Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 04.05.2010, 19:22:58
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
"Și fiecăruia se dă arătarea Duhului spre folos.
Că unuia i se dă prin Duhul Sfânt cuvânt de înțelepciune, iar altuia, după același Duh, cuvântul cunoștinței.
Și unuia i se dă întru același Duh credință, iar altuia, darurile vindecărilor, întru același Duh;
Unuia faceri de minuni, iar altuia proorocie; unuia deosebirea duhurilor, iar altuia feluri de limbi și altuia tălmăcirea limbilor.
Și toate acestea le lucrează unul și același Duh, împărțind fiecăruia deosebi, după cum voiește"
Deci ai siguranta ca ceea ce vorbesti tu, sau tanti Miriam...este clar o limba de pe acest pamant, sau mai multe( diferite feluri)?

Sfantul Apostol spune clar ca nicio limba nu are sunete necunoscute!
Vechi 04.05.2010, 19:36:40
AndruscaCIM's Avatar
Senior Member

Implicit

Ati reusit sa va traduceti si singuri totusi ceea ce vorbiti acolo, pentru ca eu am inteles ca translatorul nu e neaparat necesar, ci doar din cand in cand...cand e nevoie de el, dar nu tot timpul?

"De aceea, cine vorbeste in alta limba, sa se roage sa aiba si darul s-o talmaceasca."(I Corinteni 14,13)..de aici bag seama, ca nu e tocmai vorbitorul, si jumatatea cealalta translatorul...ci cel care vorbeste poate sa si traduca, se intampla asa in comunitate, sau nu?

Va rugati si cu mintea, asa cum sfatuieste Sfantul Apostol Pavel?

"Fiindca, daca ma rog in alta limba, duhul meu se roaga, dar mintea mea este fara rod."
(I Corinteni 14,14)

In Biserica voiti sa vorbiti mai mult cuvinte usor de inteles, decat alte limbi...pentru ca la fel sfatuieste Sfantul Apostol sa faceti asta?

"Dar in Biserica, voiesc mai bine sa spun cinci cuvinte intelese, ca sa invat si pe altii, decit sa spun zece mii de cuvinte in alta limba."(I Corinteni 14, 19)

Cum ati putea explica faptul ca unii nu stiu ce se intampla cu ei in momentul in care afirma ca vorbesc in limbi, cand Sfantul Apostol Pavel nu zice nimic de asemenea trairi, sau manifestari...ci doar de vorbire in limbi?

Ce parere aveti despre carismatici, pentru ca se stie ca exact asa cum se emanifesta ei se manifestau inchinatorii la idoli?... intrau in transa, se tavaleau pe jos, tremurau, se aruncau pe jos, aveau miscari ritmice ale trupului...lucruri de astea.
Vechi 04.05.2010, 20:05:35
lacrimi's Avatar
lacrimi lacrimi is offline
Senior Member

Data înregistrării: 19.02.2009
Locație: LONDON
Implicit

Citat:
În prealabil postat de penticostalulmantuibil Vezi mesajul
Ne faci un compliment, Lacrimi. Pai despre asta e vorba, Fapte si Corinteni.

Nu trebuie sa consideram ca in studiul vorbirii in limbi am putea sa neglijam Fapte si Corinteni.
Daca am pune deoparte aceste doua carti ale Bibliei, de fapt nu am mai avea principala sursa de informatie.

Cu placere. De fapt imi avertizam fratii, ca nu cumva sa treaca dincolo de Fapte si Corinteni, ca va depaseste... si tot din aceste capitole aveti argumente.
Sfanta Scriptura este un TOT, un ADEVAR ce nu poate fi fragmentat... Daca am pune deoparte aceste 2 carti (asa cum ati facut voi cu cele cateva din Vechiul Testament), nu ati mai exista, pentru ca nu ati mai avea temelie, nu-i asa?
Dar noi nu scoatem si nici nu adaugam nimic din/in Sfanta Scriptura, pentru ca grea va fi osanda celui ce o va face.... Ti se pare cunoscut?....
Iertati-ma
Vechi 04.05.2010, 21:36:44
penticostalulmantuibil penticostalulmantuibil is offline
Banned

Data înregistrării: 27.04.2010
Locație: Constanta
Religia: Protestant
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru penticostalulmantuibil Send a message via Skype™ to penticostalulmantuibil
Implicit

Citat:
În prealabil postat de lacrimi Vezi mesajul
Cu placere. De fapt imi avertizam fratii, ca nu cumva sa treaca dincolo de Fapte si Corinteni, ca va depaseste... si tot din aceste capitole aveti argumente.
Sfanta Scriptura este un TOT, un ADEVAR ce nu poate fi fragmentat... Daca am pune deoparte aceste 2 carti (asa cum ati facut voi cu cele cateva din Vechiul Testament), nu ati mai exista, pentru ca nu ati mai avea temelie, nu-i asa?
Dar noi nu scoatem si nici nu adaugam nimic din/in Sfanta Scriptura, pentru ca grea va fi osanda celui ce o va face.... Ti se pare cunoscut?....
Iertati-ma
Da, mi se pare cunoscut citatul. Si eu ma feresc sa scot sau sa adaug ceva la Sfanta Scriptura.Departe de mine un astfel de gand.

Nici macar nu socot cartile Faptele Sfintilor Apostoli sau 1Corinteni mai presus de celelalte carti. Daca le tot citez pe acest topic deschis de tine este datorita faptului ca in Sfanta Scriptura doar aceste doua carti vorbesc despre darul vorbirii in limbi. Si topicul nostru asta trateaza.
Vechi 04.05.2010, 21:46:07
lacrimi's Avatar
lacrimi lacrimi is offline
Senior Member

Data înregistrării: 19.02.2009
Locație: LONDON
Implicit

Citat:
Da, mi se pare cunoscut citatul. Si eu ma feresc sa scot sau sa adaug ceva la Sfanta Scriptura.Departe de mine un astfel de gand.

Nu ma refeream la tine, ci la cultul din care faci parte....
Doamne ajuta
Vechi 04.05.2010, 21:49:48
Banned

Trimite un mesaj prin Yahoo pentru penticostalulmantuibil Send a message via Skype™ to penticostalulmantuibil
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AndruscaCIM Vezi mesajul
[b]
"De aceea, cine vorbeste in alta limba, sa se roage sa aiba si darul s-o talmaceasca."(I Corinteni 14,13)..de aici bag seama, ca nu e tocmai vorbitorul, si jumatatea cealalta translatorul...ci cel care vorbeste poate sa si traduca, se intampla asa in comunitate, sau nu?
E foarte greu sora Andrusca sa explici cuiva gustul piersicii.

Tu pui multe intrebari grele. Dar raspunsul la ele se poate afla cel mai bine si mai deplin prin propria ta experienta.

Orice experienta a ta cu Dumnezeu este greu de explicat unuia care nu vrea sa creada. De exemplu ti-ar spune cineva: eu vreau sa stiu exact ce simti tu cand te rogi. Este destul de dificil explici cuiva care nu a gustat niciodata dulceata rugaciunii.
Citat:
Va rugati si cu mintea, asa cum sfatuieste Sfantul Apostol Pavel?
In Biserica voiti sa vorbiti mai mult cuvinte usor de inteles, decat alte limbi...pentru ca la fel sfatuieste Sfantul Apostol sa faceti asta?
Absolut si neconditionat: DA.

Citat:
Ce parere aveti despre carismatici, pentru ca se stie ca exact asa cum se emanifesta ei se manifestau inchinatorii la idoli?... intrau in transa, se tavaleau pe jos, tremurau, se aruncau pe jos, aveau miscari ritmice ale trupului...lucruri de astea.
E treaba lor. Sa ne rugam pentru ei.
Vechi 04.05.2010, 23:14:16
AndruscaCIM's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
E foarte greu sora Andrusca sa explici cuiva gustul piersicii.

Tu pui multe intrebari grele. Dar raspunsul la ele se poate afla cel mai bine si mai deplin prin propria ta experienta.

Orice experienta a ta cu Dumnezeu este greu de explicat unuia care nu vrea sa creada. De exemplu ti-ar spune cineva: eu vreau sa stiu exact ce simti tu cand te rogi. Este destul de dificil explici cuiva care nu a gustat niciodata dulceata rugaciunii.
Pai nu e greu deloc, citim in Biblie, si aflam...ne mai luminam cat se poate;astfel..pare-se nu e chiar asa, credinciosul zice xashlf3eergegiefrbhflorghjfbhdfgefilewzgfewzufe... si vine tanti Nutza, si spune ca de fapt ala spune, ce spune ea ca spune credinciosul!O fi asa, nu zic...da parca nu zice in Biblie, ca tipul asta de credincios daruit, nu va intelege niciodata ce spune, nici nu va putea reda, si nici traduce, tie nu ti se pare la fel?

Ok, hai o data, de doua, de 3...da parca acolo spune clar ca trebuie sa si traduci, ca dupa aia treaba e fara folos, ca doar darul nu e numai rugaciune, sa o dam pe aia dreapta...e pentru a te face inteles de cei de alte neamuri, ori daca nu te inteleg nici cei din neam cu tine, nici africanu', nici afganu', nici eschimosu', si nici tu nu te intelegi...deja kaput dar, aia e pretentie ca esti daruit, ca sa dai bine!

Chiar am citit recent marturia unui pentjcostal, care afirma la fel ca si Gabriella, ca darul e pentru a da bine in comunitate, cu cat te misti mai energic esti mai daruit, si ochii celorlalti poposesc asupra darului tau mai mult, ca a cam luat-o razna, si atmosfera e neplacuta, ca multi se prefac...si ca e cam necesar acest dar, alta cale nu prea ar fi.

Adica daca as veni si as zice eu pastorului " Dom'le iaca eu am primit dupa post indelung, si multa rugaciune...darul intelepciunii!" bat pariu ca s-ar uita chioras, si ar zice ca trebuie sa ma mai zbat sa il primesc pe ala al vorbirii in limbi...ce nu mi-e clar? Adica...hai, mai multa rugaciune, mai mult post...ca sa il primesc pe ala!!
Citat:
Absolut si neconditionat: DA.
Sa fie cum zici tu...da eu citisi si alte treburi...
Citat:
E treaba lor. Sa ne rugam pentru ei.
O fi treaba lor, dar parca si a voastra, ca din ce am citit nu am vazut sa spuna omul ala ca prin Ro lucrurile stau diferit fata de filmuletele de pe youtube.

Omul spunea ca e de ajuns sa te uiti la alea sa vezi unde s-a ajuns, si zau daca lauda atmosfera din cultul penticostal din Ro, sau facea vreo comparatie, in schimb si-ar fi dorit atmosfera de rugaciune din cultul baptist..oare de ce, nu era credincios, nu simtea, era pacatos...sau?
Vechi 04.05.2010, 23:47:46
Banned

Implicit

Citat:
Pai nu e greu deloc, citim in Biblie, si aflam...ne mai luminam cat se poate;
Pai daca despre rugaciune nu crezi tot felul de vorbe, poti sa faci la fel sora Andrusca si cu darul vorbirii in limbi: citeste in Biblie!

Citat:
Chiar am citit recent marturia unui pentjcostal, care afirma la fel ca si Gabriella, ca darul e pentru a da bine in comunitate.
Sunt doar niste clisee depasite.
Astia, pe bune, chiar n-au cu ce se lauda daca au ajuns sa se laude cu vorbirea in limbi. Vorbirea in limbi nici macar nu e a lor.
Pai, n-au si ei o masina mai de fite, stiu eu, o rochie mai de gala, un laptop de utima generatie?
Fac eforturi disperate sa inteleg cum e treaba asta sa se laude unul cu vorbirea-n limbi, dar nu reusesc.
In biserica noastra mai toti vorbesc in alte limbi dar nu am sesizat ca vreunul sa se laude cu asta. Cred ca astea-s chestii de pe vremea lu' bunica.

Citat:
O fi treaba lor, dar parca si a voastra, ca din ce am citit nu am vazut sa spuna omul ala ca prin Ro lucrurile stau diferit fata de filmuletele de pe youtube.
Nu am facut cunostinta cu omul cu pricina dar parca tu ziceai ca in Ro lucrurile stau diferit.

Last edited by penticostalulmantuibil; 05.05.2010 at 00:39:47.
Vechi 05.05.2010, 01:05:23
AndruscaCIM's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
In biserica noastra mai toti vorbesc in alte limbi dar nu am sesizat ca vreunul sa se laude cu asta. Cred ca astea-s chestii de pe vremea lu' bunica.
Dar de ce vorbesc mai toti? Cei care nu vorbesc inca, tot darul asta urmeaza sa il aiba...sau cum?

Parca era scris, ca unii primesc ceva, altii altceva..la voi de ce toti primesc darul asta, si numai despre el vorbiti, dar despre celelalte deloc?

Pai e foarte ciudat insasi faptul ca vorbesc mai toti...deci automat cu totii vorbiti in limbi, si se creeaza o imagine a "normalitatii" la modul asta, insa mie mi se pare doar un element prin care sa va puteti diferentia de celelalte culte...pentru ca fara treaba asta, nu ati avea ce spune despre voi, sau cum sa va definiti!
Citat:
Nu am facut cunostinta cu omul cu pricina dar parca tu ziceai ca in Ro lucrurile stau diferit.
Ceeeeee, eu ziceam ca e diferit?
Dar de unde Doamne iarta-ma sa stiu eu ce faceti voi in momentele alea, cand te-am intrebat si pe tine si pe Doriana, daca exista vreo asemanare intre ceea ce se intampla la voi in momentul cu pricina, si ceea ce se intampla in randul celor inselati de cel rau de pe youtube...pentru ca vreau sa vad de ce se speria Dpriana de inregistrarile alea, dar nici nu e nimic postat din Ro, ca sa vad si eu in baza a ce se sperie unii asa tare?

Te-am intrebat de ce nu posteaza nici un roman vreo inregistrare din momentul vorbirii in limbi, si de ce posteaza numai Botezuri, cantari, concerte, formatii....dar vorbire in limbi, Fereasca Sfantul?

Deci exista asemanari intre ciudateniile de pe youtube, si ceea ce se intampla la voi in momentele alea, sau nu?
Vechi 05.05.2010, 01:12:53
AndruscaCIM's Avatar
Senior Member

Implicit

Poftim de citeste Penticostalulemantuibil!!!Sper ca e ok faptul ca postez aceasta sursa

Cu precizarea ca respectivul e baptist, sorry!

"Eu m-am asteptat ca acest subiect sa fie dezbatut mult mai pe larg, dar articolul este neasteptat de scurt si sumar. Eu fac parte dintr-o biserica baptista, dar cunosc foarte bine cultul si doctrina penticostala. Apreciez favorabil ambele confesiuni, dar daca ar trebui sa fac o noua religie, as face o fuziune intre doctrina baptista si cea penticostala, inlaturand ce este in plus. De exemplu, un punct forte la penticostali este promovarea puternica a inchinarii prin muzica, in aproape toate formele ei de exprimare. Acest lucru este conform cu Biblia pentru ca in psalmi ne indeamna sa laudam pe Domnul cu toate instrumentele si chiar cu jocuri (adica cu dansul). Baptistii insa. sunt foarte selectivi in aceasta privinta si nu dau voie la muzica ritmata si cea populara. Prin aceasta pierd foarte mult intrucat in primul rand restrictia nu are temei biblic si in al doilea rand pentru ca oamenii in general iubesc stilul de muzica populara.
Un aspect esential si la vedere este diferenta in modul de rugaciune. Modul de manifestare penticostal in momentele de rugaciune este unul galagios si haotic, adunarea rugandu-se simultan si cu voce tare, creindu-se o atmosfera de discomfort, in care nu se intelege om cu om, si care a constituit nu de putine ori un element descurajant pentru incepatori sau vizitatori. Dupa parerea mea aceasta situatie are la origine tolerarea manifestarilor individuale de extrema, in care oameni cu frustrari interioare si complexati doreau sa iasa in evidenta cu orice pret, cautand sa impresioneze pe cei din jur cu prioritate si mai putin pe Dumnezeu.
La Baptisti exista un cu totul alt mod de rugaciune in grup, manifestandu-se prin modul individual de exprimare cu voce tare, pe rând si unul dupa altul. Eu personal nu agreez nici acest fel de rugaciune, pentru ca nu poti sa ajungi intr-o intimitate de gandire cu Dumnezeu, constient fiind ca cei din jur te aud si ar putea sa te critice pentru eventualele neajunsuri in exprimare. Prejudecatile generate de aceasta stare au determinat ca rugaciunile sa fie șablonate in cea mai mare parte, nesincere si de conjunctura.
Spre deosebire de baptisti, la penticostali s-a cam "sarit peste cal" cu manifestarile duhului sfant si asta tot datorita dorintei de senzational a unora dintre membri. Ajunge sa cautam pe youtube clipuri despre bisericile penticostale din America si ne vom da seama de "halul" in care a decazut biserica Domnului datorita goanei dupa senzational. Dorinta de a vorbi in limbi si de a prooroci sunt cele mai frecvente intre penticostali. Prin aceasta nu se cauta altceva decat o recunoastere tacita a unei oarecare superioritati in comparatie cu restul adunarii, dar totodata se urmareste si experimentarea de senzatii tari.
Un alt aspect pe care il vedem diferit la cele doua confesiuni este accentul pus pe ținuta femeii in si in afara adunarii. Poti recunoaste de la distanta o femeie penticostala dupa vestimentatie, din care se distinge clar baticul. La baptisti se constata o toleranta mai mare in aceasta privinta.
In concluzie, cu toate diferentele ce exista, baptistii si penticostalii constituie vârful de lance in lucrarea lui Dumnezeu, fiind confesiunile cu cea mai mare acuratete in vestirea evangheliei si avand ca membri pe cei mai devotati credinciosi si slujitori in lucrarea Domnului.
Dumnezeu sa binecuvanteze deopotriva si pe unii si pe altii."

http://www.moldovacrestina.net/biser...e-si-baptiste/

Deci omul zice si de bine, dar despre darul vorbirii in limbi...poti vedea un alt punct de vedere!!!
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre vorbirea cu mortii strajeru Secte si culte 2 09.04.2018 22:32:16
Care este adevarul despre vorbirea in limbi ? petrut-angel Secte si culte 1534 12.03.2018 22:00:37
Vorbirea in limbi - ajutor Archangel Reguli generale de utilizare a forumului 37 03.01.2013 12:16:48
Dilema unui ortodox privind darul vorbirii in limbi la penticostali gpalama Secte si culte 4 29.05.2010 21:11:29
DESPRE VORBIREA IN LIMBI Ioan_Ciobota Generalitati 4 24.03.2010 17:09:10