Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 07.05.2010, 18:18:43
lacrimi's Avatar
lacrimi lacrimi is offline
Senior Member

Data înregistrării: 19.02.2009
Locație: LONDON
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
Glumea. :))

Lacrimi, nu stiu de ce se ascundea fratiorul respectiv, esti sigura ca adunarea de care vorbesti nu e adunare de disidenti ? Sunt penticostali de cult? Ca pe la noi sunt frati care fac studii biblice folosind si cartile din versiunea sinodala. Si eu am diferite variante de Biblii, inclusiv cea in engleza, NIV sau Biblia Anania.

Iubita, uiti ca sunt inconjurata numai de penticostali...
Vechi 07.05.2010, 18:22:07
lacrimi's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de almaris Vezi mesajul
Auzi, dar la voi cum e? Daca aude preotu' sau enoriasii ca umblati cu nasu' prin Biblii "neautorizate"? Sau mai rau, sa cititi vreo carte "din afara".

Stii ce? Pe noi nu ne controleaza nimeni ce fel de Biblii citim. Si nici nu ne da afara din Biserica daca se aude ca am citit un altfel de Biblie...
Vechi 07.05.2010, 18:22:22
gabriela8 gabriela8 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 31.10.2009
Locație: Romania
Send a message via Skype™ to gabriela8
Implicit

Citat:
În prealabil postat de lacrimi Vezi mesajul
A pus cateva intrebari "ne la locul lor" in Biserica din Dollis Hill si a fost dat afara. Acum merge in alta parte (unde merge si sotul meu) si nu vrea sa riste sa fie dat afara si de acolo. Dar, ideea e ca a gasit Biblia Ortodoxa identica cu cea foarte veche pe care o citise si a ajuns sa aiba ceva dubii... I-am recomandat niste carti... sa vedem daca le citeste...
Pai de ce l-au dat afara? Unde e dragostea de aproapele? De ce nu i-au raspuns la intrebari? Mi se pare cam ciudat! Ce ar insemna ca pentru atatea intrebari catre se nasc in sanul BOR sa fim dati afara?!
Si sigur ca totu s-a intamplat cu voia lui Dumnezeu! Omul acela daca Il cauta sincer pe Dumnezeu, Il va gasi! Exemplu bun- Jurnalul convertirii al lui Danion Vasile caruia Dumnezeu vazandu-i inima sincera l-a scos din intuneric!

Eu cred ca toti "tin cu dintii" de comunitatea lor de teama oamenilor care ii vad sau de teama pastorului care ii poate exclude insa mi se pare firesc sa ne fie teama de raspunsul pe care trebuie sa il dam inaintea lui Dumnezeu!

Last edited by gabriela8; 07.05.2010 at 18:26:08.
Reply With Quote
Vechi 07.05.2010, 18:23:44
lacrimi's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de gabriela8 Vezi mesajul
Pai de ce l-au dat afara? Unde e dragostea de aproapele? De ce nu i-au raspuns la intrebari? Mi se pare cam ciudat! Ce ar insemna ca pentru atatea intrebari catre se nasc in sanul BOR sa fim dati afara?!
Si sigur ca totu s-a intamplat cu voia lui Dumnezeu! Omul acela daca Il cauta sincer pe Dumnezeu, Il va gasi! Exemplu bun- Jurnalul convertirii al lui Danion Vasile caruia Dumnezeu vazandu-i inima sincera l-a scos din intuneric!

Asa ma gandeam si eu...
Vechi 07.05.2010, 18:42:30
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de lacrimi Vezi mesajul
A pus cateva intrebari "ne la locul lor" in Biserica din Dollis Hill si a fost dat afara. Acum merge in alta parte (unde merge si sotul meu) si nu vrea sa riste sa fie dat afara si de acolo. Dar, ideea e ca a gasit Biblia Ortodoxa identica cu cea foarte veche pe care o citise si a ajuns sa aiba ceva dubii... I-am recomandat niste carti... sa vedem daca le citeste...
Interesul lui sincer mi se pare induiosator, chiar si cu frica..
Dumnezeu sa-l lumineze.
"biserica" aia de unde a fost dat afara, ce confesiune?

Este roman?
Reply With Quote
Vechi 07.05.2010, 18:55:01
lacrimi's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Interesul lui sincer mi se pare induiosator, chiar si cu frica..
Dumnezeu sa-l lumineze.
"biserica" aia de unde a fost dat afara, ce confesiune?

Este roman?

Este roman. Si Biserica e penticostala, se numeste Maranata (asta ca sa-i fac reclama!)
Vechi 07.05.2010, 19:09:42
penticostalulmantuibil penticostalulmantuibil is offline
Banned

Data înregistrării: 27.04.2010
Locație: Constanta
Religia: Protestant
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru penticostalulmantuibil Send a message via Skype™ to penticostalulmantuibil
Implicit

M-ai facut curios si am vizionat cateva videouri cu bisericile penticostale din Londra.
Am fost foarte dezamagit.
Reply With Quote
Vechi 07.05.2010, 19:30:58
maria-luisa maria-luisa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.12.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de penticostalulmantuibil Vezi mesajul
Sigur noi veghem unii asupra altora in dragoste.
Si, da, suntem un pic mai stricti. Ai dreptate, pacatul nu trebuie tolerat.
Am si eu o intrebare, fara intentii ascunse, doar curiozitate: ii dati afara pentru ca citesc si alte tipuri de biblii sau pentru ca au un comportament rau fata de altii?

imi cer scuze, nu am vazut toate postarile. Apoi am vazut si raspunsul Dorianei.:)
Totusi, ce este considerat pacat si care sunt considerate cele mai mari pacate?

Last edited by maria-luisa; 07.05.2010 at 19:39:00.
Reply With Quote
Vechi 07.05.2010, 19:45:55
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de penticostalulmantuibil Vezi mesajul
M-ai facut curios si am vizionat cateva videouri cu bisericile penticostale din Londra.
Am fost foarte dezamagit.
Dezamagit de ce anume exact?
Detalii pls
Reply With Quote
Vechi 07.05.2010, 19:47:37
penticostalulmantuibil penticostalulmantuibil is offline
Banned

Data înregistrării: 27.04.2010
Locație: Constanta
Religia: Protestant
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru penticostalulmantuibil Send a message via Skype™ to penticostalulmantuibil
Implicit

Citat:
În prealabil postat de maria-luisa Vezi mesajul
Am si eu o intrebare, fara intentii ascunse, doar curiozitate: ii dati afara pentru ca citesc si alte tipuri de biblii sau pentru ca au un comportament rau fata de altii?
Exista o randuiala numita „disciplinarea credinciosilor”:
1. Pastorul sau un alt membru vorbeste in particular cu persoana in cauza.
2. Se vorbeste cu el la comitetul de conducere al bisericii si este avertizat cu privire la pacatul respectiv.
3. I se da o mustrare scrisa.
4. Daca nu asculta si persista in pacat i se retrag drepturile de membru pe o perioada determinata
5. Toate acestea au fost spre indreptarea lui. Daca nu vrea sa asculte i se retrag drepturile de membru pe o perioada nedeterminata.

P.S. Aaa, am uitat sa spun, cele de mai sus se aplica pentru pacate grave NU pentru ca citeste Biblia. Pentru citirea Bibliei (inclusiv a celei ortodoxe) este recompensat cu o bataie prieteneasca pe umar si un : „-Bravo frate!”.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
"Fiul Omului" - "Cel Vechi de zile" Daniel 7,13 georgeval Din Vechiul Testament 25 25.10.2016 06:31:20
Ce considerati despre "Misquoting Jesus"/"Forged" de Bart Ehrman Ciprian Mustiata Teologie si Stiinta 8 19.12.2012 16:12:08
Am nevoie de "putin" ajutor ! - Va rog nu treceti "peste" - Nu am liniste de o luna! valentinalogo Preotul 28 06.06.2010 07:26:42