imi pare rau, dar uneori raul trebuie starpit din radacini.Nu vorbesc de semenii mei, pe care ii iubesc, de ratacirea in care se adancesc. Cautati adevarul, e unul singur: se numeste Hristos!
Vechi 04.05.2010, 18:45:51
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
Sa ma ierti Tricesimus..[...]
Bucura-te, Imparateasa cerului si a pamantului, cere ne deschizi noua usile raiului. [...]
Sa ma iertati
Nu-ți mai cere iertare că nu mi-ai greșit. Cere-i mai bine iertare lui Dumnezeu pentru expresia aceasta ce-i uzurpă prerogativele Unicului Dumnezeu "împărăteasa cerului". Din partea mea, puteți să-i faceți maicii Domnului chipul, puteți să-i faceți turte, puteți să-i ardeți tămâie, dar să știți că pentru aceleași lucruri a venit blestemul asupra poporului evreu căzut în idolatrie:

"De altfel, când aducem tămâie împărătesei cerului și-i turnăm jertfe de băutură, oare fără voia bărbaților noștri îi pregătim noi turte ca s-o cinstim făcându-i chipul, și-i aducem jertfe de băutură?" (Ieremia 44,19)

"Copiii strîng lemne, părinții aprind focul, și femeile frămîntă plămădeala, ca să pregătească turte împărătesei cerului, și să toarne jertfe de băutură altor dumnezei, ca să Mă mînie."(Ieremia 7,18)
Vechi 04.05.2010, 19:13:35
carmina carmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.01.2009
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
Cam atat despre prapastii si cei ce le creaza...qed, vorba Carminei...
Aici faceti o mare confuzie - confundati smerenia cu umilinta si toleranta cu nepasarea.
Vechi 04.05.2010, 19:15:29
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de vasalie Vezi mesajul
Ai mai pus intrebari de genul asta.
Raspunsul este: "cultul protestant" o cinsteste pe Maria (mama Domnului Iisus Hristos). Cum? La fel cum au cinstit-o si Sfintii Apostoli (care nici macar nu au pomenit-o in epistolele lor - poate iti spune ceva acest lucru). Asta nu inseamna ca nu o respectam sau ca uitam rolul pe care l-a primit Maria (acela de a da nastere pruncului Iisus).
Nu, dar este prezenta in Evanghelii si cred ca ceea ce scrie acolo este suficient ca sa primeasca o atentie speciala.

Si care va sa zica daca tu in toate scrisorile pe care le-ai scris cu diverse ocazii nu faci referire la mama ta pentru ca sunt chestiuni care de fapt nu o privesc in mod direct, ar trebui sa ajungem la concluzia ca tu o desconsideri iar noi daca o intalnim ar trebui sa procedam la fel?

Citat:
P.S. Daca mai ai framantari de genul asta, ia-i la rost pe Sfintii Apostoli. De la ei am invatat cum sa o cinstim pe Maria, mama Domnului Iisus.
In traducere mai exacta "de la ei am invatat cum sa o ignoram pe Maria".

Nu crezi ca ar fi mai corect sa spui: "Sfanta fecioara Maria"?

Ar fi mai apropiat de realitate, ca totusi nu este "o Maria" oarecare iar lipsa asta de consideratie de care dati dovada cu perfida viclenie, are in ea tot atat respect cat as avea cineva pentru tine daca in acelasi timp te-ar injura de mama.

Faceti o incercare, speram sa nu vi se impleticeasca limba in gura, nici degetele pe tastatura.

In orice caz, ceea ce spuneti este f. bun pentru ca serveste foarte bine topicul: "Sunt sectele foarte periculoase?"

In ceea ce priveste atitudinea, dispretul de care dati dovada fatza de cele sfinte fara doar si poate vi se va intoarce inzecit.

Last edited by AlinB; 04.05.2010 at 19:22:17.
Vechi 04.05.2010, 19:25:34
cuvant cuvant is offline
Member

Data înregistrării: 14.10.2008
Implicit Doamne ajuta

Stimata Doriana ce o mai ramane oare din buchetul nostru de flori..acum se observa vrem noi ori nu vrem adancul prapastiei..caci ceea ce drept crestinul cinsteste vine ereticul si huleste.
Si vor va mai fi multi..chiar multi care necinstesc si ponegresc..avem noi oare dreptul sa-i judecam..dar un singur gand bun poate urni muntele din loc..ee om fi tare saraci, si cu multe nevointe..si gustul otravii lasa urme..si urme..
Sa ne fereasca Bunul Dumnezeu de aceasta otrava..caci potrivnicul ne va darui cuvantul, si ne va incorona de aici de pe pamant ca fiind mantuiti...si vom fi mandri a talmaci si a cunoaste cat mai multe versete..noi insine socotindu-ne imparati ai cuvantului, i vom nesocoti pe adevaratii propovaduitori..caci Acestia au luat-o pe aratura.
Cand Domnul nostru Iisus Hristos a fost rastignit, El fara nici un pacat, Maica Domnului era acolo sub Cruce..da plangea, se tanguia, Fiul Ei era rastignit..noi cei de azi luam Cuvantul si incepem a da cu pietre, caci Cuvantul dragii mei este atat de departe de noi, si avem chiar foarte multa indrazneala, nesabuinta..cine o fi si Aceasta de o preamaresc nepriceputii astia..?
Maica Domnului e si Ea Mama, Mama Celui fara de pacat..e Nascatoarea de Dumnezeu.
Si ne rugam Ei ca Maica a Domnului Nostru Iisus Hristos.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Atitudine crestina fata de ceilalti iustin10 Generalitati 35 18.02.2013 20:17:39
Haideti sa luam atitudine! Crestin_Simona Stiri, actualitati, anunturi 256 13.12.2010 21:07:35
Să luam atitudine impotriva reclamei Red Bull ce huleste Nasterea Domnului colaps Generalitati 16 10.12.2010 21:17:27
Sunt foarte deprimat.... BaLLaNcE Intrebari utilizatori 41 09.10.2010 13:22:20
Sunt sectele foarte periculoase?Cum sa luam atitudine fata de ele? tigerAvalo9 Generalitati 5 03.05.2010 14:24:13