Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 04.05.2010, 22:41:16
vasalie
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AndruscaCIM Vezi mesajul
Asta nu e minciuna, e supozitie doar, ......... atunci credeai implicit si despre ortodocsi ca din acest punct de vedere cred gresit ca sunt 12...nu? Si daca ei ar fi crezut gresit, credeau si fals...tot pe acolo!

Dar repet, nu e minciuna, asa s-au invartit rotitele ..si a iesit ce a iesit.
Cand am dat raspunsul meu, habar nu aveam ce cred ortodocsii. Eu am dat un raspuns (gresit) la o intrebare clara, directa. Si cu asta am incheiat.

Incadreza tu singura, la ce categorie vrei, scornelile tale.

Citat:
Pai cercetam cu bucurie, dar iaca-ta treaba e complicata aici.

Tu imi zici ca ......sarpele ne-a indemnat sa credem in viata vesnica,
Poftim.Alta minciuna cat casa. Pe deasupra, este si o jignire grea adusa Domnului Iisus Hristos. EL ne-a invatat sa credem in viata vesnica:" Voia Tatãlui Meu este ca oricine vede pe Fiul, si crede în El, sã aibã viata vesnicã, si Eu îl voi învia în ziua de apoi."(Ioan 6:40)

Numai ca Domnul Iisus Hristos ne-a invatat sa credem in viata vesnica ce ne va fi daruita dupa inviere.

Sarpele va invata despre imposibilitatea de a muri :"Hotarat ca nu veti muri"(Facerea 3:4). Astfel de afirmatii am facut.

P.S. Tu ce crezi: ca vei mosteni viata vesnica dupa invierea pe care o va infaptui Domnul Iisus Hristos sau ca esti nemuritoare (cand mori, de fapt nu mori ci mergi in rai sau iad)?

Citat:
Da, bine...bine...am inteles ca totul e sa cercetez cu sinceritate, dar ca tine...sau ca Penticostalulmantuibil?
Nici eu nici penticostalul nu suntem etaloane. Cerceteaza cu inima sincera si dornica dupa adevar, gata de schimbari (radicale, daca este nevoie) si roaga-te Domnului sa te calauzeasca.
Vechi 04.05.2010, 22:44:44
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de penticostalulmantuibil Vezi mesajul
ZAZÁNIE1, zâzanii, s.f. Intriga, discordie, vrajba, galceavă. – Din ngr. zizánia (pl. lui zizánion).
Mercic, dar vezi tu, eu prefer expresia " a baga fitile"...parca suna mai bine decat zizanion
Citat:
În prealabil postat de penticostalulmantuibil Vezi mesajul
Sigur, se rezolva, dau un raspuns cat se poate de sincer macar ca ma tem ca tu nu ma vei crede.

Mi-ar parea rau.
Multumesc!
Vechi 04.05.2010, 22:52:41
AndruscaCIM's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de vasalie Vezi mesajul
Poftim.Alta minciuna cat casa. Pe deasupra, este si o jignire grea adusa Domnului Iisus Hristos. EL ne-a invatat sa credem in viata vesnica:" Voia Tatãlui Meu este ca oricine vede pe Fiul, si crede în El, sã aibã viata vesnicã, si Eu îl voi învia în ziua de apoi."(Ioan 6:40)

Numai ca Domnul Iisus Hristos ne-a invatat sa credem in viata vesnica ce ne va fi daruita dupa inviere.

Sarpele va invata despre imposibilitatea de a muri :"Hotarat ca nu veti muri"(Facerea 3:4). Astfel de afirmatii am facut.

P.S. Tu ce crezi: ca vei mosteni viata vesnica dupa invierea pe care o va infaptui Domnul Iisus Hristos sau ca esti nemuritoare (cand mori, de fapt nu mori ci mergi in rai sau iad)?
Si daca eu am cercetat deja cu muuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuulta sinceritate, si cred in viata vesnica, asa cum stii deja...nu ma crezi? Deci vrei sa cercetez cu sinceritatea ta?
Citat:
Nici eu nici penticostalul nu suntem etaloane. Cerceteaza cu inima sincera si dornica dupa adevar, gata de schimbari (radicale, daca este nevoie) si roaga-te Domnului sa te calauzeasca.
Pai nu stiu cat de etalon se vrea a fi Penticostalulmantuibil, insa tu imi zici sa cercetez cu inima sincera si dornica de adevar, dar imi zici sa cercetez ca tine totusi!

Uite, iti sugerez si eu sa cercetezi cu inima sincera si dornica de adevar, si sa te rogi lui Dumnezeu sa te calauzeasca! deh...tu zici ca esti sincer, eu la fel, Penticostalulmantuibil la fel, ce ne facem...ne sfatuim fiecare sa cercetam cu inima sincera, dar adaugam " Ca mine!"?
Vechi 04.05.2010, 22:57:18
AndruscaCIM's Avatar
Senior Member

Implicit

P.S. Vasalie, cand ai dat raspunsul nu aveai habar ce cred ortodocsii, dar nici ce scrie in Biblie...asculta la mine!

Ia si cerceteaza cu inima sincera, de acum incolo...ca si pana acum ai afirmat acelasi lucru, si asa spusei ca ai ajuns la luminis, dar iaca-ta ce magaoaie ai trantit...din cercetarea aia sincera, si descoperitoare de adevar, si in solitudine, si in comuniune...cum afirmasesi ca ai experimentat!
Vechi 04.05.2010, 23:05:39
vasalie
Guest

Implicit

Citat:
Ia si cerceteaza cu inima sincera, de acum incolo...ca si pana acum ai afirmat acelasi lucru, si asa spusei ca ai ajuns la luminis, dar iaca-ta ce magaoaie ai trantit...din cercetarea aia sincera, si descoperitoare de adevar, si in solitudine, si in comuniune...cum afirmasesi ca ai experimentat!
Daca cercetam "nu tranteam magaoaia" aceea.

Dar, tot a dus la ceva bun: sa te bucuri tu si sa ai ce pomeni pana la toamna. Vezi sa nu uiti gafa mea (cum zici ca ai uitat minciunile tale). S-ar putea sa nu mai fac alta prea curand.
Vechi 04.05.2010, 23:19:38
AndruscaCIM's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Daca cercetam "nu tranteam magaoaia" aceea.

Dar, tot a dus la ceva bun: sa te bucuri tu si sa ai ce pomeni pana la toamna. Vezi sa nu uiti gafa mea (cum zici ca ai uitat minciunile tale). S-ar putea sa nu mai fac alta prea curand.
Pai cum daca cercetai, cand tu ai afirmat cu foarte multa siguranta in tastare ca ai cercetat, mai intai cu ajutorul pocaitilor, dupa aia si in solitudine...si cercetand ai gasit cultul adventist?

Ori ai cercetat, ori ba?

Sa dea Dumnezeu, insa magaoaia mare nu ar fi gafa aia....ar cam fi alta!
Vechi 04.05.2010, 23:55:12
cuvant cuvant is offline
Member

Data înregistrării: 14.10.2008
Implicit Pentru Doriana

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
Desigur.. Sunt multi sfinti in lume, pentru ca Dumnezeu i-a sfintit prin puterea jertfei lui Hristos. Intre ei sunt chiar unii care au o viata de sfintenie deosebita si o viata consacrata total lui Dumnezeu. Dar, cum am spus, nu ne inchinam lor, ci numai lui Dumnezeu care are tot meritul pentru sfintenia lor. El Si-a trimis Fiul sa moara pe cruce si a facut un imens sacrificiu pentru a-i sfinti.

Se foloseste uneori [nu am numarat de cate ori, depinde] sintagma "Sfanta Maria". "Fecioara Maria" nu se foloseste , nici "nascatoare de Dumnezeu", deoarece e o forma mai veche si nu se mai foloseste . Se spune in schimb ca L-a nascut pe Hristos , ca e "mama Domnului Iisus" , ca a fost sfanta si curata si ascultatoare de Dumnezeu.
Sa ma iertati doamna Doriana..am lipsit si eu putin..vad ca confirmati exista Sfintilor, caci omul este indumnezeit de Insusi Dumnezeu..
Va rog sa numiti..daca exista cinci Sfinti ai cultului dumneavoastra..a caror invatatura este sub inspiratia Duhului Sfant.
Ce reprezinta pentru dumneavoastra Sfantul Ioana Botezatorul?
De cata ori este pomenit pe an..in biserica dumneavoastra Sfantul Apostol Andrei..ce insemnatate are pentru dumneavoastra Apostolul Cel intai chemat?
Sufletul unui copilas de 5 ani ..nebotezat unde ajunge ..in caz ca trece la cele vesnice? sa ne explicati Taina Botezului in cultul dumneavoastra.
Cum va aparati de masoni si martorii lui iehova, i socotiti pe acestia ca eretici, sau priviti invatatura lor ca fiind dreapta?
Cei din cultul dumneavoastra pun accentul foarte tare pe Cuvantul Lui Dumnezeu, cum ati reactiona, ca peste 10 ani o secta sa conteste aceasta Biblie a dumneavoastra, dorind sa scoata anumite Carti din continutul ei?
In localitatea mea nu exista acum 50 de ani o biserica a cultului dumneavoastra, toti cei din vechime sa inteleg ca au ajuns in Iad? in caz contrar care o fi necesitatea aparitia acestor noi culte..?
Socotiti ca fiind corect modul meu de abordare, raspunsurile pe care le dati, le socotiti asa mai personale, sau un oricare crestin al cultului dumneavoastra ar avea raspunsuri oarecum pe aceeasi linie, exista o unitate in cultul dumneavoastra, sau la o intrebare as putea primi 10 raspunsuri diferite?
Sa ma iertati.
Vechi 05.05.2010, 00:37:20
penticostalulmantuibil penticostalulmantuibil is offline
Banned

Data înregistrării: 27.04.2010
Locație: Constanta
Religia: Protestant
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru penticostalulmantuibil Send a message via Skype™ to penticostalulmantuibil
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cuvant Vezi mesajul
Va rog sa numiti..daca exista cinci Sfinti ai cultului dumneavoastra..a caror invatatura este sub inspiratia Duhului Sfant.
Daca imi permiteti, sunt din acelasi cult cu al Dorianei si am un defect: imi place sa raspund la intrebari. Asadar:

Sfantul Pavel, Sfantul Petru, Sfantul Ioan, Sfantul Matei si Sfantul Iacov.

Citat:
De cata ori este pomenit pe an..in biserica dumneavoastra Sfantul Apostol Andrei..ce insemnatate are pentru dumneavoastra Apostolul Cel intai chemat?
De cateva ori pe an. Este citat in mod special versetele: "...Andrei, fratele lui Simon Petru. Acesta a găsit întâi pe Simon, fratele său, și i-a zis: am găsit pe Mesia Și l-a adus la Iisus."

Citat:
Sufletul unui copilas de 5 ani ..nebotezat unde ajunge ..in caz ca trece la cele vesnice?
In Rai
Citat:
Cum va aparati de masoni si martorii lui iehova, i socotiti pe acestia ca eretici, sau priviti invatatura lor ca fiind dreapta?
Consideram ca multe din invataturile lor nu sunt ortodoxe si le respingem.
Nu prea avem motive sa ne aparam in vreun fel de ei. Cazurile in care penticostalii sa fi imbratisat astfel de credinte sunt foarte rare. De obicei noi atacam.

Citat:
Cei din cultul dumneavoastra pun accentul foarte tare pe Cuvantul Lui Dumnezeu,
Multumim pentru compliment.
Citat:
cum ati reactiona, ca peste 10 ani o secta sa conteste aceasta Biblie a dumneavoastra, dorind sa scoata anumite Carti din continutul ei?
Ne-am ruga pentru sufletul lor pierdut.

Citat:
In localitatea mea nu exista acum 50 de ani o biserica a cultului dumneavoastra, toti cei din vechime sa inteleg ca au ajuns in Iad? in caz contrar care o fi necesitatea aparitia acestor noi culte..?
Cei din vechime, la fel ca si cei de azi s-au impartit in doua categorii: unii au mers in Rai si altii in Iad.

Noile culte nu apar din necesitate. Ruperea bisericilor nu este o nevoie ci o catastrofa. Aparitia noilor biserici are cauze diverse: teologice, politice, pacatoase.

Citat:
exista o unitate in cultul dumneavoastra, sau la o intrebare as putea primi 10 raspunsuri diferite?
In general raspunsurile vor fi aproximativ la fel. Totusi in Cultul Penticostal nu este o unitate de monolit cum de altfel, nici in celelalte Biserici nu e.
Vechi 05.05.2010, 08:21:38
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Subscriu la raspunsurile penticostaluluimantuibil .

Citat:
Ce reprezinta pentru dumneavoastra Sfantul Ioana Botezatorul?
Mai adaug ca Sf Ioan Botezatorul a fost inainte-mergatorul lui Hristos, cel mai mare sfant din Vechiul Testament. El a pregatiti calea pentru Iisus ,iar cand a venit vremea s-a dat la o parte pentru ca sa se vada stralucirea Lui. "Acela trebuie să crească, iar eu să mă micșorez."
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Vechi 05.05.2010, 08:39:49
Heurtebise Heurtebise is offline
Senior Member

Data înregistrării: 12.04.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
Pe unde ai fost, draga mea?

1. Daca ai facut asemenea acuzatii trebuie neaparat sa le dovedesti . Unde este biserica in care se face asa ceva? Vreau sa verific. Le fac o poza si o trimit la cult.
2. Stii sigur ca asemenea manifestari fac parte din doctrina cultului penticostal sau sunt macar acceptate?
3. Crezi ca parintii tai iti doreau raul de au adus pastorii sa te momeasca cu bani? Sau ei pentru asta s-au dus la biserica? Cum iti explici situatia?

http://www.youtube.com/watch?v=EVXdS...eature=related

3. Dupa cate am observat penticostalii te ajuta foarte mult in schimbul devotiunii tale fata de cult; asa imi explic situatia; si ah! nu parintii mei i-a chemat pe pastori, ei au venit sa ma convinga sa ma intorc la biserica
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Atitudine crestina fata de ceilalti iustin10 Generalitati 35 18.02.2013 20:17:39
Haideti sa luam atitudine! Crestin_Simona Stiri, actualitati, anunturi 256 13.12.2010 21:07:35
Să luam atitudine impotriva reclamei Red Bull ce huleste Nasterea Domnului colaps Generalitati 16 10.12.2010 21:17:27
Sunt foarte deprimat.... BaLLaNcE Intrebari utilizatori 41 09.10.2010 13:22:20
Sunt sectele foarte periculoase?Cum sa luam atitudine fata de ele? tigerAvalo9 Generalitati 5 03.05.2010 14:24:13