Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sfanta Scriptura > Despre Sfanta Scriptura

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 07.05.2010, 22:10:55
vasalie
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Rodica50 Vezi mesajul
2 de cate ori ai vrea sa iti amintesti de Hristos? o data pe an?
Zilnic si oricat de des.

Citat:
3 de cate ori se facea frangerea painii de catre Apostoli, urmasii lui Hristos; in Faptele Apostolilor observam ca ea se savarsea in fiecare zi, dar ignorantii nu au de unde sti, si atunci nu stiu care dintre noi respecta mai mult?
Si voi, neignorantii, faceti frangerea painii la fel ca Apostolii, in fiecare zi?

Citat:
4 tot in Scriptura, in cadrul Cinei celei de Taina, Hristos a spus "Aceasta sa o faceti intru pomenirea mea"
Numai ca se referea la moartea Sa, nu la Inviere.
"Pentru cã, oridecîteori mîncati din pîinea aceasta si beti din paharul acesta, vestiti moartea Domnului, pînã va veni El."(1 Corinteni 11:26)

Citat:
5 Prin Inviere Hristos a transfigurat firea umana, ceea ce inseamna ca practic asistam la o noua creatie
Asta se cheama teosofie si nu are legatura cu adevarul ci cu imaginatia.

Citat:
6 Hristos tinea Vechiul Testament? Nu! El era Dumnezeu.
Hristos a tinut Vechiul Testament cu adevarat. Tot Vechiul Testament vorbste despre lucrarea Mantuitorului (despre jertfa Sa si despre Adevarata Sa preotie mijlocitoare).

Cine mai tine legea veche a jertfei sau a preotiei pamantesti, iudaizeaza (ca sa folosesc o exprimare de a ta). "Daca ar fi pe pamant nici nu ar mai fi preot, fiindca sunt cei ce aduc darurile dupa lege."(Evrei 8:4 - de citi cap. 7 si 8 despre desfiintarea preotiei simbolice pamantesti).

Daca vrei sa ne referim la tema topicului (ziua de odihna), Hristos a tinut sambata, "dupa obiceiul Sau".(vezi Luca 4:16)

Citat:
daca nu iti ajung argumentele mai am, trebuie doar sa ceri...
Mai ai? Tot din astea? Vino cu ele. Dar nu promit ca o sa-ti mai raspund. M-ai convins cu cele de pana acum.

Citat:
si inca ceva eu iti respect credinta, cred ca ar fi fair play din partea ta sa faci la fel, eu vorbesc cu cei de o credinta cu mine, mergi si fa si tu asemenea, nu mai fa acest desantat prozelitism care nu iti face cinste.
Si eu iti respect credinta si te invit pe "azs forum".

Stai linistita. Nu fac prozelitism. Doar zgandaresc jarul. Poate se mai gaseste cate unul sa cerceteze Scripturile si sa afle Adevarul.

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ziua X Gabriel_ND Intamplari adevarate 10 12.10.2011 13:51:05
Buna ziua ditech22 Generalitati 22 14.02.2010 18:52:40
buna ziua deea_m Biserica Ortodoxa Romana 5 06.04.2009 22:57:16