Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 04.05.2010, 21:01:47
almaris
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Rodica50 Vezi mesajul
am avut ocazia sa lucrez cu persoane ratacite, intamplator, uneori drumurile ni se intersecteaza cu tot felul de oameni.
Draga Rodica, ratacirea nu este totala la nimeni, Dumnezeu trebuie sa ne adune de pe drumurile acestei lumi pe toti, exista unghiuri diferite din care vedem lucrurile, nu numai in cele spirituale.
Vechi 04.05.2010, 21:02:52
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de almaris Vezi mesajul
De prostit sunt prostiti cei care se lasa atat in BOR cat si in alte biserici. Te-or racola ei de mic dar te faci mare si Dumnezeu ti-a dat minte, nu ca sa pleci de acolo, ci ca sa ti-o folosesti. Altii sunt "racolati" maturi prin mediul neo in special si isi insusesc in mod absolut mecanic niste invataturi care nu produc crestini, ci papagali.
.
Da, mai frate, am inteles, singurii care gandesc sunt independentii. Asta pana se strang mai multi in jurul lor si-si fac o mica organizatie. Dupa aceea dicteaza ei altora ce sa gandeasca. Si din randul lor vor iesi alti independenti liber-cugetatori...

Nu te opreste nimic sa gandesti si in cadrul unui cult. Inca e democratie.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Vechi 04.05.2010, 21:04:17
carmina carmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.01.2009
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
Crestinismul adevarat e altceva, e acel raspuns pe care il dai lui Dumnezeu potrivit cu lumina, priceperea, deschiderea pe care o are cineva, indiferent unde ar trai pe pamant.
Nu-i asa ca, uneori iti vine si sa te minunezi la cata pricepere si deschidere emani? Mai ales ca totul se datoreaza autodidactului care este... persoana iubita din fata oglinzii tale.
Vechi 04.05.2010, 21:08:01
almaris
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
Nu te opreste nimic sa gandesti si in cadrul unui cult. Inca e democratie.
Stiu, dar m-am referit la aceia care nu fac asta, de aceea am si spus ca sunt "racolati", adica oameni care vin dar nu prea stiu de ce, sunt profund influentati si iau pe nemestecate tot ce li se da.
Vechi 04.05.2010, 21:08:06
vasalie
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AndruscaCIM Vezi mesajul
Pai stii cum e, ortodocsii sunt acuzati ca merg cu valul...insa eu consider ca nu am de ce sa imi cer scuze, ce sa-i fac, daca asta simt, ai vrea sa fac ceea ce faci tu, fara sa simt asta?
Simti nevoia sa spui minciuni? Nu este deloc bine. "Oridecîteori spune o minciunã, vorbeste din ale lui, cãci este mincinos si tatãl minciunii."(Ioan 8:44).

Citat:
Care sunt nenumaratele minciuni spuse la adresa celor din alte Biserici, pe care eu le numesc secte...ca nu prea am memorie buna?
Ai un exemplu de minciuna, putin mai jos, in postarea ta (cea pe care o comentez).

Citat:
As zice ca ceea ce ai facut a fost o greseala, dar in acelasi timp ne-ai si acuzat pe noi de credinta in ceva fals, cand totusi raspunsul era in Biblie, Biblie pe care se presupunea ca tu o cunosteai, intelegere in baza careia ai ales un cult...si ai ajuns si la concluzia ca Biserica Ortodoxa nu stie ce e cu ea, si are nevoie de lumina!
Uite aici minciuna (cat carul). AlinB mi-a pus o intrebare (cati apostoli au fost). Eu am raspuns foarte gresit. Asta a fost tot. Punct. Unde ai vazut tu "acuzatii de credinta in ceva fals" sau ...... (toate aiurelile tale)?

Citat:
Acum zi sincer, te-ai bucura daca noi toti ortodocsii astia de aici, fanatici...ne-am duce dupa Penticostalul mantuibil, sau Doriana...si nu dupa tine, sau de fapt tu ai vrea ca noi sa tinem Sabatul, sa nu mancam porc, si sa credem in moartea totala?

Fii sincer...te rog!!!
Repet ce am mai spus de multe ori (inclusiv atunci cand aveam alte nume): dorinta si bucuria mea este ca oamnii sa cerceteze cu sinceritate Sfanta Scriptura. Apoi, sa se duca unde ii va mana Duhul lui Dumnezeu, sau sa ramana unde sunt.

Fiecare va fi rasplatit pentru credinciosia sa. Totul este sa fii sincer, sa cercetezi si faci voia Domnului (pe care El ti-a dezvaluit-o).
Vechi 04.05.2010, 21:08:10
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
Ar fi o mare realizare să ajungeți ortodocși adevărați. Domnul să vă ajute!
....dar daca as fi confuza in acest moment, si nu as sti ce sa aleg intre acestea: darul vorbirii in limbi, al interpretarii VS Sabatul, moartea definitiva, ce mi-ai spune ca e mai bine de urmat?
Vechi 04.05.2010, 21:12:35
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
....dar daca as fi confuza in acest moment, si nu as sti ce sa aleg intre acestea: darul vorbirii in limbi, al interpretarii VS Sabatul, moartea definitiva, ce mi-ai spune ca e mai bine de urmat?
Ce te învață Scriptura și Hristos prin ea.
Vechi 04.05.2010, 21:20:12
almaris
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de carmina Vezi mesajul
Nu-i asa ca, uneori iti vine si sa te minunezi la cata pricepere si deschidere emani? Mai ales ca totul se datoreaza autodidactului care este... persoana iubita din fata oglinzii tale.
De ce esti rautacioasa atata timp cat am facut referire la credinta ca un principiu pe care Dumnezeu il vede in viata omului sau nu il vede. La mine mai are pana sa vada ceva, dar se pare ca pe cand era pe pamant, Mantuitorul a vazut credinta adevarata la oameni care nu mergeau la biserica si nu indeplineau ritualuri, multe chiar instituite de Dumnezeu. Acest lucru se intampla si astazi, oameni care nu cunosc Scripturile ca noi, care nu prea au idee despre religie in general ne cam dau lectii de viata in multe privinte. La asta m-am referit cand am scris. Sa nu intelegi ca ma vad pe mine in aceasta postura, nicidecum, eu iau lectii de la altii.
Vechi 04.05.2010, 21:25:15
vasalie
Guest

Implicit

Citat:

Care sunt nenumaratele minciuni spuse la adresa celor din alte Biserici,
Cred ca nu este asa de important sa discutam despre minciunile tale. Incepusem (amandoi) o discutie despre minciunile scrise in "Pravila bisericeasca". Nu mi-ai spus ce parere despre acele nedevaruri. Ai uitat, probabil.

Putem continua discutia de aici:
http://www.crestinortodox.ro/forum/s...&postcount=289

Citat:
Fii sincer...te rog!!!
De ce era nevoie sa ma rogi sa fiu sincer?
Vechi 04.05.2010, 21:26:12
lacrimi's Avatar
lacrimi lacrimi is offline
Senior Member

Data înregistrării: 19.02.2009
Locație: LONDON
Implicit

Citat:
Multumesc de caracterizare, ai dreptate intr-o oarecare masura, inca mai ratacesc in unele privinte.

Cat priveste subiectul dezbatut, nu stiu daca ar trebui sa iti fie mila de mine, ci de tine. In primul rand pentru modul arhaic in care gandesti privitor la impartasanie. Daca a bea un gat de vin si a gusta o bucatica de paine inseamna sa te impartasesti cu Cristos inseamna ca nu ai reusit sa patrunzi catusi de putin aceasta taina. In schimb iti este mila de unul care spune ca a fi impartasit cu Cristos inseamna sa primesti ceva din caracterul Sau pentru tine.

De infiintat secte nu ma apuc deocamdata, fiecare sa ramana si sa caute sa inteleaga mai mult acolo unde este.

De ce am intrat pe forum? Ca sa culeg reactii de speriati de bombe ca tine.

Esti foarte dragut, ca intotdeauna...
Prefer sa gandesc in modul asta arhaic (cum il numesti tu) decat sa nu cred ca Isus e intre noi la fiecare Liturghie si ca painea si vinul se transforma in insasi Trupul si Sangele Sau...
Cred ca ai intrat pe forum sa aduci un duh de cearta si nu pentru altceva...

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Atitudine crestina fata de ceilalti iustin10 Generalitati 35 18.02.2013 20:17:39
Haideti sa luam atitudine! Crestin_Simona Stiri, actualitati, anunturi 256 13.12.2010 21:07:35
Să luam atitudine impotriva reclamei Red Bull ce huleste Nasterea Domnului colaps Generalitati 16 10.12.2010 21:17:27
Sunt foarte deprimat.... BaLLaNcE Intrebari utilizatori 41 09.10.2010 13:22:20
Sunt sectele foarte periculoase?Cum sa luam atitudine fata de ele? tigerAvalo9 Generalitati 5 03.05.2010 14:24:13