Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 07.05.2010, 14:47:14
maria-luisa maria-luisa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.12.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
Si eu pot spune "cred". Doar ca eu cred in altceva.
in ce crezi?
Reply With Quote
Vechi 07.05.2010, 14:50:55
Senior Member

Implicit

Citat:
Este datoria ta morala sa-ti aperi credinta, oricare ar fi ea.
Dar intre aparare si atac este o diferenta.
Stiu ca cea mai buna aparare este atacul, dar cel putin sa nu fie sub centura.
Nu este cazul tau.
sunt de acord cu tine.
Reply With Quote
Vechi 07.05.2010, 15:04:25
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
În prealabil postat de maria-luisa Vezi mesajul
in ce crezi?
Cred in cugetul liber de orice ingradire.
Cred intr-o zi in care nimeni nu imi mai va zice "paduche flausat" si nu voi mai fi jignit, pentru simplul fapt ca nu pot crede in ce cred altii.
Cred intr-o zi in care nu voi fi considerat imoral (lipsit de capacitatea de a fi moral), lipsit de bunatate (implicit), neiubitor, doar pentru faptul ca am ales sa nu cred in ceva sau cineva care nu m-a convins de nimic.
Cred intr-o zi in care nu voi mai fi judecat dupa ceea ce cred, si dupa ceea ce sunt si ceea ce pot face.
Reply With Quote
Vechi 07.05.2010, 15:15:01
Jane Says Jane Says is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.02.2010
Locație: KooKooLand
Religia: Ortodox
Implicit

Foarte frumos :)
Si eu visez la o zi in care nu se va mai simti nimeni dator sa creada ca sunt irationala (ai2, cu care de altfel nu am nimic) sau ca wow, nu-i vine sa creada ca un psihiatru poate sa creada in asa ceva in sec 21 (topcat, 2010 :) cu care iar nu am nimic).
Vechi 07.05.2010, 15:22:34
Senior Member

Implicit

Citat:
Cred intr-o zi in care nimeni nu imi mai va zice "paduche flausat" si nu voi mai fi jignit, pentru simplul fapt ca nu pot crede in ce cred altii.
Cred intr-o zi in care nu voi fi considerat imoral (lipsit de capacitatea de a fi moral), lipsit de bunatate (implicit), neiubitor, doar pentru faptul ca am ales sa nu cred in ceva sau cineva care nu m-a convins de nimic.
Cred intr-o zi in care nu voi mai fi judecat dupa ceea ce cred, si dupa ceea ce sunt si ceea ce pot face.
si eu la fel. :)
Reply With Quote
Vechi 07.05.2010, 16:26:15
eodor nastasa's Avatar
eodor nastasa eodor nastasa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 31.03.2010
Locație: ...
Implicit

Citat:
Cred ca...crezi degeaba...
Vechi 07.05.2010, 16:39:23
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
În prealabil postat de eodor nastasa Vezi mesajul
Cred ca...crezi degeaba...
Cu oameni ca tine care tind spre o gandire medievala e posibil sa nu se intample niciodata.
Prin asta nu spun ca ortodoxia este medievala. Sau ca gandirea crestinilor este una medievala.
Ma refer la tine si la alte cateva persoane de pe forum care nu va-ti da in laturi de la epurari pe baza religioasa pentru a avea o tara 100 % ortodoxa.
Ati fi in stare sa puneti mana pe sabie asemeni cruciatilor si lui Mahomed, ati fi in stare sa reinfiintati Inchizitia.
Reply With Quote
Vechi 07.05.2010, 16:47:23
eodor nastasa's Avatar
eodor nastasa eodor nastasa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 31.03.2010
Locație: ...
Implicit

Citat:
Cu oameni ca tine care tind spre o gandire medievala e posibil sa nu se intample niciodata.
Prin asta nu spun ca ortodoxia este medievala. Sau ca gandirea crestinilor este una medievala.
Ma refer la tine si la alte cateva persoane de pe forum care nu va-ti da in laturi de la epurari pe baza religioasa pentru a avea o tara 100 % ortodoxa.
Ati fi in stare sa puneti mana pe sabie asemeni cruciatilor si lui Mahomed, ati fi in stare sa reinfiintati Inchizitia.
???...dm..dm...
Hai mai Dumitre, ce te aprinzi asa ?...ca io ziceam ca-i frumos ca ai speranta,, da ca-i greu sa'ntample asa cum speri tu.
Cica unde dai, s'unde crapa ! Si cand ma gandesc ca chiar te apreciam, da nu-i bai, ca tot simpatic imi esti...acu', ma duc sa-mi aprind festila'n bordei , ca nu'l mai vaz pe monitoru...(primitivu' di mini, ca doar si vedi s'n poza ai)

Last edited by eodor nastasa; 07.05.2010 at 17:06:56.
Reply With Quote
Vechi 07.05.2010, 22:48:12
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Jane Says Vezi mesajul
Foarte frumos :)
Si eu visez la o zi in care nu se va mai simti nimeni dator sa creada ca sunt irationala (ai2, cu care de altfel nu am nimic) sau ca wow, nu-i vine sa creada ca un psihiatru poate sa creada in asa ceva in sec 21 (topcat, 2010 :) cu care iar nu am nimic).
Pai ar fi chiar culmea sa ai ceva cu mine, pentru ca discutam despre pocainta copilului mic si chiar tu ai recunoscut mai tirziu ca vorbeai sa te afli in treaba.
Reply With Quote
Vechi 08.05.2010, 11:16:32
perplexus perplexus is offline
Junior Member

Data înregistrării: 30.03.2010
Implicit

Dumitre,
eu simt ca nu esti departe de Dumnezeul adevarului
Citat:
cugetul liber de orice ingradire e darul lui Dumnezeu care ramane dar si nu ti-l ia nimeni ..
si Adam l-a avut
ortodoxie impusa cu forta nu e ortodoxie pt ca calca darul acesta ..
Mantuitorul lumii a zis .. "cine vrea" sa-mi urmeze Mie, sa se lepede de sine ..
deci nu a impus nimanui lepadarea de sine sau toate celelalte ..
pe pamant ii vindeca pe oamenii care ii cereau sa fie vindecati .. nu-i vindeca cu forta

Citat:
aici vorbesti despre rai .. acolo nu exista jigniri .. si toti sunt una ..
credinta nu mai e de folos pentru ca se adevereste
dar pana la rai, ne invata sfintii parinti cum sa trecem peste "paduche flaosat" ..
ei zic ca daca te ocarasti singur inaintea altora si ajungi sa cunosti ca ocara e indreptatita..
iar ocarile altora ajung chiar sa-ti para mangaieri mult mai aproape de o realitate mult mai rea

Citat:
Cred intr-o zi in care nu voi fi considerat imoral (lipsit de capacitatea de a fi moral), lipsit de bunatate (implicit), neiubitor
chiar daca va veni o zi in care nu vei fi considerat asa, nu inseamna ca si esti asa - adica bun si iubitor ..
zic parintii ca mai usor e in viata e sa fii considerat asa, dar tu inauntrul tau sa ajungi sa nu fii asa
iar in ziua iesirii se vor vadi toate .. si atunci vei rade sau plange

Citat:
doar pentru faptul ca am ales sa nu cred in ceva sau cineva care nu m-a convins de nimic.
bunatatea absoluta si dragostea desavarsita cred ca iti sunt convingatoare iar acestea sunt atributele lui Dumnezeu si sfintilor sai .. sunt greu de perceput acestea pt ca se gasesc rar pe pamant si in plus pt ca simturile perceptiei trebuie curatate inainte

Citat:
aici vorbesti despre ziua judecatii sufletului .. cand credinta nu isi mai are sensul
acolo nu vei mai fi judecat pt ceea ce crezi ci pentru ceea ce esti si pt cele ce le-ai faptuit ..
dar pana la ziua judecatii ai nevoie de credinta cea buna care sa te calauzeasca
fara credinta faci pasi mititei in cunoastere si te pierzi in teorii si ipoteze fara sa cunosti mare lucru din cele ce pot fi cunoscute
dar pe langa credinta ai nevoie si de nadejde .. sa nadajduiesti ca vei trece cu bine examenul judecatii ..
si daca il treci ramai cu dragostea care e insusi Dumnezeu
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Vreau o dovada? Templier Knight Generalitati 12 15.01.2011 14:17:34
O dovada incredibila de ipocrizie freespirited Generalitati 85 26.09.2010 09:02:57
prostie omeneasca padrevicentiu Generalitati 51 31.07.2010 18:43:21
Bunatate=prostie? sergiu Generalitati 3 12.10.2009 00:35:52
O dovada vie Laurentiu Intamplari adevarate 34 22.10.2007 18:18:07