Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 06.05.2010, 14:02:40
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Marius22 Vezi mesajul
Desigur, ma asteptam la un raspuns de genul credinciosii sunt o victima a propriilor sentimente. Mai mult, au si o imaginatie destul de bogata etc.

Din fericire, sunt cunoscute multe exemple ale unor oameni care, o buna parte a vietii lor, L-au negat pe Dumnezeu, insa au ajuns sa-L cunoasca si chiar sa-si sfinteasca viata. Din marturiile unora ca acestia, invatatam ca ateismul nu este nicidecum o virtute, ci o mare lipsa. Ateismul simplifica omul, prezentand asupra lui o conceptie limitata, unilaterala. Credinta este cea care ii descopera omului adevarata sa frumusete si bogatie. Pe acestea le putem vedea numai prin "ochii lui Dumnezeu".
Dar din marturia mea ce intelegi?
Am mai spus ca eu am parcurs traseul in sens invers.
Reply With Quote
Vechi 06.05.2010, 15:18:42
Marius22 Marius22 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.07.2007
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
Dar din marturia mea ce intelegi?
Am mai spus ca eu am parcurs traseul in sens invers.
Indiferent de sensul pe care il parcurgem, trebuie sa stim ca nu suntem de neschimbat. Aceasta este marea minune care se petrece cu omul. Altfel, ar fi fost vai si amar de noi.

Sfantul Petru a stat atat timp langa Hristos, si totusi, la vremea incercarii, s-a lepadat de El. Acest lucru nu umbreste cu nimic cinstea pe care Biserica i-o poarta astazi. Totusi, exemplul sau este unul pilduitor peste veacuri. Sfantul Pavel, nu l-a cunoscut pe Hristos, ii prigonea pe crestini, si totusi, a devenit cel mai fervent propovaduitor al invataturii crestine. Si sunt multe alte exemple si de-o parte si de cealalta.

Cunoasterea lui Dumnezeu pe calea credintei, nu poate fi epuizata. Ea nu tine niciodata de trecut, ci se cere permanent actualizata. Nu ma ajuta cu nimic sa spun am crezut, ci cred.
Reply With Quote
Vechi 06.05.2010, 15:57:33
Dumitru73's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Marius22 Vezi mesajul
Indiferent de sensul pe care il parcurgem, trebuie sa stim ca nu suntem de neschimbat. Aceasta este marea minune care se petrece cu omul. Altfel, ar fi fost vai si amar de noi.

Sfantul Petru a stat atat timp langa Hristos, si totusi, la vremea incercarii, s-a lepadat de El. Acest lucru nu umbreste cu nimic cinstea pe care Biserica i-o poarta astazi. Totusi, exemplul sau este unul pilduitor peste veacuri. Sfantul Pavel, nu l-a cunoscut pe Hristos, ii prigonea pe crestini, si totusi, a devenit cel mai fervent propovaduitor al invataturii crestine. Si sunt multe alte exemple si de-o parte si de cealalta.

Cunoasterea lui Dumnezeu pe calea credintei, nu poate fi epuizata. Ea nu tine niciodata de trecut, ci se cere permanent actualizata. Nu ma ajuta cu nimic sa spun am crezut, ci cred.
Si eu pot spune "cred". Doar ca eu cred in altceva.
Reply With Quote
Vechi 07.05.2010, 15:47:14
maria-luisa maria-luisa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.12.2009
Implicit

Citat:
Si eu pot spune "cred". Doar ca eu cred in altceva.
in ce crezi?
Reply With Quote
Vechi 07.05.2010, 16:04:25
Dumitru73's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de maria-luisa Vezi mesajul
in ce crezi?
Cred in cugetul liber de orice ingradire.
Cred intr-o zi in care nimeni nu imi mai va zice "paduche flausat" si nu voi mai fi jignit, pentru simplul fapt ca nu pot crede in ce cred altii.
Cred intr-o zi in care nu voi fi considerat imoral (lipsit de capacitatea de a fi moral), lipsit de bunatate (implicit), neiubitor, doar pentru faptul ca am ales sa nu cred in ceva sau cineva care nu m-a convins de nimic.
Cred intr-o zi in care nu voi mai fi judecat dupa ceea ce cred, si dupa ceea ce sunt si ceea ce pot face.
Reply With Quote
Vechi 07.05.2010, 16:15:01
Jane Says Jane Says is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.02.2010
Locație: KooKooLand
Implicit

Foarte frumos :)
Si eu visez la o zi in care nu se va mai simti nimeni dator sa creada ca sunt irationala (ai2, cu care de altfel nu am nimic) sau ca wow, nu-i vine sa creada ca un psihiatru poate sa creada in asa ceva in sec 21 (topcat, 2010 :) cu care iar nu am nimic).
Vechi 07.05.2010, 23:48:12
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Jane Says Vezi mesajul
Foarte frumos :)
Si eu visez la o zi in care nu se va mai simti nimeni dator sa creada ca sunt irationala (ai2, cu care de altfel nu am nimic) sau ca wow, nu-i vine sa creada ca un psihiatru poate sa creada in asa ceva in sec 21 (topcat, 2010 :) cu care iar nu am nimic).
Pai ar fi chiar culmea sa ai ceva cu mine, pentru ca discutam despre pocainta copilului mic si chiar tu ai recunoscut mai tirziu ca vorbeai sa te afli in treaba.
Reply With Quote
Vechi 07.05.2010, 16:22:34
maria-luisa maria-luisa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.12.2009
Implicit

Citat:
Cred intr-o zi in care nimeni nu imi mai va zice "paduche flausat" si nu voi mai fi jignit, pentru simplul fapt ca nu pot crede in ce cred altii.
Cred intr-o zi in care nu voi fi considerat imoral (lipsit de capacitatea de a fi moral), lipsit de bunatate (implicit), neiubitor, doar pentru faptul ca am ales sa nu cred in ceva sau cineva care nu m-a convins de nimic.
Cred intr-o zi in care nu voi mai fi judecat dupa ceea ce cred, si dupa ceea ce sunt si ceea ce pot face.
si eu la fel. :)
Reply With Quote
Vechi 07.05.2010, 17:26:15
eodor nastasa's Avatar
eodor nastasa eodor nastasa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 31.03.2010
Locație: ...
Implicit

Citat:
Cred ca...crezi degeaba...
Vechi 07.05.2010, 17:39:23
Dumitru73's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de eodor nastasa Vezi mesajul
Cred ca...crezi degeaba...
Cu oameni ca tine care tind spre o gandire medievala e posibil sa nu se intample niciodata.
Prin asta nu spun ca ortodoxia este medievala. Sau ca gandirea crestinilor este una medievala.
Ma refer la tine si la alte cateva persoane de pe forum care nu va-ti da in laturi de la epurari pe baza religioasa pentru a avea o tara 100 % ortodoxa.
Ati fi in stare sa puneti mana pe sabie asemeni cruciatilor si lui Mahomed, ati fi in stare sa reinfiintati Inchizitia.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Vreau o dovada? Templier Knight Generalitati 12 15.01.2011 15:17:34
O dovada incredibila de ipocrizie freespirited Generalitati 85 26.09.2010 10:02:57
prostie omeneasca padrevicentiu Generalitati 51 31.07.2010 19:43:21
Bunatate=prostie? sergiu Generalitati 3 12.10.2009 01:35:52
O dovada vie Laurentiu Intamplari adevarate 34 22.10.2007 19:18:07